Rundstykker. Med anis

Er noe med det. Når man bor alene. Å ta vare på seg selv i det små. I det daglige. Tenne et lys. Bake rundstykker. Huske på at det er anis i krydderboksen i skapet. Ta med varme til God venninde. Eller skjerpe dem i microen. Dagen etter. Før de fortæres. Med ost og salami. Og et hint av anis.

Mens man tenker. Komplisert. Har hun forstått, blondinen med egen motorsykkel. «Du gjør det ikke akkurat lett for deg selv» sier God venninde. I kveldinga. Mens attpåklatten turner i ballerinakjole over ergometersykkelen. Opp i bokhylla. Mens God vennindemann sier: «Hun bruker sykkelen mer enn meg» med et godt, stolt faderlig smil.

Ja, men kanskje. Kompliserte er egentlig ikke tankene. Men ettertenkte. Etter hvert. Lenge har det vært slik at det ikke har vært en forståelse for å omsette kunnskapen i ord. Det har bare vært handling. For var det ikke gjort i går, så skulle det iallfall være gjort i fjor. Men kanskje ikke i heimen. Hvor selv den enkleste hybelkaninjakt ikke blir gjort. Før etterpå.

 

 

 

Karavanseraiet.no er i sitt fjerde år i cyberspace. Tre år med Kamelrytterskens refleksjoner, og noen ganger skjeve blikk og sleivete omgang med tastaturet. Tittelen antyder at man kan finne mye rart her inne, i dette herberget for tanker fra mange sider av livet. Slik som Karavanseraiene var den gang de var hvilested for handelskaravaner og andre veifarende langs karavanerutene i Afrika og Sentraslsia. Mange gikk ut fra Istanbul, sørover og østover, andre gikk nordover og vestover i Europa, enten landeveien, eller med skip over Middelhavet. Uansett hvor varene skulle hen, det fulgte tanker og ny kunnskap med karavanene. Kunnskap som ble utvekslet i Karavanseraiene, for så å finne nye veier mellom mennesker. Dette Karavanseraiet er også slik, her utveksles kunnskap og erfaringer mellom mennesker, forhåpentligvis til glede og nytte for alle parter. Det er lagt inn lenker i teksten for å gjøre det enklere å se helheten i bloggen og i historiene som fortelles. Og forhåpentligvis gir de også inspirasjon til videre lesing :-)

Hvis du vil kan du gå til forsiden hvor du kan lese helt andre historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling. Eller du kan bruke søkefeltet for å søke opp eldre bloggposter om emner som interesserer deg.

Tusen takk for at du ser innom, håper du kommer tilbake, gjerne med en kommentar til det du leser, sett fra din del av verden :-)

Ha en fortsatt fin dag :-)

Kameryttersken

12 thoughts on “Rundstykker. Med anis

 1. Anis? Rundstykker?
  Er det samme sak som mine trønderske lauper. Det er ganske store boller, av grovt mel, rug også, med anis i. Utrolig deilig med brunost på.
  Spiste dem i fastelavenstida i barndommen, bakte dem da mine barn var små også.
  gamle ugle postet sist..dagens ordMy Profile

  1. Vet ikke. Begynte med det for et par år siden, for variasjonens skyld, og fant ut at anis gjorde seg i grove rundstykker. Eller karve. I brødene har jeg ofte ferdigblanda Brødkrydder som jeg finner i krydderhylla på velassorterte Coop-foretninger
   Kamelryttersken postet sist..Blogg = egenterapi?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: