Vårlig ørkenvandring

.

Det har vært rene ørkenvandringa for ørkendyret i vår. Niks og lite med kjøring kan gi selv det mest staute ørkendyr PMS, depresjon og det som verre er. Det har rettet på seg utover forsommeren, og et alvorlig forsøk på å gjenta suksessen fra i fjor med gruskjøring på svenske skogsveier, endte i et par velt. Ser vi bort fra ørkendyrbetvingerskens såra stolthet, gikk det relativt bra. En skjev vindskjerm og et avrevet markeringslys + noen skraper i vindskjerm og veltebøyle. Snabelkamelen tok det hele med stoisk ro og fortsatte ferden på løsgrusen.

Ørkendyret på Arctic Circle Racetrack juni 2010
Ørkendyret på Arctic Circle Racetrack juni 2010

Siden det har vært lite MC-stoff i år, kan et dykk i arkivet etter en historie fra en vår sesongstarten var noe tidligere…

Yr.no påsto godt vær hele veien denne aprildagen. Tørr vei og gode forhold, men Kamelryttersken kjente at det var tidlig på sesongen enda og ei stund sia hun kjørte langt. Var litt svak i kroppen, og skuldrene kjentes etterhvert.

Stopp for tanking på Berkåk og en lengre stopp på kontrollstasjonen litt lenger sør for termospølse og kakao.

Åtte mil fra Stiftsstaden til Berkåk, måtte liksom så langt for å få rytmen i kjøringa etter vinteropplaget. Videre nedover R3 forbi Kvikne, Tynset, Alvdal gikk greit. Hun er ikke særlig glad i våte partier på veien, redd for at det skal være glatt under. Men det går seg til når det lir på og det blir mindre smeltevann.

Enkelte hyggelige langtransportsjåfører som blinka fram ei enslig MC-rype, mens andre overså myggen.

Ned forbi Alvdal, på ei lang rettstrekke, legger en motgående bil seg ut i fruens kjørefelt for å kjøre forbi et par biler foran seg. Kamelryttersken legger seg litt lenger ut mot gulstripa for å markere at feltet er opptatt. I etterkant må hun innrømme at det ikke var den blå BMW-en sin feil at det ikke ble et ublidt møte front mot front, MC/bil. Gode bremser på ørkendyret og en erfaren motorsyklist gjorde at det blonde hodet i BMW-en slapp med et overasket utrykk i ansiktet, og ikke en motorsyklist i frontruta.

Inne i hjelmen gikk det varmt et tak mens den BMW-en lå i høyrefeltet og ikke klarte å få rota seg inn i sitt eget kjørefelt. Når ørkendyret passerte på hvitstripa, lå den forvilla BMW-en parallelt med en bil til høyre for seg. Var akkurat plass for motorsykkelen mellom bilen og løsgrusen.

Lengre ned mot Elverum var det en sivil UP. Han kunne den dagen gjerne vært lenger nord og sagt noen alvorsord til blondina i blå BMW, og ikke skremt livskiten av ei anna blondine på motorsykkel. For rett sør for rasteplassen “Svingen” hører Kamelryttersken ei sirene og i speilet ser hun blå lys i grillen på en hvitgrå Saab 9-3. Tenker først at det er utrykning, så hun slakker opp og legger seg til høyre. Men nei, han skal ikke forbi. DA går det opp for henne. Fartskontroll. Litt lenger fram er det ei busslomme og ørkendyret svinges inn. Ganske riktig, en hyggelig sørlending kommer bort og ber om førerkort og vognkort. På vei bort til bilen kan han fortelle at Kamelryttersken var “så” langt fra å miste førstnevnte, og viser med fingrene ca en mm fra hverandre. Inne i bilen får hun se gjennomsnittsmålinga over en km. Forelegg og to prikker i førerkortet fikk den blonde ørkendyrbetvingerersken for den historien.

ACR juni 2010
ACR juni 2010

Bare sånn for å ha sagt det, så hadde Veivesenet gjemt sekstiskiltet akkurat der, R3 i Østerdalen er lur slik, med sekstisoner på de mest utrolige steder. Er det rart ei enslig MC-rype blir forvirra og holder seg til skiltet som det står 80 på?

 

 

 

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :-)
Lenkene i teksten er der for at du kan forske videre på grunnlaget for Kamelrytterskens tanker
Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre lesere, trykker du på den blå poengboksen til høyre
Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine facebookvenner
I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du
1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper ;-) )
eller
2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet
Tusen takk for at du tok deg tid til å stikke innom. Håper du kommer innom neste gang du er på disse kanter :D

 

17 thoughts on “Vårlig ørkenvandring

 1. Oj for en fart og for en lyd jeg hørte nå Kamelryttersken. :D Jeg må innrømme at jeg ble betenkt. Skjønner ikke hvorfor, det er da jaggu ikke jeg som kjører tung motorsykkel…
  Men du tar vel godt vare på både deg og sykkelen går jeg ut fra.
  Ha en riktig god søndag. ;) mirapisani postet sist..Dette øyeblikketMy Profile

  1. Tusen takk og likeins Mirapisani :-)
   Vil gjerne komme hjem, hel, hver kveld. Og kjører deretter, selv om to prikker i sertifikatet ikke er det beste beviset for den påstanden.
   Liker ikke masse lyd, så lydnivået ørkendyret ligger innenfor det som er lovlig på gatesykler og på de fleste baner rundt forbi.
   Kamelryttersken postet sist..En tenkende blondines spørsmålMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: