Reklamasjonsrett?

Kamelryttersken har vært og trent kroppen sin. Som så absolutt er i sin beste alder. Pent brukt og i det hele tatt. En mangeårig venninde dro henne for et par år siden med på Aikido-trening. En sport som nevnte venninde har drevet med i mange år, og som hun var meget opptatt av at ikke bare trente det fysiske legemet, man fikk også næring til det åndelige ditto.

Men så sist høst, fant blondinen med egen motorsykkel seg nye støvletter, med en cm eller var det to? høyere hæler enn de gamle. Hvorpå fruens ene kne begynte å si fra om at det fantes. Høylydt, type ønske om smertestillende preparater. Reseptbelagte sådanne. Noe kneet ikke fikk. Får da være måte på å tilfredsstille slike uhørte krav fra kroppens allehånde avkroker. Mente blondinen. Lave hæler derimot kunne gå an. Til nød. Selv om rasebena ikke ble like elegante.

Men det varte da og rakk. Og med et kne som kranglet var det ikke no særlig fristende å gå på trening heller. Men like kranglete var det. Kneet. Med hæler, uten hæler, trening eller ikke trening. Så da ble det da å høre med medisinmannen. Om han hadde no fornuftig å si. For Fysiopytten som holder til på kontorpulten mellom Ergopyttens og gangdøra mente at kneet måtte undersøkes.

Medisinmannen skrev ut røntgenrekvisisjon og trodde at kanskje det var slitasje? Og fruen måtte da bare trene, noe Fysiopytten også mente når medisinmannen hadde sagt sine kloke ord. Noe blondinen da gjør, og kan på spørsmål om tingenes tilstand bekrefte at, Joda, hun har da et kne.

Kompis Rørlegger var innom og ordna slik at oppvaskmaskinen fikk vann, og han har også kne. To stykker. Som forteller at de er der. Såpass mye at det har blitt operative inngrep i dem. Han mente da med sin sedvanlige sjarm, på at det kanskje hadde noe med fruens størrelse å gjøre, at slitasjen kom av for stor belastning. Kanskje? Nå har han jo sine ord på det tørre, siden han selv har en smule størrelse å belaste sine knær med. Så blondinen måtte jo innrømme at hun hadde da brukt knærne noen ganger i sitt yrkesaktive landbruksliv. Og det kroppslige formatet har jo også vært der, hele tida siden de sluttet å fore henne på flaggstangfrø og fylle skoene hennes med kunstgjødsel.

Likevel, og selv med dårlige erfaringer fra den gang hun ville bytte hode, eller iallfall innmaten, så mener hun på det at et kne skal da holde mer enn knappe femti år? Må da være reklamasjonsrett på slike ting?

 

 

Ny på Karavanseraiet? Velkommen, hyggelig at du ser innom :-)

Her på Karavanseraiet.no finner du refleksjoner og historier om blant annet motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling. Noen alvorlige, andre humoristiske eller med en liten snert til dette eller hint. Du finner også interessante diskusjoner om temaene som er tatt opp. Noe står for seg selv, andre henger sammen. Det er lagt inn lenker i teksten for å gjøre det enklere å se helheten i bloggen og i historiene som fortelles. Og forhåpentligvis gir de også inspirasjon til videre lesing, eller til at du som leser deltar i diskusjonen i kommentarfeltet :-)

Eller du kan gå til forsiden av bloggen hvor du kan lese helt andre historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling.

Ha en fortsatt fin dag der du er, og kom gjerne innom neste gang du er på disse kanter :-)

Vennlig hilsen

Kamelryttersken

22 thoughts on “Reklamasjonsrett?

 1. Nope. Null reklamasjonsrett før nytt er satt i, funker ikke det, kan du reklamere, men om det hjelper??? Se det er annen spøk.
  Klemmer :) Og spør om skal blåse på?

  1. Nå er det vel ikke nytt kne som står øverst på ønskelista, men heltandre ting.
   Men er jo litt ergerlig på Jordmora som skrudde meg sammen den gang da. Hun kunne jo brukt øya bedre når hun hentet delene på lageret. Mulig at det ikke varlys i lyspæra der inne?
   Kamelryttersken postet sist..Å definere. Seg selvMy Profile

 2. Dessverre..Jeg la inn en ganske lang klage. På hele kroppen min. Og bar om å få en annen.
  Det varte og det rakk. Og det varer fremdeles. Ikke en lyd. Jeg gir ikke opp,men holder ikke pusten ;-)
  Lykke til med knær..det hender jo faktisk at de greier å gjøre dårlige knær ganske bra.. Men ikke hold pusten!
  Bente postet sist..Morgentanker.My Profile

  1. Puster da stadig vekk? Både inn og ut,
   Tror ikke det hjelper å klage til for eksempel NAV. Og ikke har jeg fått noe mer kontakt med Vår Herre heller. Var jo en snartur innom der den gangen i 1991, men han sendte meg straka vegen hjem igjen. Så der fikk jeg ikke lagt inn noen klage. Svimeslått var jeg òg, så jeg ansa ikke så mye om meg at det gjorde no.
   Kamelryttersken postet sist..Når Noen gjør, Andre ikke og Enhver vilMy Profile

 3. Kjell Inge Thorkildesen sa en gang: “Gi barna alkohol før idretten tar dem”. Omskrevet for treningsnarkomane må da bli: “Gi dem smøreolje før alle bevegelige deler slarker og ruster” :!: Ergo: Ingen reklamasjonsrett. :lol: starbear postet sist..R.I.P. Tore Hansen!My Profile

  1. Thorkildsen sier mye rart. For å bli hørt og sett.
   Bruker o sånne omga-tre kapslr hve dag. Kan det regnes som smøreolje?
   Nå er jeg godt vaksinert mot alt som heter fysiske utskeielser, men bylivet gjør at jeg må gjøre noe for å holde kroppen sånn ca i form. Og da er faktisk aikido en sport som passer meg. Ikke no prestasjonspress, vil du klatre i gradene, så ja, hvis ikke kan du pusle i ditt tempo. Ingen mesterskap som skal vinnes, bare treningssamlinger som man kan delta på for å utvikle seg selv, både fysisk og åndelig/menneskelig hvis man vil.
   Kamelryttersken postet sist..Reklamasjonsrett?My Profile

 4. Knær, ja. Har en i huset som er kneoperert med godt resultat. Kikkhull og raske greier, etter en viss ventetid ja.

  Reklamasjon, ja det hadde vært noe, ikke bare på knær. Må nok leve med det som skrangler og hangler tror jeg. Fordelen er at man etter hvert kjenner korpusen ut og inn.
  gamle ugle postet sist..smertenMy Profile

 5. Vet du, knærne våre er faktisk designet for å vare i rundt regnet 25 år. Leste det i en eller annen vitenskapelig tidsskrift for mange år siden. Forskere hadde funnet ut hvor lenge vi strengt tatt burde kunne regne med at forskjellige deler av kroppen skulle holde med normalt bruk.
  På den annen side så var det med lengst levetid ikke uventet hjernen ;) Cassandra postet sist..Musikk og bryggerMy Profile

  1. Puuh, det var da enda bra. for nå begynte jeg å bli litt betenkt, om jeg lever 25 år på overtid. Ble nevnt i en annen sammenheng i dag, at de er allerede født de barna som kommertil å bli over to hundre år gamle.
   Kamelryttersken postet sist..SkrytMy Profile

 6. Pas på din krop og dine led, Blondine Med Egen Motorsykkel :) Jeg håber du finder ud af andre sko/støvler, og går en la-a-ang tur – det kan godt være en kur.

  Man siger i dag, at kroppen skal have tid til at restituere, d.v.s. efter en lang tur: Pause. Efter små øvelser, lille pause, og ikke mange mange lange hårde træningsøvelser. Det passer sig vel heller ikke for blondiner, men hvad ved jeg :) Donald postet sist..Hvorfor SU? (SU-debat i DR1 og på Facebook)My Profile

  1. Tusen takk Donald, for hyggelige ord :-)
   Trener akkurat passe når jeg gjør det ;-) Og hviler akkurat passe når jeg gjør dèt ;-)
   Akkurat nå er det stålis over hele byen, hardt og glatt. Gikk hjem fra jobb (4 km) i går, men sto over i dag på grunn av all isen.
   Kamelryttersken postet sist..SkrytMy Profile

   1. Selv tak. I går var jeg ude at gå (som du så på billederne på dax2) og oplevede denne specielt hårde is på skovstierne. Derfor vil jeg spørge om det er et almindeligt norsk udtryk at sige at “der var stålis”?

    I dag gik jeg en lillebitte tur med min søn på ryddede stier – der var et TYKT lag salt, det synes jeg er vanvittigt! Men det var rart at der ikke var is.

    Det er godt at du somme tider går hjem fra jobb – det glæder mig at du passer godt på dig selv :) Donald postet sist..Foto grafenMy Profile

    1. Tusen takk Donald :-) Rapporten fra røntgen var ikke så veldig overbevisende i retning resultat av eget vedlikehold av kroppens allehånde avkroker. Artrose og sklerose var bare noe av latinen som ble brukt.

     Stålis ble før brukt om hard is, gjerne av den klare, rene typen som man kan kjøre på uten at den brister. Den typen vi har i Trønderheimen for tiden, er frosset av alt saltet de pøser ut. Den er svart og stygg og hard, og er om mulig enda hardere. derfor jeg kaller den stålis.
     Kamelryttersken postet sist..Smerter og umulige valgMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: