Lips Painted Red

Blondinen med egen motorsykkel har tenkt kjetterske tanker. Om en Motoguzzi Breva.

Motoguzzi Breva

Bare sånn i forbifarten. Med det resultat at en viss herremann av tysk fabrikat trua med generalstreik. Og det kan man jo ikke ta sjansen på. Selv om Breva’n har linjer som skulle tilsi ikke bare italiensk herkomst, men også at den kunne bære et navn som for eksempel «Berit». Men nei. Ørkendyret er fremdeles fornærma over at Kamelryttersken i vinter kunne finne på å se på et TV-program om Ducati Multistrada. Så det å tenke på at han kunne få ei venninde av italiensk fabrikat å dele carporten med, det var fåfengt. Ja, hva gjør man ikke for husfreden?

Noe som ikke var fåfengt var vennindetur på åpning av kunstutstillingen «Lips painted red». I sånt selskap var det ikke bare litt flaut. Å innrømme at sist fruen var på Trondheim Kunstmuseum var i 1983. Da var det en utstilling av tegneserietegninger og kino etterpå. Pink Floyds «The Wall». Første gang på «ånkli» kino med skikkelig lydanlegg.

Ducati Multistrada

Bygdekino’n i gymsalen på Samfunnshuset var liksom ikke helt det samme etter den opplevelsen.

Firmaet som betaler blondinens husleie og bensin til ørkendyret blir kanskje heller ikke helt det samme etter vårens oppvask om etiske retningslinjer. Foreløpig er tre Enhetsledere enten omplassert eller har sagt opp etter at de har vært på gjentatte bærturer i utlandene betalt av felleskassa og diverse eksterne sponsorer. Noen mumler noe om at det ikke er noen frynsegoder i det offentlige. Det er det ikke det private næringslivet heller, for den som måtte tro det. Iallfall ikke for arbeidsfolket på «gølvet». Er man direktør i Statoil stiller det seg litt annerledes. Da har man ei lønn som tilsier at man skulle ha råd til å betale eventuelle frynsegoder av egen lomme. Og man får bonuser og opsjoner og fallskjermer så det holder. Men det er topplederne i det private, i de store selskapene. De som uansett gir F-en i etikken, så lenge de tjener penger. Nå sies det på kompetent hold at Statoil har sine etiske retningslinjer og at de ansatte blir kjørt hardt på etikken. Mulig det. Men når man viser til at BP er det mest etisk bevisste selskapet i oljebransjen, og legger lista deretter, då kan man lure. BP ble sagt å ha bransjens strengeste etiske regelverk. Før det smalt i Mexicogolfen. I tillegg til å rydde opp etter oljeutslippet, fikk de ett forklaringsproblem. Fordi interne regler om dette og hint ikke var fulgt. Deriblant selskapets etiske retningslinjer. Med et av historiens største oljeutslipp som resultat. Exxon Valdes-ulykken utenfor Canadas vestkyst ble bare for småpenger å regne. Bravo-ulykken også.

Åge Aleksandersen synger om at der langt fra Namsos til Royal Albert Hall. Mens fruen tenker på en tverrfaglig samtale over matbordet på jobb sist uke. Fotfolket i helsevesenet var egentlig skjønt enige om at de kom langt med alminnelig folkeskikk i arbeidet sitt, og lurte på om det samme gjaldt på andre nivå i firmaet?

Men så lenge Kamelryttersken har råd til sitt eget frynsegode, klarer hun seg lenge med sin oppvekst i et møblert hjem, og trenger egentlig ikke å dra på bærtur. Så veldig ofte.

 

BMW R1200GS Adventure, en av ørkendyrets helbrødre i sitt rette element

Karavanseraiet.no er i sitt fjerde år i cyberspace. Tre år med Kamelrytterskens refleksjoner, skjeve blikk og sleivete omgang med tastaturet. Tittelen antyder at man kan finne mye rart her inne, i dette herberget for tanker fra mange sider av livet. Slik som Karavanseraiene var den gang de var hvilested for handelskaravaner og andre veifarende langs karavanerutene i Afrika og Sentral-Asia. Mange gikk ut fra Istanbul, sørover og østover, andre gikk nordover og vestover i Europa, enten landeveien, eller med skip over Middelhavet. Uansett hvor varene skulle hen, det fulgte tanker og ny kunnskap med karavanene. Kunnskap som ble utvekslet i Karavanseraiene, for så å finne nye veier mellom mennesker. Dette Karavanseraiet er også slik, her utveksles kunnskap og erfaringer mellom mennesker, forhåpentligvis til glede og nytte for alle parter. Det er lagt inn lenker i teksten for å gjøre det enklere å se helheten i bloggen og i historiene som fortelles. Og forhåpentligvis gir de også inspirasjon til videre lesing :-)

Hvis du vil kan du gå til forsiden hvor du kan lese helt andre historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling. Eller du kan bruke søkefeltet for å søke opp eldre bloggposter om emner som interesserer deg.

Tusen takk for at du ser innom, håper du kommer tilbake, gjerne med en kommentar til det du leser, sett fra din del av verden :-)

Ha en fortsatt fin dag :-)

Kameryttersken

 

10 thoughts on “Lips Painted Red

 1. Flere utstillinger. :)
  Men pass deg for kjetterske tanker om italienere. Da kan du risikere full stopp.
  Omplasseringer etter etiske retningslinjer tror jeg var påkrevet :)
  Klem på en fuktig mandagsmorgen :) Mormor postet sist..Ja, ja, mandag.My Profile

  1. Juristene snakker om en renhårig prosess. Mens da yours ruly tenker akkurat så mange kjetterske tanker hun vil. Om permitering inntil sakene er avgjort, og en noe lempeligere håndheving av oppsigelsesvernet.
   Enkelte italienere er kulere enn andre…
   Klemz en ikke fullt så fuktig sommerkveld :-) Kamelryttersken postet sist..Lips Painted RedMy Profile

 2. Da er det kortere tid siden jeg var på Trondheim kunstmuseum enn deg. Ja, ikke etter dette siste besøket ditt da, men jeg regner ikke med det.
  Var der nå i mai, i Bispegata, Gråmølna for noen år siden.

  Kunst frynsegode? Burde være del av hverdagskosten spør du meg.
  gamle ugle postet sist..styrkeMy Profile

 3. Tror jeg skjønner Ørkendyret litt jeg, tenk han er sikkert redd for at du skal bytte han ut!
  Men på den annen side så forstår jeg lysten på noe nytt også, så du får forsøke å overtale han til å godta et kvinnfolk i carporten, hihi
  Cassandra postet sist..Blir smårar herMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: