Ladylike?

A lady is a woman who only shows her underwear intentionally

Enkelte ganger kan det være greit å være høflig og pen i språkbruken.  Som fruen som hadde litt mye besøk en regnværsdag. Var opptil flere blondiner som hadde trengt seg inn i hverdagslivet hennes. Hun så ut av vinduet og sa: “Nå har det sluttet å regne, så nå blir dere ikke våte når dere går til bilen”.

Andre ganger kan det være like greit å ta fram storstemmen og de krasse formuleringene. Er enkelte som ikke skjønner at:

Noe blondinen med bare èn hjernecelle ikke gjør. Englelapskaus lager hun uten tomater, men gjerne med annanas. Salat derimot, kan hun gjerne lage med tomater og annanas. Ei salig røre med andre ord…

En blogg med klare formuleringer er Altamagazin, en ny blogg på fruens bloggrull. Nå sist har han noen salige ord om korrupsjon. Ord som gjerne kan gjentas rundt forbi. Han tar opp utfordringene vi har rundt det at offentlige tjenestemenn/-kvinner tilbyr hemmeligstemplet materiale til journalister. Selvsagt vil rettskafne mennesker mene at det er da bare å raportere den/de som fallbyr slik informasjon. Er bare det at gjør journalisten/redaksjonen dèt, da er de sikret at den informasjonskilden er tørr som Sahara i uoverskuelig framtid.

Sladderhank skal sjøl ha bank

har vel de fleste hørt mer enn èn gang i barndommen?

Lite ladylike, men like sant idag, som den gang ørkendyrbetvingersken trådte i barnesko og fikk stjålet trehjulssykkelen sin. Den ble funnet i en oppgang i naboblokka, men det var ingen som visste å fortelle det.

Vokterne av lov og orden hadde visst satt hverandre i stevne tidligere i uka. Og i sin visdom fant de ut at politiet nå bør få gå med våpen. På hofta. Eller under armen. Det siste kalles visst “Concealed weapon” på ameriutenlandsk og er en “offence” der borte i Obamaland. Men ikke når lovens voktere i sivil har et sånt skytejern under jakken.

Det er forståelig at den som har skoen på vet hvor den trykker. Men skal Kamelryttersken være ærlig, og det vil hun gjerne være, så føler hun seg provosert av bevæpnet politi. Og iallfall ikke sikker på at det fører til at hun blir å leve i et sikrere samfunn. Selvforsvar ja, men det å vite at politiet er bevæpnet 24/7, betyr at vi skrur voldsspiralen i samfunnet ikke bare et hakk opp. Og det var liksom ikke det blondinen forsto at statsministeren mente med å møte terror med mer demokrati og åpenhet.

Kan være at man vil få bedre uttelling av kronasjen og ressursene som samfunnet bruker på politiet, hvis politiet selv ryddet litt i krokene, lempet ut de som selger informasjon, strammer opp i kommandolinjer og tar seg tid til å drive forebyggende arbeid. Vi forventer et klart, tydelig politi som er der når de trengs, og som gjør det de skal uten å knuse egg. Var en tidligere politimester som en gang på sent 70/tidlig 80-tall, sa at skal man lage omelett må man knuse noen egg. Han kommenterte hvordan demonstranter ble behandlet av politiet. Nå er det nå engang slik at politiet ikke skal lage omelett…

Fruen med motorsykkel og ukorrekte meninger derimot, lager heller ikke omelett i dag, men har et par lammesteiker i stekeovnen. Står sosialt samvær kl 19 på Fjæsboka, så da er det greit å være forberedt. Naboen kommer med ris og stekte tomater, og selv har fruen noen cherrytomater + en boks annanas å spe ut salaten med. Og det er flere naboer som har tilsagt sitt komme, med godt humør og godt drikke. Mer ladylike skal det vel godt gjøres å være?

 

 

 

 

 

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :-)
Lenkene i teksten er der for at du kan forske videre på grunnlaget for denne bloggposten. Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre lesere, trykker du på den blå poengboksen til høyre
Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine facebookvenner
I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du
1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper ;-) )
eller
2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet
Tusen takk for at du tok deg tid til å stikke innom. Håper du kommer innom neste gang du er på disse kanter :D

 

X bloggerX blondinerX holdningerX informasjonX integritetX kjøp og salgX korrupsjonX lamX meningerX novemberX politiX respektX samfunnsansvarX samfunnsdebattX tapX våpen

21 thoughts on “Ladylike?

 1. Ikke alltid like lett å være ladylike og skal man det???

  Det var et begredelig forslag som kom. Er det da ikke nok vold som det er? MED våpen, tror jeg de fleste betjenter med ubetjent hode blir kjempeskvetne og skvetter ikke en skvett av redsel, men skvetter kuler. Fyttikattarakkern.
  Jeg blir helt ør i omeletten til trulsern, for han kunne da ikke mene at norsk politi skulle fly rundt med sånt som smeller? Nå mener jo ikke han så mye lenger da.
  :twisted::twisted::twisted::twisted:
  Jeg tro jeg må hoppe opp og bite noen i kneet. NEI TIL PANGPOLITI!!

  så se på ny blogg :-)
  Klem og slikt :-) Mormor postet sist..Fasiten er vel ingen overraskelse?My Profile

  1. Nei, kan være en utfordring når baddøra går opp av seg selv, men da er det som oftest ikke meningen å vise seg fram heller ;-) Blondinen har ei slik dør, og med alskens gjester som kommer samtidig med at hun prøver å fikse fasaden, kan det bli en utfordring å være lady.
   Er stor fare for at d’herrer & ladies i styrer og ting blir å bruke endel kronasje og ikke minst hjernekraft på å bli enig med fagforeninga til lovens voktere om at de skal få lov til ha sånne skytegreier klar for å la skvetne betjenter være enda mer skvetne.
   Kamelryttersken postet sist..Sosiale media?My Profile

   1. De skal ikke ha skyetegreier og selv om det er vold i vårt merksnodige samfunn, bør ikke d’herrer og damer (har nå lurt på om de virkelig er herrer og damer) være bidragsytere med hjemmel og lov til mer vold. For ikke ¨snakke om skytevåpen
    Vil nå heller få ei skyllebøtte og kanskje en kilevekk eller tre enn hull i kroppen om onkler og tanter blir sure for noe.
    NEI og DobbeltNEI. Ikke bevæpnet politi.
    Og jeg tror jeg må hoppe opp og bite Faremoa i kneet.-

    Ad ladylike, ha’kke anlegg :-) Mormor postet sist..Ege-greierMy Profile

 2. Det at vi i så mange tiår har hatt politi uten skytevåpen så har det vært fordi vi nordmenn har hatt stor respekt for ordensmakta og ikke trengt trusler om vold for å bli villig med Onkel Blå når han kommer. Men så er ikke Norge lenger like ikkevoldelig som det en gang var, så dette forslaget er rett og slett politiets svar på at flere og flere kriminelle grupper har tilgang til skytevåpen og ikke bare går villig med til cella etter et par fine ord.

  Så var det det der med voldsspiralen da. Den ser det ut som om allerede har starta, og den eneste måten politiet nå kan utføre sin jobb på et tilstrekkelig vis er tydeligvis om de er bevæpna med skarpt. Dette er voldens soleklare, men også hjerteløse logikk. Vi nordmenn har I lang tid ikke trengt å forstå voldens iskalde språk så vi er ikke i stand til å behandle vold på et forsvarlig vis nå som den har kommet. Vi forstår den rett og slett ikke.

  På den andre siden så har politiet stoppa meg på gata iallfall en gang fram til nå, kun for å spørre meg ut og ikke fordi jeg var under mistanke for noe. I den situasjonen var jeg glad jeg ikke hadde en pistol retta mot meg. Forholdet til ordensmakta blir rett og slett et helt anna når den kan bruke dødelig makt.

  Det er vel “tragedy of the commons”, som det heter på nynorsk. Noen få uærlige mennesker ødelegger for alle andre.

  1. Har lest litt på Altamagazin, og det er lite der som ikke står i tabloidpressa allerede. Han har en del gode poeng om medias medvirkning til rekruttering til såkalte “ekstreme miljø” (gåseøyne fordi en god del av de gruppene han nevner ikke akkurat er veldig ekstreme i mine øyne), men stort sett virker han som en helt vanlig nordmann vokst opp med brunost, VG og NRK. Ikkeno utafor det ekstraordinære med andre ord.

 3. “Utafor det ordinære” mener jeg. Det var det der med å tenke før man klikker “Submit”.

 4. Korrupsjon og hvor media henter sine opplysninger kan være spennende temaer, så jeg trur det får bli med den erklæringen i kveld, ellers blir jeg sittende til langt på natt ;) Cassandra postet sist..Sosiale medierMy Profile

 5. Hehe – forstod dine gæster den ‘fine’ hentydning og gik ned til bilerne?
  Jeg synes ikke det er i orden, at betroede medarbejdere ‘lækker’ fortrolige sager og papirer for simpel manna (penge) – jeg tror ikke, der er mange journalister her i verden, der ikke ville lade sig friste af et sådant tilbud, selv om de måske godt kan se, at det ikke er særlig god etik.
  Bevæbnet politi har jeg nok ikke så meget imod … tror desværre, at det er nødvendigt, fordi gadevolden er blevet mere rå. Jeg kan godt se, hvad du mener med voldsspiralen, men det nytter heller ikke noget, at volden overtager styringen.
  Somme tider griber jeg mig selv i at ønske, at våben var hver mands ret; lige som i USA. Men det mener jeg i virkeligheden ikke alvorligt – somme tider er der bare situationer, hvor jeg kan se relevansen … men ikke for alle, naturligvis – kun for dig og mig og den flinke nabo ;-) Ellen postet sist..Flere farveskift i madenMy Profile

  1. Mjo. Var yours truly og en kollega som husets frue mente hadde vært lenge nok på besøk. Noe som blondinene tok til etterretning. Etterhvert.
   Skjønner argumentene for et væpnet politi. Men mener at styresmaktene må gå foran, på alle plan, skal vi få bukt med voldsbruken i smafunnet.
   Kamelryttersken postet sist..At dem ikke skjemmes?My Profile

 6. Har lest ditt innlegg med stor interesse og glede. ;) Og kunne konstatere at mine tanker om væpnet politi deles med andre.

  Så slo tanken inn på under lesingen, Hva er “høflig og pen i språkbruken?” Der er det vel visse forskjeller, alt etter hvor en kommer fra i landet? ;) Livet er urettferdig, tenker jeg.
  Karl Halvorsen postet sist..KUNNE DET BLI MENNESKER AV OSS DA?My Profile

  1. Hyggelig at du finner likesinnede, Karl :-)
   Når det gjelder høflig og pen språkbruk, vil jeg tro at en frue fra Øvre Singsaker vil være like pen i snakketøyet som en frue fra samme sosiale lag i for eksempel Bodø. Selv om det i sistnevnte by er tillatt å å bruke et folkelig uttrykk for hestens forplantningsorgan (det som henger under, vel og merke) om en lovens vokter. Noe man ikke bør prøve seg på i trønderheimen. Muligheten for å utløse vrede over sin arme kropp er en tanke mer overhengende i så fall.
   Hvordan det gikk med gutvotten som ble stoppet av en ridene lovens vokter vites ikke, men ordvekslingen gikk omtrent slik:
   “Har du fått sykkelen din av Julenissen?”
   Joda, det hadde gutten.
   “Da får du hilse ham fra meg, og si at det skal være lys på sykkelen”
   Politimannen vil fortsette når gutte spør:
   “Har du fått hesten din av Julenissen?”
   “Joda” Politimannen med på leken.
   “Da kan du hilse ham fra meg og si at kuken vanligvis er under hesten, og ikke oppå”
   Kamelryttersken postet sist..Om å eie en motorsykkelMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: