Gjester

Eld han tarv
som inn er komen
og um kne kulsar.
Til mat og klæde
den mann hev trong
som hev i fjell fari.

Vatn og hand-duk
han ventar å få,
når til bords han vert beden.
Syn godlaget fram,
so greileg du kann,
med ord og attbeding.

Fra Håvamål

Karavanseraier har alltid vært steder hvor folk har utvekslet tanker og ideer. Seraiene var møtesteder for mange slags folk, meninger og kulturer. Det er også tanken med dette karavanseraiet, at reisende i cyberspace skal finne nye impulser fra andre reisende. Derfor inviterer Kamelryttersken gjesteskribenter til å dele sine tanker med andre veifarende på internettet. Hvis du vil skrive et innlegg på Karavanseraiet tar du kontakt på e-post til kamelryttersken (@) karavanseraiet.no

Gjesteskribentene er (og det blir flere):

Hege på C’est la vie! har skrevet om omveier, hvordan de ekskluderer

Thor Bjarne Bore har skrevet om Ytringsfrihet og korreksjon av ekstreme ytringer i det offentlige rom

Ellen har kjørt bobil til Nordkapp

Mormor om å leve langsomt

Marit Elisebet Totland om Hva et  karavanserai er

Johanne Veiteberg om Et realt kvinnfolk

Renate Isdahl om Jentes oppvekst

JenniKakedeg forteller at det finnes et julegen.

Rimkogeren med et apropos til elgjakta

Bente på Hm som skrev om ei Helt vanlig helg

Arvid på Aspergman.com som skrev om Velferdsstatens fremtid

Vilt og Vakkert som skrev om motorsykkelhistorie og futurisme

AJ Blisten, Admin på MC-sidens forum som lurte på Motorsykkel – unyttig og i veien…?

Kamelryttersken har skrevet gjesteinnlegg på

Lammelårtanker

Bentes Hm

Mormors klagemur

Vince Casa

Everything happens for a reason

Aspergman

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :) Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet eller trykk på “Denne posten liker jeg” :) Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre, trykker du på den blå poengboksen lenger opp til høyre

I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken har du to muligheter:

1. Gi uttrykk for uenigheten i kommentarfeltet.

eller

2. Les noen av de andre postene på Karavanseraiet

På forhånd Tusen takk :D

14 thoughts on “Gjester

 1. Pingback: Helt vanlig helg
 2. Pingback: Bloggings
 3. Pingback: Anonymous
 4. Pingback: Leve langsomt
 5. Pingback: Vett og forstand
 6. Natt til i går og utover dagen var jeg innom deg og fortsatte mine studier. På bloggen altså. Jeg havnet langt opp i de nordlige trakter av landet vårt og kom i tanker om Hamsun, flott natur og mer til. Din CV er lest både opp og ned, til venstre og høyre og på kryss og tvers.

  Da du dukket opp som en fargerik og uredd person hos meg for en tid tilbake, tok det ikke lang tid før du ble ansett av meg. Kan vel si ikke mange sekundene også. Det ble ganske så klart for meg at her var det en dame med mot og meninger og som sto med strak rygg og flagge til topps. Et menneske som stadig imponerer meg med sin allsidighet og iver etter å bli enda mer allsidig. :) Etter “studien” av CVen din, var jeg ikke i tvil. Om jeg skulle hatt bruk for en person i mitt firma eller virksomhet, ville du helt sikkert ikke bare ha blitt ansett, men også ansatt. Makan te kjærring skal en lete lenge etter. NB. Ikke misforstå, verken du eller andre, ordet kjærring. For uinnvidde i det trønderske språket er jo dette ordet laget av ordet kjær, og på langt nær et skjelsord, som noen vil ha det til.

  Dette skulle passe godt inn også hos meg, selv om jeg har en aldeles utmerket og svært så brukbar kjærring boende under samme tak og i et par og førti år. For kjær for meg har du blitt og står blant de jeg betegner som venner. For meg i bloggverdene, en verden som mange enda ikke har latt seg imponere av. Det har jeg og mange med meg vært så heldig og oppdage. Gjennom denne kjempefine muligheten til å gi sine ytringer om mangt og meget og igjen hente inn nye kunnskaper og nye tanker hos andre. Der utmerker også du deg, som så mange andre. Men må vel si at jeg skjelden har brukt så mye tid på å utforske en blogg og et menneske som akkurat deg. Etter CVen skjønner jeg dette vesentlig bedre, men må innrømme at det står enda mye igjen. Verre blir det vel, for før jeg har kommet meg til slutten, er vel du i gang med nye studier og nye kunnskaper. Tar jeg ikke feil… :)

  Jeg lover, med hånden på hjertet og tankene i mottaksmodus å fortsette mitt proffesoriat (er det noe som heter det, forresten?) Det er langt på natt og ordene følger ikke helt med på tastaturet og det jeg vil ha sagt. Det hender det, i den beste familie. Tror jeg. :) Men jeg vil fortsette i ledige stunder og når inspirasjonen har plass for å hente inn enda mer fra deg og din blogg. Jeg er spent på hvor jeg vil havne og hva jeg har i vente. :lol:

  Så vil jeg få lov til å takke deg for all den inspirasjonen og de nye tankene du har gitt meg til nå. Jeg er sikker på at du i fremtiden også vil gi meg nye og kanskje reviderte tanker, som vil høyne kvaliteten på meg som menneske. Det kan nok trengs det. Verken du eller jeg er vel direkte A4, tror jeg. Blander vi våre tanker og meninger med alle de andre vi mottar informasjoner og meninger fra, kommer vi helt sikkert til å gå et godt stykke fremover mot et bedre liv for oss selv. Dette igjen vil føre til at også andre kan få nytte av det, og vi går mot et bedre liv for alle.

  Da Ragnhild, må jeg stikke innom mormor å se hva hun sender med oss inn i denne natta. Ei natt som også jeg har tenkt å ta fatt på ganske så snart. Men det går nok ikke lang tid før verken du eller jeg dukker opp igjen. Selv om du er mye flinker enn meg til å sette av tid på andres blogger. Lykke til videre med studiene, denne natta og morgendagen. God natt og takk igjen for at du er du! Og at jeg har fått oppleve en liten bit av det, samtidig som nye oppdagelser vil dukke opp i bloggene. Nå går det mot bare veier og det som følger med. Frisk luft på to hjul. :lol:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: