Norge, en B-film?

Karavanseraiet er kanskje ikke den bloggen som blir mest lest her i cyberspace. Sleivspark i hytt og gevær blir gjerne oversett ;-) Og det må de da så gjerne, de politisk korrekte, overse. Blondinen med egen motorsykkel tar likvel

striden upp mot kjøtet og den heile develsmakt

som Jakob Sande sier det i diktet «Etter ein rangel» i mangt et blogginnlegg. Mest på det personlige plan. Men ørkendyrbetvingersken har også brukt ord som «Partilakei» i sine skriblerier. For det gamle ordet om at «Mye vil ha mer, og Fanden vil ha fler» renner henne stadig i hu.

Som i dag, hvor hun fant en artikkel på Fjæsboka. Om at Norge er degradert til B-status. Kanskje ikke så rart. Fedrelandet er ofte på B-lista rundt forbi. Om ikke annet, så på grunn av avstanden fra, ikke likheten med, verdensmetropoler som N’Djamena, Sofia eller Dusjanbe. Antallet døgngrader gjennom året spiller også inn når A, B eller C-status settes opp. Andre vil kanskje sammenligne Harald V’s rike med Hollywoods B-filmer? Hva vet vel blondinens enslige hjernecelle om hva som avgjør et lands status?

Men Kamelryttersken har likevel funnet ut, via Fjæsboka, at Mor Norge er degradert til B-status. Av FN.

FN er en organisasjon som Kari og Ola har den yderste respekt for. Og det som blir vedtatt i FN-bygningen i New York blir gjerne tatt alvorlig av innbyggerne i riket tilhørende Harald V Olavsson. Det faktum at Generalforsamlingens sal i FN-bygningen i New York er kledd med Fauskemarmor er noe blondinen ynder å fortelle. Gjerne i en bisetning eller fire, når samtalen kommer inn på nevnte internasjonale organisasjon.

FN’s Menneskerettighetserklæring er ikke juridisk bindende for blondinens fedreland. Selv om den aldri så mye er vedtatt av FN’s tredje Generalforsamling. Derimot er diverse bivirkninger av Menneskerettighetserklæringen ratifisert av fedrelandet, og dermed juridisk bindende for fedrelandets styrer og ting. FN’s barnekonvensjon fra 1989 for eksempel. Kvinnekonvensjonen av 1979 også.

Daværende Sovjetunionen og Polen stemte mot Menneskerettighetserklæringen i 1948, med begrunnelsen: «Det er de eiendomsløse klassers krav på beskyttelse for sine økonomiske vitale krav som er viktige, ikke slike formelle rettigheter som likhet for loven osv.»[1] Kilde Wikipedia

Det er mulig at det er denne begrunnelsen Harald V’s råd har hatt i tankene når de har latt landet de har tatt på seg å bestyre, ble degradert til B-status av FN’s Høykommissær for menneskerettigheter. Mer om det kan du lese i Morgenbladets intervju med Menneskerettighetsdirektør Nils Butenschøn. At han mener saken er pinlig, er kanskje verd en bisetning?

Sett i sammenheng med håndteringen av mindreårige enslige asylsøkere, er ikke denne saken særlig oppsiktsvekkende. Spørsmålet er vel mer om Kari og Ola skal fortsette å være like blåøyde når de velger Kongens råd, med tilhørende tinger og tanger? For det kan se ut for at det kan være en drøy bestilling, at dagens bestyrelse klarer å skille hummer og kanari og dermed beholder troverdigheten både hjemme og ute?

 

 

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :-)
Lenkene i teksten er der for at du kan forske videre på grunnlaget for denne bloggposten. Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre lesere, trykker du på den blå poengboksen til høyre
Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine facebookvenner
I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du
1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper ;-) )
eller
2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet
Tusen takk for at du tok deg tid til å stikke innom. Håper du kommer innom neste gang du er på disse kanter :D

12 thoughts on “Norge, en B-film?

 1. At det var?
  Ha politisk hukommelse? Her? Skulle ha tatt seg ut. Så lenge vi kan velte oss i rømmegrøten og skli på oljen? Og troverdighet er snart gått ut på dato, både hist og her :twisted: Mormor postet sist..Desembersiden??My Profile

  1. Nå har jeg vel ikke sagt noe om manglende hukommelse, men noe om manglende redelighet. For vi liker å fremstille oss selv som menneskerettighetsforkjempere med stor F. Og det kunne vi gjøre når vi hadde A-status. Nå står ikke det vi sier/gjør til troende, iallfall ikke så lenge vi stiller i samme klasse som Tsjad, Bulgaria og Tadsjikistan. At vi har havnet i den klassen kommer ikke av dårlig hukommelse, men av at styrer og ting ikke har tatt med seg at respekt, redelighet og troverdighet er ferskvare, det er ikke laurbær man kan hvile på. Man kan nesten si det så sterkt at Regjeringen har sveket oss i denne saken.
   Kamelryttersken postet sist..At dem ikke skjemmes?My Profile

 2. Ferskvaren skal brukes omgående, har noen forklart dem, men at det må hentes inn ny, det har’em glemt.
  Det er det med laurbær, de setter smak på tilværelsen, både ferske og tørrede og nå .. er det bare knuste igjen og støv.
  Ja, de har sveket og det er vel en viss hr. Lie som roterer ganske så sterkt noen fot under.
  Nytter ikke å kalle seg forkjemper når de glemmer å kjempe, :evil: Mormor postet sist..Desembersiden??My Profile

  1. Den godeste Hr Lie roterer kanskje der han ligger, men det er vel egentlig ikke så farlig? Syns det er verre at de ikke tar inn over seg at mislighold av troverdighet, koster. Vi har ikke råd til slikt svik.
   Kamelryttersken postet sist..Ladylike?My Profile

 3. Med tanke på at flere av våre toppfolk mener alvorlig at ytringsfriheten skal skrenkes inn slik at man ikke skal kunne forulempe noen som helst så er det ikke rart vi har falt ned en plass. Ytringsfriheten er en av grunnsteinene i et demokrati og uten den så er det mye lettere å gjemme andre menneskerettighetsbrudd.

  Så får det bare våge seg at man tråkker på noen tær. Litt må vi alle ofre for å beholde det norske demokratiet.

  1. Kanskje like greit, når folk sprer om seg med usakligheter, å kunne stikke innom roligere tekopper :-)
   Sykemeldt til over helga, må vel traske meg på apoteket og hente antibiotika i morgen, blir liksom ikke orden på lekasjen fra midtre del av kontrafeien. Og da er det så utrivelig å komme inn til folk med sånt rennende fra sitt ellers relativt velstelte åsyn…
   Kamelryttersken postet sist..Tiger’n, hva er en Ergoterapeut?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: