Er da vel mine tanker?

Den vise snakker om negative tanker, at de er mine, ikke dine. Noe blondinen med egen motorsykkel, PMS og sterke abstinenser stiller seg sterkt tvilende til. At det er noen andre som har negative tanker. For de er da hælen fløtte meg hennes? Punktum!

Kan da ikke ha noe av at andre har negative tanker? Får da være måte på galskap. Litt orden må det da være i denne syndens jammerdal.

Ellers har hun det bra, hjernecella. Etter å ha fått bekreftet at det er enkelte haker ved at foresatte tar med seg slarv fra en arbeidstaker til en annen, og fått bestemt seg angående et tilkommende jubileum. Etter å ha rydda bort alt skrapet som hoper seg opp i svingene i tankegangene av slike småting, har hjernecella begynt å innstille seg på at abstinensenes tid snart er over, og at det ikke blir mulig å klage på PMS på ei stund. Bare velstand og lutter glede i heimen med utsikt mot Munkholmen og Fosenalpene. Til og med kornsiloene på kaien kan tolereres i slike stunder. Der de står i marssola og stenger for det meste av utsyn, når man da ikke føler seg høyt hevet over den før omtalte dal, og ser det som er verdt å se. Bakenfor. Munkholmen og Fosenalpene er allerede nevnt med passe patos. Men det er like mye å se innover fjorden, selv om Trondheim kornsilo AS gjør sitt beste for å begrense det. Tautra og nonneklosteret må man andre steder for å se. For eksempel.

Men det er kanskje ikke så dumt? Eller like dumt. Alt ettersom, å skifte utsyn, perspektiv på tinger og tanger. Rusle seg opp i lia, og se fjorden og byen mer fra oven. Ta et overblikk over tankegangene, kanskje man da ser muligheter i stedet for utfordringer. Se at den situasjonen, den kampen, den er for liten og unseelig til at jeg vil gå inn i den.

For det er noe med å være utstillingsdukke, det å bli møtt med høflig prat av folk som bare vil vise hvor kule de er. Man MÅ ikke utsette seg for det. Man kan velge bort. Situasjoner man ikke ser man kan påvirke positivt. Sette seg på motorsykkelen og ta en tur til byen mellom de syv fjell for eksempel. I stedet for å være utstillingsdukke på et jubileum, hvor det er folk man ikke har sett på ti år. Eller folk som dukker opp i rare tankeganger hos en enfoldig hjernecelle.

Det er noe med holdninger også. Både egne og andres. Etter hvert vil man kjenne igjen mønstre i menneskelig omgang. Mønstre som styres av holdningene til den enkelte. Positive som negative. Noen ganger utløses det holdninger som eieren ikke vil vedkjenne seg. Man er da politisk korrekt, må vite. Når det skjer. Kan noen. Som oftest i vanvare. Får vi håpe. Skyve reaksjonene sine over på den som utløste reaksjonen. Skyte pianisten i stedet for komponisten, eller rette baker for smed. Mens da den som får disse reaksjonene skjøvet over på seg, bokstavelig talt ikke skjønner bæret. For h*n har da ikke gjort noe som skulle være verdig en slik reaksjon? For ikke si utblåsning, feilplassert skylddeling med dertil hørende ubehag. Både i nåtid og ettertid. Eller er det ubehag? Noen mener jo at livet bare er en drøm?

 

Karavanseraiet.no er nå i sitt tredje år i cyberspace. Tre år med Kamelrytterskens refleksjoner, og noen ganger skjeve blikk og sleivete omgang med tastaturet. Tittelen antyder at man kan finne mye rart her inne, i dette herberget for tanker fra mange sider av livet. Slik som Karavanseraiene var den gang de var hvilested for handelskaravaner og andre veifarende langs karavanerutene i Afrika og Sentraslsia. Mange gikk ut fra Istanbul, sørover og østover, andre gikk nordover og vestover i Europa, enten landeveien, eller med skip over Middelhavet. Uansett hvor varene skulle hen, det fulgte tanker og ny kunnskap med karavanene. Kunnskap som ble utvekslet i Karavanseraiene, for så å finne nye veier mellom mennesker. Dette Karavanseraiet er også slik, her utveksles kunnskap og erfaringer mellom mennesker, forhåpentligvis til glede og nytte for alle parter. Det er lagt inn lenker i teksten for å gjøre det enklere å se helheten i bloggen og i historiene som fortelles. Og forhåpentligvis gir de også inspirasjon til videre lesing :-)

Hvis du vil kan du gå til forsiden hvor du kan lese helt andre historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling. Eller du kan bruke søkefeltet for å søke opp eldre bloggposter om emner som interesserer deg.

Tusen takk for at du ser innom, håper du kommer tilbake, gjerne med en kommentar til det du leser, sett fra din del av verden :-)

Ha en fortsatt fin dag :-)

Kameryttersken

21 thoughts on “Er da vel mine tanker?

 1. Om livet er en drøm? Det får vil vel ikke vite før vi ev. våkner opp til virkeligheten.

  Godt PMS-perioden drar seg mot slutten, høres slett ikke negativt ut, ikke i mine tanker heller.
  gamle ugle postet sist..negative tankerMy Profile

 2. Drøm? Tja, om man liker den nattsvarte varianten som heter mareritt, så. Var først tanke, men slik er det jo gjerne, man henger seg … opp i noe …
  Jeg vet ikke så mye, men det er ingen morsom greie å være alibi for politisk korrekte mennesker og meninger og bli pådyttet blendasmil med caries bak. Tror jeg.
  Nå er jeg troendes til litt av hvert og sier derfor: Som alltid er det ditt valg, ditt behag eller ubehag som må velges. Tvangsosialisering med fordums “skole-arbeids-venner” er i beste fall kjedelig, i verste fall vondt.
  Og dermed sklir jeg ut på venstre vinge og sier: Klems og jammen er du flott :) Mormor postet sist..Ikke hva, men hvor?My Profile

  1. :oops: Tusen takk, Mormor *neier nærmest i vanvare*
   Var liksom det jeg kom til også. Tidspunktet er såpass langt fram til at det kan være at det er forsvarlig å ta landeveien til byen med de syv fjell. Legger inn en feriedag for å være sikker på at jeg rekker fram og tilbake.
   Når man kan velge og vet hva alternativene er, da kan et vanskelig valg, bli enkelt og omvendt. eller for å si det på nynorsk Life is a bitch ;-)
   Klemmer litt brydd, men takknemlig :-) Kamelryttersken postet sist..Om å kunne bruke og se taus kunnskapMy Profile

 3. Jeg vet ingenting jeg misliker så mye. Som sånne fester. Grusomme! Hater dem. Hvem liker egentlig dem? Ikke jeg.
  Sånn ferdig med det.
  :-)
  Tankene dine er dine. Og sikkert like fine oppi lia,dessuten blir det vår. Snart.
  Vær sånn du er. Det er finest. Synes jeg.
  Hm..ble dette rot? Har vært ute i vinden. Fra Polare strøk.
  God søndag,
  Varm klem sørfra
  :-) Bente postet sist..En dyne med midd…My Profile

 4. Mon ikke alle mennesker har negative tanker? Mon ikke de positive og negative tanker tilsammen spænder over følelsernes skala, fra sort til hvidt, fra stilstand til dans og sprudlende bevægelse? :)
  Jeg synes det er morsomt at prøve at skrive en text om – med det formål at fjerne “ikke”, “men” og lignende :) Donald postet sist..Open MapMy Profile

 5. Nå reddet du denne søndagen for meg. Og hele neste uke.
  …Eller folk som dukker opp i rare tankeganger hos en enfoldig hjernecelle…

  Utrolig godt skrevet og beskrevet Kamelryttersken. Det var godt å le litt.
  Ha en fin søndag kveld.
  mirapisani postet sist..Vurderer å stenge bloggen.My Profile

 6. Sjubileum? skumle saker, best å holde seg unna sånt, sier mine hjerneceller. Japp, dem er i flertall her, men de har litt samarbeidsproblemer så om det er en fordel kan diskuteres.
  Og mine eller dine tanker? Negative eller positive?
  Hmm, jeg håper mine tanker holder seg hos meg, uansett hvilken art de har, men det forundrer meg ikke om de stikker av heller, det skjer ofte det.
  Cassandra postet sist..Folk eller dyr?My Profile

  1. Er da vanligvis greit med slike markeringer av forgangen tid. Verre når man ikke helt føler seg bekvem i en slik setting, fordi at man har en fornemmelse av at man utløser reaksjoner som den andre parten ikke vil vedkjenne seg.
   Kamelryttersken postet sist..HoldningerMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: