Something in the way she moves

Åge spiller «Vend dæm ryggen» mens fruen reflekterer over dette og hint i hverdagen. Aretha Franklin tar over lydbildet med «Rock steady». To låter som er gode apropos til et par av ukas tidligere innlegg. Om blanke stemmer og broilere uten kritisk sans og forståelse for eksemplets makt. Joe Cocker fortsetter med å planke Beatles’ «Something»

… Something in the way she moves

For det er det faktisk. Noe i hvordan hun beveger seg. Lettere på et vis. Ørkendyret tar svingene mer kontant og med mer schwung. Og det er godt. Spennende å følge med hvordan dette går. Etter de innledende rundene.

Neida. Er ikke det at studenten Ergoterapeuten har hatt i praksis den siste tiden. Overgikk alt hva praksisveilederen hadde tenkt seg når studenten avsluttet praksisperioden. Først fikk studenten skryt fra høgskolen for godt gjennomført praksis. Fortjent og vel så det. Trivelig at kolleger sladrer slik. Etterpå går hun, studinen altså, hen og gir praksisveileder en aldeles ufortjent gave, som nok blir å tilbringe mye tid på fruens håndledd. Tusen, tusen takk :-)

Fullstendig ufortjent, selv om det nok er et lite bidrag til at ørkendyret svinger seg mer ledig gjennom svingene for tiden.

Noen snakker om placeboeffekt. Andre om at man ikke kan si noe før man har prøvd. Iallfall har blondinen med egen motorsykkel prøvd. Nå. 12 år etter at en bekjent ymta framom om kanskje? Og et halvt år etter at en annen bekjent ikke bare har prøvd, men gjennomført. Da fikk fruen syn for segn. Det er Something in the way she moves. Det var tydelig. Så da var det kanskje ikke så dumt som det høres ut.

2013-06-16 22.35.31
Tusen, tusen takk:-)

Å sitte i timesvis og høre på utvalgte stykker av Mozart og gregorianske kor, spesielt tilrettelagt for deg. At blondinen fikk både fotsoneterapi og healing i samme pakken bidrar nok også. Til

at svingene tas mer kontant. Og med mer. Om ikke eleganse. Så iallfall mer overbevisning. Noe han må ha, skal han komme gjennom svingene

Lovprisning? Kanskje. Nyfrelste har en tendens til å overdrive sine erfaringer. Men det var snedig å se hva som kunne leses ut av en enkel lyttetest. Hvor dissonanser mellom en selv og omgivelsene i barndommen kom fram som streker på et rutenett. En graf fremstilt på bakgrunn av hvordan man hørte bestemte frekvenser.

Kur? Kanskje ikke. Kanskje mer et redskap for å kunne håndtere hverdagen og seg selv. Men det kan virke for mye til å være sant noen av historiene som fortelles om Tomatismetoden. Sjekk lenken selv. Kanskje er det placebo, kanskje skjer det reelle forandringer av menneskets egen tone, mindre dissonans og mer renhet i klangen?

Er ikke bare mer velvære i hverdagen fruen vil ha. Mer av alt er nok er mer dekkende begrep. Og iallfall mer tillit til at hun takler hverdagens allehånde utfordringer. De som krever sin kvinne. De som tar knekken på deg, hvis du ikke står der. Og er der.

I mens har John Foggerty/Credence Clearwater Revival tatt “Graveyard train” før Otis Spann begynner med “Dust my broom”. I mellomtiden har det blitt en ny utgave av Kamelrytterskens «Grølsepyte»:

–          3 dl ris (kokes med dobbelt så mye vann)

Tilsettes:

–          1 boks bønner i tomat

–          1 boks tomater

–          1 glass Santa Maria Tacosaus (Medium)

–          Passe mengde bacon, skåret i terninger

–          1 halv STOR purre

–          1 løk (passe stor)

–          1 pakke Gilde skinnfrie kjøttpølse, skåret først i fire på langs og deretter på tvers i passe biter

Røres godt sammen med litt olje og kokes opp til passe konsistens.

Resten av dagens kulinariske utskeielse fryses ned i passe store porsjoner, og tas med som matpakke på jobb. Forutsetter etter fruens mening at det er microbølgeovn tilgjengelig på spiserommet.

Ha ei fin uke :-)

 

 

Karavanseraiet.no er i sitt fjerde år i cyberspace. Tre år med Kamelrytterskens refleksjoner, skjeve blikk og sleivete omgang med tastaturet. Tittelen antyder at man kan finne mye rart her inne, i dette herberget for tanker fra mange sider av livet. Slik som Karavanseraiene var den gang de var hvilested for handelskaravaner og andre veifarende langs karavanerutene i Afrika og Sentral-Asia. Mange gikk ut fra Istanbul, sørover og østover, andre gikk nordover og vestover i Europa, enten landeveien, eller med skip over Middelhavet. Uansett hvor varene skulle hen, det fulgte tanker og ny kunnskap med karavanene. Kunnskap som ble utvekslet i Karavanseraiene, for så å finne nye veier mellom mennesker. Dette Karavanseraiet er også slik, her utveksles kunnskap og erfaringer mellom mennesker, forhåpentligvis til glede og nytte for alle parter. Det er lagt inn lenker i teksten for å gjøre det enklere å se helheten i bloggen og i historiene som fortelles. Og forhåpentligvis gir de også inspirasjon til videre lesing :-)

Hvis du vil kan du gå til forsiden hvor du kan lese helt andre historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling. Eller du kan bruke søkefeltet for å søke opp eldre bloggposter om emner som interesserer deg.

Tusen takk for at du ser innom, håper du kommer tilbake, gjerne med en kommentar til det du leser, sett fra din del av verden :-)

Ha en fortsatt fin dag :-)

Kameryttersken

16 thoughts on “Something in the way she moves

 1. Jeg orka ikke sette meg inn i en metode nå..ville bare innom for å se hva du holder på med .. Det virker som du gjør fine ting..lover å lese mer imorra,eller en annen dag. Du sier vel fra hvis du er på våre kanter?
  God sommer.
  :-)
  En klem med en tanke
  Bente postet sist..HjemmeMy Profile

 2. Hvor er det dejligt at læse, at du har det godt og virker tilfreds med, som livet arter sig for dig :-)
  Det er da muligt, at det er placeboeffekt (det tror jeg dog ikke), men hvad så, hvis det er? Hvis noget virker, er det da lige meget, hvad det er, der får det til at virke ;-) Ellen postet sist..En procesMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: