Verdig? Respektfullt?

 

Sara/Claes har vært ute og flydd. Noe hun gjør nokså ofte kan man forstå på blogginnlegget hennes i dag. Men før hun kom opp i lufta fikk hun møte svensk tyttebærpoliti på sitt mest byråkratiske. Fordi Sara noen ganger reiser som Claes, eller omvendt, kan det bli rom for tolkning av regler om hvem som får kroppsvisitere hvilket kjønn. Og med det gi mulighet for å diskutere hvem som er hva.

For det er en bøyg med sånne sikkerhetskontroller. En bøyg blondinen med egen motorsykkel prøver å unngå. Ikke for å unngå muligheten for å bli kroppsvisitert av ukjente mennesker. Men fordi hun kjenner på at hun blir krenket og får innskrenket sin bevegelsesfrihet. Men det hender at fruen må ta fly, og da er spissrotgangen gjennom alskens gjennomlysningsutstyr med tilhørende fjerning av metalltingelinger fra klær og kropp en prøvelse. Øredobber, beltespenner og støvletter er fast takst. Av med ytterjakka. Sånn summa sumarium føler hun seg noe avkledd på vei gjennom samlebåndet.

Èn gang var det en mannlig vekter som fant at fruen med lange ben skulle kroppsvisiteres. Og spurte om han eller en kvinnelig kollega skulle gjøre det. Ørkendyrbetvingersken blir om mulig enda mer tvert for, samtidig som hun i sitt stille sinn tenker «Dream on, Kjekken». Og ber om at hans kvinnelige kollega får æren. Er ikke mye å finne, tomme lommer og en løs BH-spile. Men de fikk da tilfredsstilt sitt pålegg om å krenke et menneske for åpen scene. Var ikke mye snakk om å få et avlukke for den slags sysler. Nei.

For det er krenkelse av andre mennesker myndighetene pålegger vekterne. Man vil ikke stole på at flypassasjerer er i stand til å tenke selv, og ta sine forholdsregler for egen sikkerhet. Jada, det finns enkelte korttenkte individer som tror at de er i sin fulle rett til å sette andre menneskers liv i fare. Og som med sine handlinger gjør det slik at alle reisende luftveien må krenkes i sikkerhetskontrollen på all verdens flyplasser.

Det ingen tenker over, og iallfall ikke tar inn over seg, er at hvis alle gikk Natteravn ÈN kveld i året, ville vi fått et mye triveligere samfunn, hvor det ikke hadde vært nødvendig å ty til vold for å bli hørt og sett. Da hadde det vært naturlig å ta vare på hverandre, se etter at naboene har det bra. Effekten på vår daglige omgang med hverandre ville ha vært utrolig. Men det er vel for mye forlangt at sofasliterne og konsumentene stiller opp slik? Og deltar i landets største dugnad og voksenopplæringsprosjekt?

I mellomtiden kan du jo kose deg med Joe Cocker

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nn1HC2XXEF8

 

 

Karavanseraiet.no er i sitt fjerde år i cyberspace. Tre år med Kamelrytterskens refleksjoner, skjeve blikk og sleivete omgang med tastaturet. Tittelen antyder at man kan finne mye rart her inne, i dette herberget for tanker fra mange sider av livet. Slik som Karavanseraiene var den gang de var hvilested for handelskaravaner og andre veifarende langs karavanerutene i Afrika og Sentral-Asia. Mange gikk ut fra Istanbul, sørover og østover, andre gikk nordover og vestover i Europa, enten landeveien, eller med skip over Middelhavet. Uansett hvor varene skulle hen, det fulgte tanker og ny kunnskap med karavanene. Kunnskap som ble utvekslet i Karavanseraiene, for så å finne nye veier mellom mennesker. Dette Karavanseraiet er også slik, her utveksles kunnskap og erfaringer mellom mennesker, forhåpentligvis til glede og nytte for alle parter. Det er lagt inn lenker i teksten for å gjøre det enklere å se helheten i bloggen og i historiene som fortelles. Og forhåpentligvis gir de også inspirasjon til videre lesing :-)

Hvis du vil kan du gå til forsiden hvor du kan lese helt andre historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling. Eller du kan bruke søkefeltet for å søke opp eldre bloggposter om emner som interesserer deg.

Tusen takk for at du ser innom, håper du kommer tilbake, gjerne med en kommentar til det du leser, sett fra din del av verden :-)

Ha en fortsatt fin dag :-)

Kameryttersken

9 thoughts on “Verdig? Respektfullt?

 1. For ikke å snakke om all den trivelige ungdommen og andre man ville ha møtt.

  Så til offentlige iscenesatte krenkelser. Åpenheten man skal ha samfunn, skal synes her og helst ikke andre steder.
  Klemz .)
  Mormor postet sist..Ikke jeg, neiMy Profile

 2. Jeg forstår bestemt godt, at du kan føle dig krænket, men tror du ikke, at mennesker med dit og lignende valg altid vil sætte disse offentlighedens repræsentanter i et dilemma? Fordi de sandsynligvis føler sig usikre på, hvordan de bedst håndterer dig (pun intended ;-) ) uden at komme til at fornærme dig?
  Jeg tror ikke det er nemt for nogle af parterne.
  Vi er dog ganske enige om det allervigtigste i dette: at det er superirriterende, at vi overhovedet skal igennem den slags prøvelser i lufthavnene, bare fordi nogle få idioter synes, at skræk og terror er det eneste saliggørende her i livet!
  Ellen postet sist..Der er mange former for fast arbejdeMy Profile

  1. Selvsagt er det en utfordring for andre mennesker å håndtere meg. Må det nesten være, siden jeg selv sliter ganske mye med det. Å håndtere meg selv ;-) Men det var ikke poenget mitt. Selv om SaraClaes problematiserer akkurat det.
   Mitt utgangspunkt er som ditt. Det er superirriterende at noen få villfarne sjeler skal ødelegge flyturene for absolutt alle andre. 11. september 2011 er vel det beste eksemplet. Det er derfor jeg helst ikke flyr. Jeg vil ikke godta at andre mennesker skal bestemme om jeg får en behagelig start på flyturen min. Med andre ord så opplever jeg at bevegelsesfriheten min blir innskrenket ganske så betraktelig. Det er mitt eget valg. Men tatt fordi noen ikke vil oppføre seg med den samme respekt som de krever av andre.
   At vekterne ikke helt vet hvordan de skal oppføre seg overfor meg, tar jeg ike så tungt. Opplever mye verre ting i andre sammenhenger.
   Kamelryttersken postet sist..Six word story challenge. MusicMy Profile

 3. Motsatt av deg, ville jeg vært sjeleglad for kroppsvisitering OM jeg skulle flydd! Imidlertid er jeg med årene blitt utstyrt med flyskrekk, så jeg måtte ha vært neddopa for å komme ombord i et fly :oops: Imidlertid vet jeg at det er masse, masse galninger der ute, som gjerne vil sprenge og/eller kapre et fly :-( Derfor ville JEG uansett vært sjeleglad for å bli kontrollert i forkant :!:
  Ellers er det leeenge sia jeg har sett deg inne hos meg nå, så jeg lurer på om du er blitt “sur” på meg for at jeg ofte kaller deg “kamelen” og ikke Kamelryttersken :?: Ikke’no ondt ment med “kamelen” altså, men det er mye kortere å skrive skjønner’u :P Ha ellers en superduper seinsøndagskveld her fra havgapet :-) Starbear postet sist..Nr. 2 av Kveldens/nattens/dagens «husker-du-musikk».My Profile

  1. Long time, no see?
   Har da ikke tid til fremmede menner i sin nestbeste alder, når det er motorsykkelføre? Er man monogam, så er man monogam. Ørkendyret også, han holder seg til ei MC-rype. Som nå når han skulle få nye dekk. Ikke snakk om at noen andre fikk kjøre ham inn i verkstedhallen, selv om en av kjekkasene i kjeledress mer enn gjerne hadde gjort det.
   Men må jo innrømme at det er litt koselig med Kameliadamen ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: