Med lov skal land byggjast, og inkje med ulov øydast

«Med lov skal land byggjast, og inkje med ulov øydast» sto det over tavla på klasserommet i Kamelrytterskens barndom. Klassen før hadde hatt norgeshistorie og lært om Frostatingsloven.

Politikk er det muliges kunst, men vi alminnelige dødelige tror at det også er samfunnsbygging. Og da gjerne med Frostatingslovens ord om lov og ulov i mente. Ved nærmere ettertanke klarer ikke ørkendyrbetvingersken å komme på noen samfunnsbyggere blant folkets kårne, etter Gerhardsen. Det som etterpå har vært av politicuser har vært som banksjefer å regne. I det siste kan man nesten begynne å lure på om ikke politikerstanden består mer av samfunnsnedbrytere, som bruker loven for å legge landet øde.

Det eneste som kommer fra regjering og ting er at vi har ikke råd til ditt eller datt, samtidig som de svir av et par middelstore kommunebudsjett på å få oss til tro på at det er slik. Et par tilsvarende kommunebudsjett går også med til unødvendig, for ikke si uverdig, byråkrati og kontroll av at den gemene hop betaler skatt og at private næringsdrivende ikke får tid til å drive firmaet sitt for alt papirarbeidet.

Nå ser vi at norsk lov. Enda en gang. Brukes til å bryte ned, ikke bygge opp. Høyesterett har i sin lovkunne og visdom. Kommet fram til at barn som er født i Norge av asylsøkere. Skal deporteres. I mange av disse tilfellene har foreldrene klart å skape et liv for seg og barna sine i Norge. Ofte på tross av norsk innvandringspolitikk og norsk fremmedfrykt.

Man kan gjerne spørre seg hvorfor. Som flyktninger har foreldrene opplevd ting som har gjort at de har valgt å ta barna med seg og flykte fra det samfunnet, den tilknytningen de hadde til hjemstedet. I prosessene de har vært igjennom, har menneskets overlevelsestrang utviklet seg og kommet i forgrunnen. De er dermed mer enn vanlig, oppsatt på å klare seg på det nye stedet de kommer til. De tar i bruk sine menneskelige ressurser for å skape et bedre liv for sine barn.

Vi nordmenn trenger ikke det, vi gir barna våre en falsk trygghet, fordi vi har ikke meningsfulle oppgaver de kan utføre og vokse på. Ikke før de er ferdige med videregående, kanskje ikke da heller.

Flyktninger, asylsøkere, har en driv, et ønske om å klare seg, som de bruker. De klarer seg, de tar dårlig betalte jobber, jobber dobbelt, alt for å sikre at barna klarer seg. Dette får barna med seg, og bygger videre på. Man kan jo si at de vil sikkert klare seg. Der de blir sendt. Men hva har vi som samfunn igjen for det? Ingenting. Hvis man fremdeles ikke vil se. Kan man ta en tur til flyktningeleirene i det av Palestina som enda ikke er okkupert av Israel. De overlever. 64 år uten statsborgerskap. Men de får ikke bygge en identitet, et bærekraftig samfunn. Fordi de er flyktninger. Det de bygger. Er hat. Og det hatet bygges på ulov. Fordi de har ikke mulighet til å bygge et samfunn på lov.

Vi som har en lov. Som vi har bygget landet på. Som vi trodde var festet i vårt humanistiske grunnsyn. Vi har ikke lov til å bidra til at ulov øydar landet. For det er det vi gjør ved høyesterettsdommen som deporterer norske barn. Politicusene som går salig Pontis Pilatus en høy gang ved å skyve utfordringene foran seg og skylde på loven. Burde finne seg hvert sitt kontor og holde seg der. Til de har laget lover som vi kan fortsette å bygge landet på. At de burde gjøre offentlig avbikt og levere inn sine embeder, folkevalgt eller ikke. Uansett partikulør. Har det ingen hensikt å foreslå. Makt korrumperer. Sånn er det bare med den saken.

Vil vi ha en regjering og et Storting som gjør at vi som land skjemmes? At makteliten har skjemt seg ut i denne saken, det ser selv en blondine med egen motorsykkel. Men ser maktas tinder at de ikke bare har skjemt seg selv ut, de har også skjemt ut landet og folket de så gjerne vil styre?

Du finner flere meninger om dette hos Vernepleieren og på Mormors klagemur

Per Fuggelis kronikk i Dagbla’ julaften 2012, kan også leses som et apropos til debatten om deportasjon

 

 

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :-)
Lenkene i teksten er der for at du kan forske videre på grunnlaget for denne bloggposten. Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre lesere, trykker du på den blå poengboksen til høyre
Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine facebookvenner
I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du
1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper ;-) )
eller
2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet
Tusen takk for at du tok deg tid til å stikke innom. Håper du kommer innom neste gang du er på disse kanter :D

13 thoughts on “Med lov skal land byggjast, og inkje med ulov øydast

 1. Nei de ser ikke det. Som en eller annen skrev, de har selvbilder større enn oljefondet og tror at de har makt i og av seg selv . De ser ikke at det embedet og våre stemmer som gir dem makt. Og de ser ikke at de skal tjene oss, den gemene hop. De leker butikk, med menneskeliv, de forringer menneskeverdet, de bygger ikke opp annet enn sine egne selvbilder. Slett ikke landet.
  Jeg er så eitrende forbannet på alle disse kunstige statspersoner som opphever seg til våre herrer at jeg vet nesten ikke hva jeg skal gjøre med det.

  Jeg har en sær ide om at dersom vi fjernet alle broilere og karrierepolitikere, kunne dette uhyggelige snus. Men det er en problem. Fordi dagens og gårsdagens politicuser har ødelagt politicusers rennomé, er det et fåtall vettuge, flinke mennesker som vil delta i styring av landet.
  Makt korrumperer, Absolutt makt korrumperer absolutt. Kameraderi og korrupsjon hindrer “de ikkeskolerte politucus# å delta.

  Det hadde vært flott om det fantes bredere aldersblanding og at folket på vårt ting og i vår regjering hadde levde et ikkepolitisk liv, med ektefelle/partner, banklån, 2,8 barn, bil med lån og hund.
  Mormor postet sist..Tanken 10My Profile

  1. Sær idè? Nei, er sannsynligvis eneste veien å gå. Å skifte ut hele butikken, med innhold. Bedre at vi får noen hundre arbeidsløse politikere og byråkrater på NAVs statistikker, og får inn deltidspolitikere med 2,8 barn, rekkehus, Volvo og retreiver. Og uføretrygdede med restarbeidsevne. Og enslige mødre uten barnehageplass
   Vi rissikerer bare at NAV, regjering og ting faktisk ville fungere til den gemene hops beste. Uten at storebror ser deg.
   Kamelryttersken postet sist..Lille lillejulaften 2012My Profile

 2. Jeg tror at magten ændrer de fleste folk. Jeg ser med gru mine egne erindringer om hvordan jeg som naivt barn følte at det var OK at gøre, som lederen, loven, magten sagde at man skulle gøre! Heldigvis var der en lærer, som sagde at man ikke altid skulle tro på hvad lederen sagde – overføres det til en lovgiver, som laver lovsjusk, dårlige love, eller korrumperer fortolkningen af lovene, så har vi et godt udgangspunkt. Det er lidt sørgeligt – men blandt andet julen fortæller os at alle vi mennesker også kender juleånden, kærlighedens budskab!

  Glædelig Jul!
  Donald postet sist..Midlertidigt lukket.My Profile

  1. Ja, Donald. Du har nok rett i det. At følelsen av makt og dermed kontroll over andre, gjør noe med et menneske. Også at det er opp til hver enkelt av oss å godta, eventuelt forkaste, hva vi blir fortalt. En foredragsholder jeg hørte en gang, mente at makt er samarbeid. At makthaverne har makt på grunn av at vi, den gemen hop samarbeider med makta. I det øyeblikket vi sluttet å samarbeide hadde ikke makthaveren makt over oss lenger.

   Håper du får en trivelig jul :-):-)Kamelryttersken postet sist..Lille lillejulaften 2012My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: