Kinnhester i bil? Er det no lurt?

Med jevne mellomrom finner Kamelryttersken bladet Motor i postkassen sin. En bivirkning av NAF-medlemskapet har hun etterhvert forstått. Vanligvis pent innpakket i plast sammen med no intetsigende reklame for et eller annet unyttig ræl. Merarbeid med andre ord. For plasten må fjernes og legges i dertil egnet pose for plastavfall, mens resten skal i korga for papiravfall. Dagens utgave var et unntak, noe som gjorde at fruen bladde litt i bilelskernes våte drøm.

På debattsiden var det et leserinnlegg som var uthevet for å fange blondinens flyktige interesse. I et tidligere nummer var det visst en psykolog som hadde foreslått at man skulle ta en kjøretur (i bil) for å diskutere familiære utfordringer. Noe innsenderen var hjertens uenig i. Hennes argument var at slike diskusjoner kunne utarte og dermed gjøre bilkjøringen farlig. Noe hun jo kan ha rett i. En annen psykolog spurte en gang Kamelryttersken om hva det var som gjorde at kvinner slo til mannen sin i bil, men han kjørte. Han beskrev det som skikkelige kinnhester. I tett trafikk i høy hastighet kan nok en velplassert kinnhest gi radikale følger for bilens retning og hastighet. Med negativt utfall. Både for de som sitter i bilen, og de som befinner seg rundt.

Men, må det alltid være sånn? At familieterapi i bil må være trafikkfarlig? Kamelryttersken er ikke så sikker på det. Èn ting er at det å ta diskusjoner som kan bli høylytte og utarte på annet vis, på et sted hvor ungene ikke er stadige vitner til foreldrenes uenighet, er absolutt et gode. For ungene, og deres forhold til foreldrene og til egne barn. En gang i fremtiden.

En annen ting er at innelukket i en bil, blir det en annen setting, man får andre, og noen ganger også bedre diskusjoner, som berører viktige ting. OG som kan gi bedre løsninger på sikt.

Dette er noe alle som arbeider med miljøterapi erfarer. En eller annen gang. Iallfall miljøpersonale som kjører brukere rundt om kring. Noen ganger tar man en biltur bare for å få en samtale med brukeren. Selv relativt ukjente brukere, åpner seg på en helt annen måte når bildøra lukker seg og bilen begynner å rulle.

Men HVA er det som gjør at ellers fornuftige og omtenkte kvinner, smeller til sin bedre tre åttendel, mens han kjører bil, og med det setter både sin egen og hans helse på spill?

 

 

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :-)
Lenkene i teksten er der for at du kan forske videre på grunnlaget for Kamelrytterskens tanker
Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre lesere, trykker du på den blå poengboksen til høyre
Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine facebookvenner
I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du
1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper ;-) )
eller
2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet
Tusen takk for at du tok deg tid til å stikke innom. Håper du kommer innom neste gang du er på disse kanter :D

8 thoughts on “Kinnhester i bil? Er det no lurt?

 1. Kanskje fordi han kjører og bør ha begge hendene på rattet?
  Beste svaret som falt meg inn, sånn med en gang.
  Men slå? Næh . i beste fall dumt, i verste fall farlig om bilen ikke står platt stille :-) Mormor postet sist..Det reneste sludder.My Profile

 2. Huff! Jeg vil ikke ha noen diskusjoner rundt øra når jeg kjører bil. Det kan jo bli livsfarlig. Konsentrasjon og observasjon når en er i trafikken, er første prioritet. Jeg setter meg ikke bak rattet en gang hvis jeg har en dårlig dag og hodet flipper ut i alle himmelretninger. :oops: Det er farlig.
  Jeg ser for meg det synet hvor noen smeller til en annen som kjører. Huff! 8O

  Håper Kamelryttersken får en fin dag. :-) mirapisani postet sist..Vissen håndMy Profile

 3. Tusen takk og likeins Mira, det har jeg hatt, og resten av dagen ser ut til å bli tilsvarende :-)
  Ja, nei det er ikke å anbefale å miste konsentrasjonen i trafikken. Har vært noen diskusjoner i den retning på spiserommet i det siste. Hvor den yngre garde akker og veer seg over bilkjøring i sin alminnelighet, og i jobbsammenheng i særdeleshet. Trodde at de som har vokst opp med bilkjøring også kunne håndtere en slik doning, men der tok jeg visst feil.
  Kamelryttersken postet sist..En som gjør noeMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: