Hjernecelle på stram line

Google kan fortelle at hjernecella i blondinens hode ser slik ut. Her forstørret ganske så  mange ganger

Hjernecella sitter litt gjæranslaus i kveldinga. Akkurat passe avslappet med dinglende ben og ryggen mot hjerneskallen til Kamelryttersken. Skjer ikke så mye, og hun syns egentlig det er greit. Tenker tilbake på da hun så lyset. Den gangen de skar opp hele taket over henne. Toppen av hjerneskallen ble bare vekk. Og det kom en masse lys ned. Etterhvert skimtet hun noe grønt, rundt, i motlyset der oppe, noe som kanskje kunne være hodet på en eller annen Psyk eller Dokter? Eller no sånt. Lyst ble det iallfall, så hun fikk se hjemmet sitt for første gang i sitt noen og tredveårige liv.

Der oppefra kom det overraskede stemmer. Som ikke skjønte at det inni hodet til pasienten er. Ingenting. Bare et svart hull som ender i spiserøret. Med ei stram line spent tvers over. Den lina som hjernecella turner på til daglig. Uten sikkerhetsnett og -line.

«Må være den tråden som gjør at hun har så vondt i hodet. Den er sikkert for stram» sier en av stemmene. «Vi får forsøke å kutte den». Hjernecella rekker å se en saks som klipper over lina hennes før spiserøret kommer veldig fort nærmere, hun klamrer seg fast, og farer oppover igjen.

«Det var da rart» sier stemmen der oppe. «Ørene falt av?»

«Der røk den teorien, kan ikke være der smertene i hodet sitter likevel. Vi får knyte sammen endene, så har hun ørene på plass, om ikke annet».

Hjernecella skjønner at når ørene falt av, var da hun fòr oppover igjen. Hun klatrer seg hånd over hånd et stykke lenger opp. Best å komme seg unna før de H… kortskallene skal begynne å knyte sammen lina hennes. Det hele har skjedd så fort, at hun har ikke fått tid til å slå opp i den Nord-Norske ordboka etter passende gloser, blir bare et «Faen, skjæ…» før hun dundrer inn i veggen. Som er beinhard. Noe som ikke akkurat gjør Hjernecella mer vennlig stemt. “H… F… rassh.., ” får hun fram før saksa kommer ned og tar tak i enden på lina. Den andre enden blir også plukket opp og Hjernecella ser at lina blir knytt sammen. Med en kjerringknute. «Vel, noen må leve farlig» tenker hun. Resignert. Mens hun inspiserer håndarbeidet til de som håndterte saksa. «Med ei så stram line, blir ikke hodepinen til dama mindre akkurat» tenker Hjernecella for seg selv. «Og det er jeg som må leve med en knute på tråden som hverken er EU-godkjent eller sikker» Over henne legges topplokket på, og hun er alene. Igjen. «Da får jeg iallfall svar jeg liker» sier hun med seg selv. «Er så slitsomt med andre, de kommer stadig med svar som ikke passer med mine».

Dr Fast Lege påstår at Kamelrytterskens hjerne ser slik ut. Noe som ut fra kjennskap til ovenstående fortelling fra Hjernecellas liv og levnet, og ikke minst nærkontakt med blondinen sterkt betviles av kjentfolk. Se også Fjellvettreglene pkt. 5

«Det var i -94, eller var det -95?» spør Hjernecella seg selv, der hun dingler med bena over avgrunnen. «Utrolig at den knuten har holdt så lenge, så mange ganger som jeg har snublet i den. Plundrete å slå hjul over den klumpen er det også, Egentlig burde hu derre dama som har dette hodet se til å få byttet det. Må da være reklamasjonsrett på slikt?» Hjernecella blir nesten munter når hun tenker gjennom mulighetene.

Akkurat det har faktisk blondinen med egen motorsykkel prøvd. Å få byttet hodet. Men den gang ei, sa Tordenskjold, eller var det en dokter? Hjernecella er ikke helt sikker. Men det var iallfall etter den ulykka i -91 at nakke/bakhode ble noe smertefullt. Smerter som de første par årene bare ble døyvet av sterkere midler enn de medisinfolket på alskens sykehus ville skrive ut. Etter å ha knasket i seg 40 Paralgin Forte på ei uke, ble også det sukkertøyet dratt inn. “Levra di” sa Dr Distrikts Lege med en bekymret mine, “den kan ta skade av så mye som du må ha”. Psyker, Nevroer, Dr. ditt og datter, så, følte på, testet og tromlet nakke/hode. Noe som førte til en sidelang rapport som endte i en konklusjon om 50 % arbeidsuførhet.Var da fruen spurte om de ikke kunne skaffe henne et nytt hode?

«Mnei» kom det fra herrerne, Psyk, Nevro og Dr. et eller annet. «Vi har alltids noen ubrukte 80-modeller liggende. Men vi tror ikke du blir fornøyd med noen av dem. Og den -61 De Luxe modellen du har, den er gått ut av produksjon»

Er det rart hjernecella føler seg litt utgått på dato der hun sitter?

 

 

26 thoughts on “Hjernecelle på stram line

 1. Utgått på dato? Tja. Den er nå ikke surnet og helt utgått da. Sånn som: Lyset er på men ingen hjemme. Eller noe i den retningen.
  Hilse den ensomme og si at hun gjør en bra jobb. Og har fått hederlig omtale på quizen på muren :) Mormor postet sist..Fredagens quiz gikk da bra?My Profile

 2. Så godt å ha humor til å lysa opp i fagleg mørke og skapa forståing hjå oss som ikkje har same oppleving i eige liv.
  Marit Elisebet totland postet sist..SjølvportrettMy Profile

  1. Det er Gudsens sanning, sier man gjerne når man vil bli trodd. Og det er faktisk det. Hodeskaden fra ulykken i -91 førte til at Dr Distrikts Lege i -94 konkluderte med 50 % arbeidsuføre. Den konklusjonen førte i sin tur til yrkesrettet attføring og høgskoleutdanning. Noe som igjen førte til at Dr. Fast Lege fant ut at ovenstående bilde ga et for ham forståelig svar på hva som befant seg inni hodet på pasienten hans. Mens da hjernecella ikke skjønner bæra, siden hun vet at det der inne bare er henne på ei line under en stor hvelving uten golv.
   Kamelryttersken postet sist..Å være. Seg selvMy Profile

 3. Der er lavet meget sjov med forskning i forskelle mellem hanner og hunner. Jeg tror at forskellen er meget lille for menneskets vedkommende og har i det hele taget set mig sur på generaliseringer vedrørende køn og sex. Jeg har opdaget, at jeg ikke står helt alene, selv om der er overvældende flertal, som mener at piger bedre kan lide lyserødt end drenge kan :) Donald postet sist..FortrylletMy Profile

  1. Er mye humor i den lille forskjellen ja :-)
   Ser at jeg har ikke fått fram forskjellen på hummer og kanari i det ovenstående, noe som nok gjør at enkelte ikke ser skogen for bare trær. Men det kommer jeg tilbake til. Og skiller hummeren fra kanarien, og ikke minst rødt fra lyserødt :-) Kamelryttersken postet sist..Hjernecelle på stram lineMy Profile

   1. Det var såmænd mere en kommentar til billederne af the human brain, Kamelrytterske,
    billedet med “The Shopping Lobe”, “Weddings and Flowers”, Hairstyle & Clothes Coordination etc.

    Men mere alvorligt – nej, smilende – så er det morsomt at læse om hjernecellens oplevelser :)

    Tror du at menneskets “jeg” sidder i hjernen? nej vel?
    Donald postet sist..Tidens elastikMy Profile

 4. Jeg synes egentlig at du burde bedt om at den enslige skulle fått litt selskap når de først var i gang. Og kanskje de kunne laget en trapes eller annet morsomt de kunne leke med samtidig?

  Men sånn, kremt altså, Google påstår neppe noe som helst, du vet, det er en søkemotor som bare viser hva andre påstår… kremt… ;) Cassandra postet sist..Januar snart sluttMy Profile

   1. Som kjent så er det greit å være alene, da vet man hvilke svar man får på eventuelle spørsmål, og man trenger ikke bekymre seg om andres villfarne meninger. Forslaget om trapes eller annet som kan føre til mer fysisk aktivitet for hjernecella er notert. Men yours truly håper at det ikke blir tatt alvorlig. Det er nok turnøvelser der inne som det er, med bare ei line å turne på. Det merkes når Hjernecella snubler i knuten på tråden, for å si det slik. Riktig galt blir det når jeg arbeider med hodet under brysthøyde. Da går det unna der inne, såpass fort at jeg har måttet gå hjem fra jobb et par ganger for ikke å svime av.
    Jada, jada, flikk nå bare spiser du. Ovenstående var det nærmeste Google kom spesifikasjonene om ble matet inn, da må man da kunne si at Google kan fortelle?
    Kamelrytterske postet sist..Hjernecelle på stram lineMy Profile

    1. Jeg flikker videre på spisene jeg ;)
     Google sendte deg nok videre til en side som hadde osv…

     Men jeg skal slutte å foreslå turnøvelser til hjernecella, kan jo tenkes at den begynner å få ideer og det kan man ikke ha noe av ;) Cassandra postet sist..Nedsatt fartMy Profile

 5. :lol: Genialt..!
  *** «Det var da rart» sier stemmen der oppe. «Ørene falt av?» ***

  Sovner med den bak øret. ;) God natt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: