Sterk? Tøff?

Cassandra sa i en kommentar til innlegget om «Smerter og umulige valg»

Jeg tror nok de fleste har sin måte å takle det forskjelligste livet kaster til oss på. Ihvertfall så oppdager vi det den dagen vi står der og må finne ut av det.

Hun har så rett så rett.

For det som utenforstående ser på som styrke. Det som mange oppfatter som tøffhet i forhold til livets allehånde tilskikkelser er ikke bare. Styrke. Tøffhet. Det er like mye, om enn ikke mer. Den enkeltes egen forståelse for hva h*n må. For å leve slik som h*n vil. Og den enkelte tenker ikke på at: «Nå er jeg sterk». «Nå er jeg tøff». H*n tenker, i den grad h*n tenker en bevisst tanke, at: «Dette må jeg». For man står midt i sitt eget liv, og lever det så godt man kan. Man prøver ikke. Er ingen som kan prøveleve. Man er. Man lever. Så godt man kan. Man spiller med de kortene man har fått utdelt. Og langt de fleste har fått gode kort. Problemet er å spille dem godt. Utfordringen ligger i å definere problemene og se hva man makter alene og hva man må ha hjelp til.

Verre er det ikke. Og så vanskelig er det.

Kanskje hun har et poeng Kusine Sogneprest: «Er vanskelig å leve. Ingen som har overlevd ennå». Flåsete? Mulig.Men man lever ikke av å være sterk. Eller tøff. Man lever fordi man er. Og må være?

 

 

Ny på Karavanseraiet? Velkommen hit :-) Hyggelig at du ser innom :-)

Karavanseraiet.no finner du refleksjoner og historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling. Noen alvorlige, andre humoristiske eller med en liten snert til dette eller hint. Du finner også interessante diskusjoner om temaene som er tatt opp. Noe står for seg selv, andre henger sammen. Det er lenker i teksten som viser til faktaopplysninger og bloggposter med samme tema. Lenkene er lagt inn for å gjøre det enklere å se helheten i bloggen og i historiene som fortelles. Og forhåpentligvis gir de også inspirasjon til videre lesing, eller til at du som leser deltar i diskusjonen i kommentarfeltet :-)

Eller du kan gå til forsiden av bloggen hvor du kan lese helt andre historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling.

Ha en fortsatt fin dag der du er :-)

Vennlig hilsen

Kamelryttersken

12 thoughts on “Sterk? Tøff?

 1. Handler det ikke i bunn og grunn om individets ansvar ovenfor seg selv? Det er så mye prat om hvilket ansvar individet har ovenfor samfunnet at man lett glemmer at for å kunnehjelpe andre så må man hjelpe seg selv først. Det nytter ikke å bære hvis man ikke har rygg til det tross alt!

 2. Jeg tenker det kreves mot å styrke for å si til seg selv at “Dette må jeg”. Fikk litt å tenke på etter å ha lest Per Pettersons sistse bok: “Jeg nekter”. For noen nekter faktisk også, de vil bare ikke, mens andre bretter opp ermene og tar en dag om gangen, selv om det kjennes uoverkommelig å se lengre fram enn akkurat denne dagen.. Vi velger, hver dag.
  fjellcoachen postet sist..Du lever!My Profile

  1. Mange nekter, og biter seg fast i seg selv, uten ønske om å forandre eller utvikle seg. Det er som Mandela sier at vår største frykt er at vi er sterkere enn vi selv ønsker å tro. Og når man arbeider mot seg selv, kommer man ingen vei. For man kjemper mot en like sterk motstander. Seg selv.
   Kamelryttersken postet sist..Sterk? Tøff?My Profile

 3. Ja, må man så må man
  Din kusine Sogneprest har jo også rett, for det er livsfarlig å leve, man dør garantert av det.

  Men så er det enkelte da, som tror de kan slippe unna alt, til og med livet. De blir overraska de når noe skjer. Heldigvis tror jeg de er i fåtall, skjønt man vet jo aldri lenger…
  Cassandra postet sist..Meg og BeatlesMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: