PMS-behandling på Ellingsvatnet skogstue

Ellingsvatnet skogstue

MC-ravnan har så mye rart for seg, og som motorsyklister flest lider også de av PMS (Parkert Motorsykkel Syndrom) når de ikke får kjøre sine elskede sykler. For å bøte om enn bare litt på lidelsene, inviterte Scooterføreren og Kamelryttersken til ei helg i fred og ro på Ellingsvatnet skogstue for å fortære hjortesteik og fortelle hverandre alskens historier fra inn- og utland. Enkelte verdensproblemer ble selvsagt også løst i løpet av helga. Hvilke av dem som ble løst til alles tilfredshet må man nesten  ha vært tilstede for å få oversikt over. Hvermansen, som forsåvidt også glimret med sitt fravær, sliter litt der. Noe samtlige tilstedeværende var enige om at det var det Hvermansen som tapte på. Desverre for ham. Han var tross alt invitert, med direktereklame i e-postboksen, på fjæsboka og via munn-til-munn metoden. Ikke bare gikk han glipp av aktiv PMS-behandling av kyndige og erfarne terapeuter, han fikk heller ikke smakt Scooterførerens utmerkede rundstykker, Kamelrytterskens utsøkte hjortesteik som ble fulgt av samme Scooterførers minst like utsøkte karamellpudding. En oppdekking av ypperste klasse, som de tilstedeværende visste å sette pris på.

Siden Hvermansen var dypt savnet, kom praten inn på kommunikasjon, om hvordan en beskjed eller noe annet A sier, ikke er sagt, før B som skal ta i mot og forstå det som A sier, faktisk har forstått det som er sagt.

Eneste skåret i gleden var, som Teknisk sjef påpekte, at skogstua som ble bygd i 1952 som skogshusvære for elevene på Skjetlein landbruksskole, ikke var utformet etter dagens krav om universell utforming.

Går man på fire hjul, kan det være greit med brede dører og få, om ingen dørterskler
Universell utforming var nok et ukjent begrep i 1952

 

Minstemann, som også var med i helga, mente at det var trangt på skogstua. Ble ei strevsom og koselig helg sa han. Var kanskje ikke så veldig trangt, men med 6 – 8 cm høye dørstokker og 80 cm brede dører, ble framkommeligheten på fire hjul innendørs noe begrenset. Til stua. Ut derfra ble et sjansespill som ble overlatt til voksen håndtering av styrespaken. Og med fem trappetrinn opp til trammen, var det ikke så dumt at det var vante trailersjåfører tilstede. Var akkurat plass til transporteren mellom vannkanten og trappa. Var en sjåfør som så for seg en rullestolrampe langs østveggen, men det tar kanskje litt tid før Statens skoger ser seg mulighet for slik adkomst til skogstua si?

Med seks soverom i andre etasje, og et i første, de fleste av  dem med familiekøyesenger, var det plass nok til de som hadde tatt turen ut i Skaun denne helga. Og vel så det.

Kjøkkenet er levert av firma Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd

Sjølingen, som i sin tid dro i gang MC-ravnan, og som i mellomtida har blitt Teknisk sjef i heimkommunen, hadde tatt turen nedover. Var også en prospect med denne gangen, som nok tar med seg Skruzukien når det blir varmere i været. Som de andre MC-ravnan, er han en trivelig kar, med et godt øye for humoren og alvoret i tilværelsen. Et absolutt krav til MC-ravnprospects. Var visst ikke bare en av de frammøtte som i avskjedens time, forsiktig ymta frampå om tradisjon. Ja, kanskje det. Må i såfall være ute i god tid, for skogstua er populær, utleid hver helg hele høsten.

Derfor spør blondinen med egen motorsykkel seg selv, om hun ikke burde se til å få reservert skogstua ved Ellingsvatnet for ei helg til neste høst? Bare sånn for det tilfellet at noen av MC-ravnan etter neste sesong, kunne tenkt seg ei helg med aktiv PMS-behandling, i selskap med andre motorsyklister og god mat. Kokekyndige folk har jo allerede tilsagt sitt komme, trenger ikke invitere Hellstrøm for å få ordna god mat. Men Kamelryttersken må kanskje det, for at Hvermansen skal kjenne sin besøkelsestid, invitere Hellstrøm?

 

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :-)
Lenkene i teksten er der for at du kan forske videre på grunnlaget for denne bloggposten. Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre lesere, trykker du på den blå poengboksen til høyre
Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine facebookvenner
I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du
1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper ;-) )
eller
2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet
Tusen takk for at du tok deg tid til å stikke innom. Håper du kommer innom neste gang du er på disse kanter :D

15 thoughts on “PMS-behandling på Ellingsvatnet skogstue

 1. Artig definisjon av pms! Forresten høres en helg med aktiv PMS-behandling ut som en hyggelig event, og kommer Hellstrøm kommer nok Hvermansen også :)

  Ellers er det lett å bli forvirret i jungelen av sjangre innen tegneserier – “The Spirit” skal jeg sjekke ut, takk for tips!
  Melusine postet sist..Boken på vent [en dåre fri]My Profile

  1. Tror vi regner Hellstrøm som en bagatell(e), uansett blir han bare misunnellig, og vanskelig å ha i trehus, når vi disker opp. Egentlig burde vi hatt både tre og fire stjerner i Guide Michelin for lørdagens middag ;-)
   Utfordringen med PMS kontra PMS, er at førstnevnte gjør den enkelte motorsyklist ganske så innesluttet og umulig å ha innomhus i kanskje så mye som fem – seks måneder. Aktiv PMS-behandling som ovenfor vil kunne lindre kvalene noe, men må gjentas flere ganger i løpet av vinteren skal den ha den ønskede effekt.
   Bare hyggelig Melusine :-) Hyggelig at du stakk innom :-)

 2. Jeg har også købt en sådan pyrex-glas “stege-so” (det vil sige et ildfast fad med låg) og brugte den til den culotte-steg, der nok ikke var en culotte men noget andet – og som i hvert fald ikke var så mør som en rigtig god culotte skal være. Den fik 2.5 timer i det ildfaste stege-fad med låg og var spiselig :) Men resten af den bliver også ragout.

  Til gengæld var der kommet en dejlig “sky” eller fond ved stegningen, som blev til en god saus/sauce.

  Jeg tror du nyder at være med til sådan en week-end uanset at der er nogle problemer med mannen på 4 hjul :) og uavsett PMS-hændelser :D

  I fik nok hjælpe hinanden lidt, ikke sandt?!
  Donald postet sist..En hund efter tryghedMy Profile

  1. Vi hadde en fin helg :-)
   Scooterføreren hadde organisert det hele, så det var liksom ikke noe som måtte ordnes i siste liten, av noe. Det som måtte gjøres ble gjort uten noe mer. Var ingen som ikke deltok i det som måtte gjøres, slik det er når noe gode venner samarbeider :-) Kamelryttersken postet sist..Demokratiske prinsipper?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: