Skjer da noe

“Hva skal du gjøre i Påska?” er et ikke ukjent spørsmål i tida før påske. Hvert år. Kamelryttersken som var livsikker på at nå ble det kjøreføre, har hatt store planer, i hele mars for hva hun skulle bruke påska til. Og svarte kjekt alle som spurte. Vanligvis er det mulig å ta ut sykkelen ei uke eller to før påske i trønderheimen. Noe mange også hadde gjort. Til blondinens store ergrelse. Misunnelse er som kjent en nasjonalsport i Harald Vs kongerike.

For hun har vært en smule opptatt i mars. Med å praktisere sine begrensede kunnskaper udi psykisk helsevern, og med innrette seg i “ny” leilighet. De åtte ukene med obligatorisk praksis ble avsluttet med et samstemmig bestått fra fruens veiledere. Mest fordi hun innviet sin nyanskaffede stekeovn med å bake kringle til sluttevealueringen. Noe veilederne visste å sette pris på. Ikke så rart egentlig.

Noe Kamelryttersken setter pris på, er at det har blitt vindu på kjøkkenet, med utsikt. Vestover. Når hun ser ut av kjøkkenvinduet , og ser køen av biler fra Fosen hver bidige morgen, er hun i sitt stille sinn fornøyd med at apostelhestene hennes fremdeles er inntakte. Og at høgskole og universitet er i gang- og bussavstand fra heimen.

Borgermesterflette

Deig:

25 g gjær

3/4 dl vann

1/2 egg

2 ss sukker

125 g mel (ca 2 dl)

100 g smør

Fyll:

50 g smør

50 g sukker (vel 1/2 dl)

50 g mandler (ca 1 dl)

50 g rosiner (ca 1 dl)

1. Rør gjæren ut i kaldt vann. Tilsett egg, sukker og mel. Elt deigen godt. Sett den kaldt ca. 15 minutter.

2. Kjevle ut deigen på melet benk ttilen firkant, ca 30 x 30 cm. Skjær smøret i tynne skiver (ostehøvel og kjøleskapskaldt smør er en god kombinasjon) og fordel dem over halvparten av deigen. Brett den den andre halvparten over og kjevle ut med lett hånd. Brett deigen sammen igjen i tre lag og sett den kaldt 15 minutter. Gjenta utkjevling og bretting minst to ganger og la den hvile kaldt mellom hver gang.

3. Hakk mandlene (hurtighakker er kjekt å ha)

4. Smelt smøret i en liten kasserolle og bland sammen rosiner, mandler og sukker.

5. Kjevle ut deigen i en firkant ca 25×35 cm (kjevla er et greit amerikansk øyemål) Del deigen i tre like stykker på langs

6. Fordel fyllet på hver deigstrimmel. Brett dem sammen på langs og klem kantene godt sammen så fyllet ikke tyter ut. Legg dem ved siden av hverandre på på smurtplate med skjøtene ned, og flett de tre lengdene sammen ved å legge skiftevis høyre og venstre deigrull over den midterste.

7. Sett Borgermesterfletten til heving i 20 minutter, pensle den med egg og dryss hakkede mandler over. Stekes ved ca 200 grader i ca 20 minutter. Tips ;-) sett den nederst i ovnen, blir gjerne seende litt brent ut hvis den står lenger opp.

Arbeidsomt? Mjain, mest tidkrevende

Verd arbeidet? = Definetively :mrgreen:

Som Karavanseraiets mange leser har forstått, står ørkendyret fremdeles i carporten. Med batterilader. For været i Trønderheimen har vært en smule under pari hele stille uke. Siden før palmehelga faktisk. Noe Hurtigruta tok konsekvensen av og la seg ved Ilakaien opptil flere ganger sist uke.

Derimot har heimen fått enkelte oppgraderinger. Som fritthengende dataskjerm med egen hylle for PC og kikkert

Data’n har ført en kummerlig tilværelse på kjøkkenbordet, og go’stolen har vært nedgravd i sengklessekker og alskens innbo alt for lenge. Fruens studier har “slitt hund” for å si det mildt uten tilgang til en brukbar arpeidsplass. Men etter at det kom noen meter rør og et par bokser av Biltemas spraylakk i hus, kombinert med kreativ omgang med KeeKlamp rørbeslag begynner det å nærme seg arbeidsforhold som studinen kan være fornøyd med. Mangler gardiner, og sofabenken er fremdeles på det samme planstadiet som den har vært siden tidlig i høst. Skyvedørsgarderoben i entrèen har meldt sin ankomst etter påske. Så da er det mulig at fruens garderobe endelig får en standsmessig oppbevaring. Etter en hel vinter i esker og plastsekker. Biblioteket har delvis materialisert seg, og flyttet inn i skyvedørsgarderoben i stua. Allrom er vel mer dekkende, siden det som tidligere var, gang, kjøkken og soverom er slått sammen med stua til et rom.

Bortsett fra fruens gedigne spisebord, kjøkkenstolene og go’stolen er resten av møbler og innbo satt på hjul. Bokhylla til høyre i bildet, fungerer som romdeler og flyttes alt etter behov. Minstemann mener på at det nå er bedre plass til ham og rullestolen. Noe som var årsaken til å slå sammen alt bortsett fra bad og entrè, som har blitt en tanke større av samme årsak. Dørene er også blitt bredere for å lette kjøring ut og inn, og ikke minst inn på badet hvor det nå er plass tilå få inn rullestolen og ikke minst få den plasert riktig i forhold til takheis og badekar. At blondinen har armslag samtidig er heller ikke noe minus. Eller?

 

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :-)
Lenkene i teksten er der for at du kan forske videre på grunnlaget for Kamelrytterskens tanker
Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre lesere, trykker du på den blå poengboksen til høyre
Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine facebookvenner
I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du
1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper ;-) )
eller
2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet
Tusen takk for at du tok deg tid til å stikke innom. Håper du kommer innom neste gang du er på disse kanter :D

12 thoughts on “Skjer da noe

 1. Godt å høre ting begynner å falle på plass. Men som jeg sier, jo mer areal, jo mer rot. :P

 2. Aha, da ser jeg hvordan det ble med dataskjermen, smart løsning ;)
  Og jeg ser absolutt fordelen av å ha møbler på hjul… kanskje særlig for dere som må ha plass til en rullestol, men også om man skulle være trangbodd.

  Her har det vært fjellvettreglene som har redda påska, vi gravde oss ned i tide ;)
  Men det er jo ikke sånn det skal være her på denne tida, nei, da skal det være båter på sjøen, grilling i fjæra osv osv. Skjønner godt din eventuelt ørkendyrets frustrasjon over været.
  God påske videre… kanskje det blir sol i morra ;) Cassandra postet sist..Kjære værguder!My Profile

  1. Var redd skjermopphenget skulle bli mer dominerende. Med tanke på materialvalg og dimensjoner. De KeeKlamp-dingsene var store når jeg først fikk dem i hus. Men det ble bra.

   Etter vær- og føreforhold i Trønderheimen å dømme, var det nok lurt å grave seg ned ute i Frohavet ja. Men det er greit nok, har nok innendørsarbeid for både to og tre påsker…
   Kamelryttersken postet sist..Kreativitet og yrkesutøvelseMy Profile

 3. Så fint kjøkken. Sukker og vil gjerne ha.
  Men så glad jeg ble for at du begynner å komme i orden.
  Tenker på. :-)
  Og sier hakkapellitta ganger miljon over uteblitt ørkendyrvær og fravær av sol.
  Klem og slikt.
  Mormor postet sist..Blir mer musikk.My Profile

  1. Mormorkjøkken er gjerne koselige, selv om de gjerne er godt brukt, og ikke nye og fancy som må ha et strøk av kopptua hvert femte minutt. Men du verden så godt det er å ha god plass til baking og matlaging. Alt innenfor en armlengdes avstand.
   I orden? Tar nok sin tid det ja. Et tyvetalls esker og sekker som skal tømmes og plasseres i nye omgivelser. Må lære hvor tingene skal være og hvordan de skal organiseres på nytt. Er lite som passer inn slik det var før. Skyvedørsgarderoben er ominredet minst to ganger, og plassen over Minstemanns seng må omtenkes minst èn gang til skal han få sitt ordentlig på plass. Så sånn går no dagan.
   Kamelryttersken postet sist..Skjer da noeMy Profile

 4. :-) gratulerer med fint hus og vel overstått og bestått praksis!
  Nå kommer nok våren fossende snart til deg,for nå har du tid ;-)
  Fortsatt god påske.
  Klemmer avsendt fra sør.
  Bente postet sist..Nabolaget mitt..My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: