Lukt lunta 2012

 

Da er alt klart for høstens største evenement. Siste planleggingsmøte er holdt, foredragsholdere og deltakere har tilsagt sitt komme. Bakkemannskapet er briefet og klar for innsats. Arrangementskomiteen var forbi point of no return for tre uker siden. Lørdag inviterer

Samarbeidsforum for Natteravnene i Trondheim

til

Lukt Lunta 2012

på Øya Helsehus, Maurits Hansens gate 2, Trondheim

Lukt lunta er en konferanse til inspirasjon og refleksjon for alle natteravner i Midt-Norge,som i år arrangeres for 6. gang.

Vi har som mål for Lukt Lunta at deltakerne skal reise hjem med ny inspirasjon til sine nattlige vandringer til beste for et trygt lokalmiljø. Vi har derfor satt sammen programmet med tanke på hva vi kan møte når vi er ute og ravner. Barn som kanskje er i en vanskelig situasjon, hvem tar vi kontakt med da? Foreldre, Politi, Barnevern? Ruset ungdom, hvordan håndterer vi en slik situasjon? Til sist har vi et foredrag/diskusjon om respekt. For oss selv og for hverandre. Vi har også satt av rikelig tid til å bli kjent med nye og gamle Natteravner fra hele Midt-Norge. Se også vedlagte program.

Velkommen

Påmelding på e-post til ragnhild@vinkenes.no

Konferansen er gratis, men man må dekke reise og eventuell overnatting selv

For arrangementskomiteen

Ragnhild Vinkenes

Einar og Monika er viktige støttespillere på Lukt lunta 2012. Her fra utdelingen av Årets Natteravn 2011 foran 11.000 Rosenborgfans på Lerkendal

Program for lukt lunta 2012

22. september 2012, på Øya helsehus

Kl 10.00 Åpning v/Ordføreren, Ungdommens Bystyre i Trondheim

–          Kunstnerlig innslag

–          Hilsen fra Tryg v/Tom Anders Stenbro

–          Monika Tofte, Natteravnrådet, om natteravning

Kl 10.45 Pause m/kaffe, kaffebrød, frukt og mulighet for frisk luft

Kl 11.00 Politiets forebyggende arbeid, Arve Nordtvedt, Stasjonssjef, Sentrum politistasjon,

Kl 11.30 Om arbeid med barn som må ha hjelp i en akutt, vanskelig livssituasjon Barnevernsvakta i Trondheim,

Kl 12.00 Lunsj

Kl 13.00 Om ungdom og rus Nina Annie Burkeland, Overlege Psykiatrisk ungdomsteam, st. Olavs Hospital

Kl 13.45 Pause m/kaffe, kaffebrød, frukt og mulighet for frisk luft

Kl 14.00 Nina Annie Burkeland forts.

Kl 14.45 Pause m/kaffe, kaffebrød, frukt og mulighet for frisk luft

Kl 15.00 Om å respektere hverandre Hedvig Rognerud, Coach og bygdeutvikler, Tolga

Kl 16.00 Vel hjem

Konferansier: John Daniel Solheim, sogneprest i Sørreisa

Vi har invitert Dramagruppa på Charlottenlund videregående skole til å komme med sitt syn på Natteravnene og natteravning. Deres syn får vi som små drypp i løpet av dagen

 

 

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :-)
Lenkene i teksten er der for at du kan forske videre på grunnlaget for Kamelrytterskens tanker
Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre lesere, trykker du på den blå poengboksen til høyre
Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine facebookvenner
I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du
1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper ;-) )
eller
2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet
Tusen takk for at du tok deg tid til å stikke innom. Håper du kommer innom neste gang du er på disse kanter :D

16 thoughts on “Lukt lunta 2012

 1. Det kunne vært interessant å fått med seg, men er nok ikke i nærheten av byen i det hele tatt denne helga… selv om det faktisk var meninga å være det, men planlegging fungerer ikke for tida.
  Cassandra postet sist..Puh, pes, prust…My Profile

 2. Var på tur innom like etter at jeg fikk meldingen om nytt fra deg, så kom det noe annet på tapetet. Men her er jeg, selv om jeg heller ikke nå rakk å bli først. :)

  Du gjør meg stum du Ragnhild. Si meg, hvor tar du overskuddet fra? Det undres jeg meg over, titt og ofte. Og savner deg forresten her også med dine velutdannede og dannede kommentarer og kloke ord. :) Synes det er flott med ditt engasjement også på Ravnens område, noe du får min store respekt for. Jeg sier det igjen og mener det oppriktig, skulle gjerne ha vært noen år og plager yngre, så overskuddet kunne ha vært tilgjengelig. :) Her må det prioriteres med uteliv på dagtid og under de gunstige forhold som er da. Vi går mot vinteren, som du vet, og med det den da muligens vi gi.

  Sender deg et stort smil jeg, og et tre ganger tre hurra for de indre kvaliteter jeg har oppdaget ved deg. Det fortjener du! :lol: God natt, god resterende uke og flott og givende helg!
  karlhalvorsen postet sist..PENT BRUKT OG BRUKBAR INSPIRASJON KJØPESMy Profile

  1. Tusen takk Karl :D
   Hvor jeg har det fra, vet jeg faktisk ikke, for den ellers så utmerkede jordmor på Bodø Sykehus, Helga Vatten, slo like godt ut bruksanvisning, byggetegninger og innholdsfortegnelse med badevannet den gang da.
   Men det kan være at det er arvelig betinget, for de var ikke umakredde, mange av mindre forfedre og formødre.
   Kamelryttersken postet sist..Ny startMy Profile

 3. Selv om jeg har vært her og lagt igjen kommentarer, så tok jeg en runde til jeg med tankene mine og tok like godt med noen erfaringer også. :)

  Du stilte vel et spørsmål også, eller flere til og med. Alt etter som en tolker det. Når en gjør det, vil en gjerne ha et svar også, tenker jeg. :) Det svaret finner jeg ikke hensiktsmessig å gi her, men har vel ganske så utfyllede svar til de som måtte ønske det, og gjerne vil møte meg – ansikt til ansikt.

  “Lukt lunta”, står det i overskriften og for temaet for denne konferansen. Det er vel nettopp det det dreier seg om, og manglende tid og evner for å gjøre det for viktige parter. Mange greier det nok, men så lenge det er snakk om så stor usikkerhetsfaktor, er jeg litt skeptisk med det videre resultatet. Bingo og lotterier kan vel friste mange, ikke for min del og slett ikke i slike situasjoner som du stiller spørsmålet om. Her burde mer enn flaksen spille inn, enn hvor en bor, og hvem som skal “hjelpe”.

  Er fullstendig klar over at det ofte er følesmessige saker en kan komme bort i i slike situasjoner som hjelpeapparatet skal ta seg av, men så lenge systemet fungerer som det i dag gjør på mange områder, så hjelper det ikke om “Barnevernsvakta” gjør en aldri så bra jobb, når kontrollinstansen som forøvrig også sitter med ansvart og bukta i begge endene ofte har det fokuset som de har.

  Jeg er inne på et område nå, som jeg kan komme i fare for å bli veldig lang og grundig på, men skal forsøke å holde meg på matta, til de fire øynene møtes. Og det er slett ikke bare egne nære relasjoner jeg sikter til, men utallige henvendelser fra andre med erfaringer som sier meg at det ikke er bare unntak hvor feil blir gjort, og til og med kan snu saken bokstavelig talt på hodet. Forandre de rapporter som nøye er utarbeidet til den motsatte betydningen og den ene partens ensidige og også varierte opplysninger som grunnlag. Her må det rett og slett tid til og mye mer kunnskaper inn hos enda flere. Og et helt annet system med det som er i dag. Det går så alt for ofte på rettsikkerheten og barnas sikkerhet løs, for retten til et godt liv for alle barn og voksne. En kan lett få inntrykk av de fine ordene som blir uttalt, i virkeligheten, i praksis får inntrykk av at det er vern om andre enn barnas og familiens ve og vel. Vernet for seg selv og de statistikker som skal se best mulig ut.

  Et vanskelig tema, som det vel trengs mer enn den riktige skolen for å utføre, en jobb som de jo også har søkt på selv. Mange uten noen som helst erfaringer ut over skolebenken. Det hadde for så vidt vært greit det, om resten av systemet har satt “saken” i fokus. Som det aller viktigste. Resultaten blir svært ofte at de flinke og de med erfaringer i Barnevernet forsvinne, og læregutten/piken sitter med ansvaret om å løse de mange sakene. Vise resultater for de som sitter på pengesekken.

  Jeg er klar over at dette kan og helt sikkert vil bli tatt som påstander fra en hvem som helst av noen, men kan faktisk vise de rette papirene til de rette folkene om det skulle være behov for. “Bestillingsverk” fra Barnevernets side til sine trofaste samarbeidspartnere, som passer inn for at “barnets beste” skal skje, må vi rett og slett bli kvitt. Det er harde påstander, som lett kan gi et galt lys av et “stort” og solid system, som så alt for mange har fått ødelagt livet på. Et system som en ikke ser den virkelige virkeligheten av, før en har gått mot den kommunale og statlige veggen. Da er det bare å holde kjeft, for gjør en ikke det, kan en risikere at straffen blir bare enda vere. Og ikke så sikkert der hvor “straffen” skulle ha vært. Les “straffen” slik som den er ment, i utgangspuktet som den riktige hjelpen.

  Nå har det vel på en måte kommet et ganske så grundig svar, for den som vil ta seg tid til å “tolke” det. Og vil til slutt ønske dere lykke til i helga og fremover. Jeg tror virkelig at Rawnene” er de som kan være med på å gjøre en skikkelig jobb. De har tid til å høre, er på bakken og ikke ovenfra og ned, og de er ikke avhengige av statistikker, tidspress og har vel ikke den kunnskapen fra boka heller, som en “må ha”. Men kunnskaper fra livets mangfoldige felt og erfaringer. Egne og opplevde erfaringer, ikke andres som de har lest seg til. Mennesket er mangesidig det, og det blir ofte også sakene som menneskene står bak. Tror jeg. :)

  Fortsatt god helg, Ragnhild, jeg ser fortsatt opp til deg og dine medsammensvorne :) med stor beundring. Hadde en bare vært noen tiår yngre og sykdommer friskere, hadde du nok fått sett mitt ansikt i omgivelsen, medbrakt god luktesans og ørene fri for ørevoks. :) Stå på, det trenger samfunnet!

 4. Det er bare SÅ imponerende, at I er så mange, der tager hånd om børn og unge i vanskelige, farlige eller kritiske situationer. Og endnu mere imponerende, at du har overskud til at tage ekstra arbejde i forbindelse med dette med denne konference.
  Hatten af af respekt for sådanne mennesker som dig :-) Jeg ved godt, at det er en floskel – i hvert fald på dansk, men du og dine ‘kolleger’ gør en stor forskel.
  God weekend og må I få et kanongodt møde i morgen!
  Ellen postet sist..En forgæves tur i JyskMy Profile

  1. Tusen takk for gode ord, Ellen.
   Vet vel ikke at det er imponerende Ellen. Bare at vi vil gjøre en liten forskjell med å være der. Hvor ungdommen samles. De føler seg tryggere, og vi vil ha et samfunn hvor folk trives, også når de er ute om natta. Er ikke noe heltemodig over det, bare omtanke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: