To sider av samme sak

Forfatterinden var innom i et presserende ærende her i helgetida, kunne samtidig fortelle at hun hadde sett at det var så mange lesere på blondinens blogg. Oppmerksomme lesere han kanskje sett at det står et hvitt tall på rød bunn ut til høyre? Til høyre for bloggteksten altså. Det er en måler som er tilknyttet Bloggurat, og som viser hvor mange forskjellige lesere som har vært innom bloggen den siste uka. Nå i helga gjorde det tallet et aldri så lite hopp, fra et jevnt nivå på i overkant av 200, til over 800 på en dag.

Nærmere undersøkelse viste at det var et enkelt innlegg som plutselig hadde fått over 700 besøk på en dag. Hyggelig det. At folk vil lese om Ørkendyret, hans betvingerske og deres ferd gjennom den svenske gläsbygden nå sist høst, med overnatting på en herregård og i det hele tatt. Derfor var det med mye beven og spenning at den selvsamme måleren ble avlest nå. 1312 forskjellige besøkende siste sju dager. OK. Det er tilfeldigheter som gjør at et fem måneder gammelt innlegg plutselig blir populært, men det er jo artig læll.   Man kan jo heller ikke beskylde Kamelryttersken for å ha vært ivrig ved tastaturet i det siste. Kanskje heller det motsatte …

Noe som har opptatt Ørkendyrbetvingersken en del i det siste halve året har vært dette med tilbakemeldinger. Hvordan noen på den ene siden nærmest kan bli overøst med skryt, mens den samme noen på andre siden kan få tilsvarende mye kritikk. For det samme. Hvilken forståelse for tingenes tilstand er den som ligger lengst opp til sannheten? I den grad man kan snakke om sannheter når det gjelder hvordan vi oppfatter og omtaler hverandre. Som oftest er den enkelte som forvalter sin egen sannhet. Ikke bare om seg selv, men også om sine omgivelser, fysiske og psykososiale sådanne. Men i noen tilfeller vil omgivelsene hevde at de forvalter sannheten, og at den stakkars ulykksalige som har utfordret denne sannheten tar så i inn i granskauen feil at vedkommende snarest og med en gang bør se til å pakke snippeska og komme seg tilbake dit h*n hører hjemme. Ikke sant?

Karavanseraiet.no 

16 thoughts on “To sider av samme sak

 1. Alltid hyggelig med tilbakemeldinger, nesten. Og nesten altid nyttig og lærerikt. Dersom tilbakemeldingene er ærlige.

  Hyggelilg med folk som stikker innom bloggen og legger igjen et livstegn som bevis på at de har vært å sett om deg. Og selvfølgelig kjekt at none vil lese det en skriver og finner fram til bloggen, slik du opplevde det denne uka.

  Hører at unge er desperate etter “likes” på Facebook”. Da er vel ønsket, behovet for tilbakemeldinger blitt for stort?
  marit elisebet totland postet sist..Facebook, anno 1814 og 2014My Profile

 2. Etter det jeg har erfart, er bloggens oppmerksomhet like uforutsigbart som været. Bloggposter jeg har jobbet lenge med og lagt mye flid i, blir omtrent ikke lest, mens de jeg har gjort uanna i en fei omtrent uten å tenke meg om, får masse lesere. Moralen er vel at en ikke bør tenke så mye ;-) Hege postet sist..Sånn føles det!My Profile

 3. Gratulerer med det Kameliadamen :-D Men det skulle bare mangle egentlig, med “juksedeling” på FB/Twitter/G+, da gamle innlegg brått kan bli som nye pga. det :!:
  Sjøl har jeg ikke’no sånt “stæsj” i bruk, men har likevel et SNITT på 375 unike besøkende daglig. Det “triste” både for meg/deg/andre, er at alle disse ikke kommenterer! Forresten, kanskje like greit, da det ville blitt en helsikes jobb å gi svar tilbake :roll:

  Ha en avslappende søndag fortsatt :P starbear postet sist..Trønderdialektiske ord: VærsÃ¥god «Ã¥ oversette»!My Profile

 4. Lenge sia vi har “sett” deg nå :?: Starta tidlig påskeferie eller ;-) Det gjør kanskje vi om ikke lenge, og da kan vi stå på Paradisøya å “Vinke Fra Neset” til deg vett’u :-D C U Later Kamelator :P starbear postet sist..Å? Tar du den?My Profile

 5. Det går opp og ned her i verden ;)
  Men hyggelig når det går opp på lesertallene da. Har du sjekka om det muligens har vært linka av andre? Har opplevd det et par ganger, men selvsagt ikke funnet det ut før jeg har klødd mine grå hår ut av sine fester. Uansett er det stas med lesertall som hever seg bedre enn brøddeigene :)
  God påskeklem
  Cassandra postet sist..Eget musikkstykke!!!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: