Èn tanke sliten, to tanker fornøyd

Ikke bare bare å arrangere en konferanse over seks timer en lørdags formiddag, med bare frivillig innsats i alle ledd. Når man i tillegg har et minimalistisk budsjett å forholde seg til, kan det bli løsninger deretter.

Eller for å si det med salig Ibsen:

Når utgangspunktet er som galest,

blir resultatet titt som originalest

Lukt lunta 2012 har lagt i bakhodet på Kamelryttersken siden oktober i fjor. Viljen til å ta på seg ansvaret for konferansen var laber rundt forbi i Natteravnmiljøet. Dermed ble arrangementskomiteen noe slank, to propeller og ei som hadde nok med å holde propellene med arbeidsoppgaver og gi dem ei sånn ca retning å dra lasset i.

Etterhvert som konferansen nærmet seg ble det hodejakt på natteravner til å ta spesifikke oppgaver som servering, kaffekoking, passe døra og andre oppgaver som gjør at et slikt arrangement glir og gir deltagerne en opplevelse av at de blir tatt vare på og får det de forventer. Og det ble et bra arrangement, kan blondinen slå fast etter at konferansen var avsluttet, og bidragsytere og bakkemannskap i fellesskap hadde inntatt en bedre middag på et av byens spisesteder. Programmet, det faglige innholdet var en god miks mellom det å være natteravn, samarbeidspartnere som politi og andre lokale aktører, og mer avanserte faglige innspill om rusmidler og deres virkning på kroppen. Det hele ble avsluttet med Fjellcoachens betraktninger rundt begrepet respekt.

For innerst inne, er det akkurat det natteravning dreier seg om. Respekt. Natteravning kan oppfattes som voksne menneskers respekt for seg selv og for sine barn. Respekt betyr å gi eller se tilbake, av latin re – tilbake og spectare – se. Det betyr i sin tur at det å få respekt, fordrer at man gir respekt. Blir som å se i speilet, dess klarere speilet er, dess klarere ser man det som speiles.

Vanligvis tenker vi ikke over det, for vi gjør det automatisk. Det er når vi møter situasjoner, eller mennesker vi ikke kjenner, det er da vi ser hva den gjensidige respekten betyr. Kommer noen med lua i handa, og med det viser at han/hun ikke har respekt for seg selv, da vil den andre parten i forholdet speile denne mangelen på respekt for egen verdighet. Eller?

Det mest spennende, for ikke si mest spenstige innslaget, var teatergruppa Hedone fra Charlottenlund videregående skole. De hadde fått utfordringen å være ungdommens stemme, sammen med ordføreren i ungdommens bystyre, som åpnet konferansen. Den utfordringen tok de godt i mot og ga til beste innslag som inneholdt flere dramatiske elementer, som hver for seg og sammen viste hvordan natteravnene oppfattes av ungdommene og hvordan vi som natteravner kan komme i inngrep med ungdom som har behov for ulike former for bistand. Innslag som gjorde at Kamelrytterskens oppgave som blomsterpike og klemmeterapeut ble enda mer trivelig :-) For alle som bidro skulle selvsagt ha blomster og en godklem for innsatsen, en oppgave som falt på lederen for arrangementskomiteen. Heldigvis hadde hun overlatt jobben med å binde sammen programmet til et nordnorsk medlem av presteskapet i den norske kirke, noe som førte til historier som denne: Hagbart, som nærmet seg livets middagshøyde, var hos presten for å ta ut lysing for seg og sin tilkommende, som knapt var halvparten så gammel som brudgommen. Presten påpekte dette, om ikke Hagbart var i eldste laget for jomfruen på 25? Hvorpå Hagbart svarte, omtenkt som han var: “Hvordan var det nå med presten, når han var ute og plukket blomster. Plukket han da de som nettopp var utsprunget, eller plukket han de som hadde begynt å miste kronbladene?”

Oppdatering 25/9:

Veldig hyggelig og fin omtale av Lukt lunta på Natteravn.no

 

10 thoughts on “Èn tanke sliten, to tanker fornøyd

 1. Det ser ut som du og dere har gjort en kjempejobb :-)
  Jeg tittet på programmet,det så veldig interessant ut.
  Natteravnene gjør en viktig jobb,og jeg kan melde fra Kristiansand at jeg kjenner en sjetteklassing som skal bli natteravn “når han blir litt større”
  Klapp deg selv på skuldra og ta deg hvil ;-)
  God søndag!
  Bente postet sist..Kveld…My Profile

  1. Tusen takk Bente :-)
   Tok meg en tur i godværet og besøkte ei venninne på Fosen. Godt å ha bare sykkelen og veien fram til ei trivelig venninne å bekymre meg om.
   Ja, han må nok bli litt større, bør være 18 for å gå natteravn. Er ofte bestemødre som er de beste natteravnene, men det blir en annen skål. Ha ei fin uke i det sørlandske :-) Kamelryttersken postet sist..Èn tanke sliten, to tanker fornøydMy Profile

 2. Klapper av begeistring og neier for blomsterpiker, klemmepiker og andre piker av alle kjønn.
  Det var noen tanker som lå nesten værfast i det trondhjemske i går. :-)
  I dag skal jeg lære meg å lese kalender.
  For det kan jeg ikke, viser det seg :-)
  Ha en vakker dag og vel blåst :-) Mormor postet sist..Å se nedMy Profile

 3. Det VAR en fin dag både ute og inne, og et arrangement det står all respekt av! Tusen takk for invitasjonen, det var et privilegium å få avslutte denne dagen på min måte, mettet som jeg var av ny kunnskap om ungdom, rus, ravning, barneverns- og politiarbeid. ..
  fjellcoachen postet sist..Det er lov å ha det gøy på jobb!My Profile

  1. Tusen takk Hedvig :-) Gleden var like mye på vår side, som har gått i snart et år og lurt på om vi fikk det til, at vi fikk gitt deltakerne det påfyllet og den inspirasjonen vi ville at de skulle ha med seg. Gikk og kjente på at opplegget fungerte, at vi hadde kontroll på det meste, var et par blundere, men de var det mest vi arrangører som så og kjente på.
   Kamelryttersken postet sist..If you can’t say anything good, don’t say anything at allMy Profile

 4. Hehe … livets middagshøyde … :lol: Fikk sansen for han der Hagbart. :D
  Jeg har alltid hatt så lyst til å gå natteravn. Men det forplikter jo at man holder seg i ro, og ikke flakker land og strand rundt hele året. Jeg pleier istedet å trave i gatene på kvelden når det er jul og påske, hvis det faller seg slik at jeg er i byer på den årstiden. Varmestuer og Frelses armen får også låne mine armer til å servere mat osv.
  Hm… Når jeg tenker meg om så kan jeg aldri bli natteravn. Jeg har jo et temperament som ikke ligner grisen, da må jeg bare gå hvis jeg begynner å hisse meg opp. Og det kan man jo ikke som natteravn. Da må man stå i det. Uansett hvilke situasjon det er. Nei, den oppgaven slår jeg fra meg. :mrgreen:

  Men det står stor respekt av den innsatsen dere gjør. Og det skulle vært flere voksne som kunne være i gatene på natten. Jeg skjønte jo nå at det ikke er alle som egner seg til dette, deriblant jeg.
  En stor takk til dere som bruker tiden deres til dette arbeidet.
  Ha en fin søndags kveld Kamelryttersken. :wink: mirapisani postet sist..Truet til taushet. (del 1)My Profile

 5. Jeg er glad dere kom vel i havn med det hele. Er jo en stor beundrer av dere som klarer ikke bare bylivet, men også det å ha overskudd til å stille opp på sånt, og til og med arrangere det! Puh!
  Gratulerer med et vel overstått og tydeligvis vellykket arrangement, det er lov å være sliten etterpå ;) Cassandra postet sist..Puh, pes, prust…My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: