Julebrev, advent 2011

Nærmer seg jul og tid for Kamelrytterskens årlige oppsumering av et langt og innholdsrikt år. Lenkene i dette julebrevet går til bloggposter på Karavanseraiet som forteller mer om fruens liv og levnet det siste året. Klikk deg gjerne inn og se på de postene også.

En ting som ikke har gått ubemerket hen er at Kamelryttersken har blitt et halvt århundre. Med det har hun møtt et av livets mange tankekors siden blondinen bare er 23 og dermed knapt nok gammel nok til å kjøre tung motorsykkel …  Aldersgrensen er som kjent 21 for å kunne kjøre doninger som det ørkendyret hun har.

Arbeid er en annen ting som opptar fruen, særlig den biten av begrepet som fører til at ørkendyret har nok drivstoff, at det er mat i heimen og kronasje nok til å betale husleia. Ble et par løftede øyenbryn rundt forbi når blondinen kunne fortelle at hun ikke skulle arbeide i vinter. Hun måtte faktisk S T A V E det for enkelte før de forsto alvoret i fruens utsagn: Hun skulle ikke arbeide denne vinteren. Noe hun heller ikke gjør. Hun har tatt seg et sabbatsår og nyter det i fulle drag.

For etter å ha arbeidet med psykisk helsevern et halvt års tid, fant blondinen at videreutdanning i Psykisk Helsearbeid ved ett av byens mange eminente studiesteder, ville vært et stort pre i den daglige dont. Fruens nakke sa som kjent stopp for fysisk arbeid med hodet under brysthøyde sist høst, noe som førte til enda en omplassering. Denne gang til et botiltak for psykisk helse.  Noe arbeidsgiveren mente ville være til begges fordel. Den enigheten førte til at fruen begynte på førnevnte videreutdanning nå i høst. Og for godt mål fortsetter hun like godt med ped.sem som hun startet opp med i fjor. Gikk ikke så bra som blondinen ville med pedagogikken sist vinter, så høsten har hatt tilnærmet dobbelt opp med studier for å ta igjen det tapte og komme ajour med praksis og alt til faget henhørende.

Blondinen har nærmest gått i hi for å få ro med studiene, noe som egentlig har vært helt greit. For hun måtte rømme fra leiligheten sin midt i eksamenstida. Viste seg at det hadde rent vann inn under gulvet på mesteparten av de 50 kvadratmetrene blondinen kaller hjem. Noe som medførte at hele leiligheten er revet og skal bygges opp igjen i løpet av vinteren. Gulv og vegger er fjernet, og det er generelt utrivelig i heimen for tiden, med tre store byggtørkere som står direkte på betongolvet og durer 24/7. For ikke å snakke om hvordan naboene har hatt det, uvisshet om deres leilighet også var skadet og alt bråket med rivinga. Heldigvis for dem var det “bare” Kamelrytterskens leilighet som var skadet.

Selv om fruen tar ped.sem, betyr ikke at hun ser for seg en fremtid bak kateteret i videregående skole. Et skoleslag som mange nok ser som nærliggende, med fruens brede faglige bakgrunn. Er mer at hun på tidligere arbeidsplasser har hatt arbeidsoppgaver som har krevd mer innsikt i undervisning enn fruen har med seg fra tidligere utdanning og arbeidserfaring. Er vel flere med helsefaglig høyskole som har opplevd dèt? Framover vil pedagogikken sammen med nevnte helsefaglige bakgrunn, mastergrad og nå ei solid videreutdanning i psykisk helsearbeid, kunne gi fruen større mulighet til skimte  konturene av hva hun skal bli når hun blir stor. Og hva hun trenger mer av.

En bønn som er tillagt Frans av Asissi sier det samme på en fin måte:

Gud
gi meg sinnsro
til å godta det jeg ikke kan forandre
mot til å forandre de ting jeg kan
og visdom til å se forskjellen.

Kompetansen er det ikke så mye å utsette på, har nok heller vært skort på evne til å se at kompetansen er solid og kan brukes til å oppnå ovennevnte økonomiske mål om drivstoff til ørkendyret, mat i kjøleskapet og betale husleia ved forfall. Har tatt litt tid å forstå det, ikke bare tilegne seg kompetansen bare for å ha noe å fordrive tida med, eller for å sloss med vindmøller.

Kamelryttersken mollkoser seg med studiene og de prosessene som skjer i og rundt henne. De prosessene som er er et resultat av å ha brukt tid på å komme et steg videre, på å bygge en solid plattform for videre vekst og utvikling. De prosessene som har ført flere trivelige folk inn i blondinens bekjentskapskrets i tillegg til de hun kjenner fra før.

Også i år er det Nelson Mandelas ord fra når han ble innsatt som Sør-Afrikas første svarte president som er Kamelrytterskens julehilsen:

“Det vi frykter mest er ikke at vi skal være utilstrekkelige.

Vår dypeste frykt er at vi har umåtelige krefter.”

Ta vare på deg og dine, ha ei fredelig jul og et aldeles fortreffelig Nytt år der du er :-)

 :-) Ragnhild

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :-)
Lenkene i teksten er der for at du kan forske videre på grunnlaget for Kamelrytterskens tanker
Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre lesere, trykker du på den blå poengboksen til høyre
Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine facebookvenner
I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du
1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper ;-) )
eller
2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet
Tusen takk for at du tok deg tid til å stikke innom. Håper du kommer innom neste gang du er på disse kanter :D

 

35 thoughts on “Julebrev, advent 2011

  1. Bare hyggelig Mormor, og takk for de små tankene, de varmer :-)
   Og ikke minst TAKK for deg :-)
   Ta vare på deg og dine, ha ei fredelig jul og et fortreffelig nytt år :-)

 1. Sinnsro er fint. Og nyttig. Og noen ganger livsnødvendig ;-)
  Håper leiligheten din blir ferdig snart.
  Ha fortryllende dag i nord.
  Fint at du finnes :-)
  Klemmer fra tre i Sør..
  Bente postet sist..Ferie før Jul..My Profile

 2. Jeg ønsker deg god jul og godt nyttår. Takk for alle de spennende innleggene jeg har lest her på bloggen din. Jeg liker både brodden din, ironien, samfunnsengasjementet, fagligheten og ikke minst varmen din som jeg opplever du aldri skjuler, i det du skriver.
  Ser frem til nye tekster i nytt år…

  1. Tusen takk Gamle Ugle, det var hyggelig sagt :-)
   I ettertid tenker jeg noen ganger at jeg er for direkte, for krass for enkelte som nok leser, men ikke vil svare på utspillene. Har fått et par i RL som kan tyde på at enkelte lesere føler seg trådt veldig så nær.
   Engasjementet slipes nok ned etterhvert som man blir eldre og man finner seg til rette i sosialdemokratiet. Og ikke minst etterhvert som man får oversikt over eget fag og hvordan det former en selv. Har noe med å bry seg, og se at skal ting fungere, må man involvere seg, ellers taper man det man selv vil ha.
   Blir nok flere skriblerier av forskjellig valør og lødighet her på Karavanseraiet. Kanskje jeg spør pent om feedback på annen tekst senere?

   Ta vare på deg og dine, ha ei fredelig jul og et fortreffelig nytt år :-)

 3. Det er en stor opgave, du har foran dig med færdiggørelse af studierne. Jeg tror du kan – og det er måske meget godt at du kan slippe brokkerierne ud på bloggen i stedet for i skriftlige opgaver til studierne :)

  Glædelig Jul!
  Donald postet sist..Morgen-nattehimmelMy Profile

 4. Takk for julebrev, selv om jeg ikke har vært så flittig til å besøke deg i det siste. Regner med at det vil komme seg når man har roet seg ned noen hakk…

  Du er virkelig en stå på sjel som får til det hun har satt seg fore, og en flott utdanning på toppen er ikke å forakte…

  Håper leiligheten snart er innflytningsklar og at fruen kan kose seg i sitt eget hjem…

  Ønsker deg en fin og fredelig jul i gledens tegn, og fortsett og være den du er… Et godt og festlig godt nyttår, ingen vet hva årets siste dag bringer.

  Ta vare på deg selv og dine, varm klem i fra ho i nord… :lol: Lavina postet sist..Slik kan en drøm gå i vaskenMy Profile

  1. Bare hyggelig Lavina :-)
   Ja, er litt utrivelig i heimen, men det blir bra, bare vi får med oss februaren, regner med at det meste er på plass til da.

   Ta vare på deg og dine, ha ei fredelig jul og et fortreffelig nytt år :-)

  1. Takk likeins Marit Elisebeth :-)
   Blir litt sånn at man får samlet inntrykkene av året når man får se hele i perspektiv, eller som danskene sier, i bakspeilet

   Ta vare på deg og dine, ha ei fredelig jul og et fortreffelig nytt år :-)

  1. Gjør jeg vel

   Har fått alt i hus, og har bestilt privatsjåfør til i morgen ettermiddag, til meg og min halvpart av julemiddagen. Som skal i ovnen i kveld. Lammestek med løk, hvitløk, estragon, oregano, salt og pepper. Stekes i ei stor jerngryte på lav varme (60 – 70 grader) over natta.

 5. Setter alltid pris på dine funderinger :D Keep it up!
  God Jul og et fantastisk Godt Nytt År til deg

  1. Tusen takk Irene :-) Må innrømme at selv føler jeg meg lita, unselig og langt fra ståpåelig i forhold til dere med jobb og lønn til salt i maten, og at jeg blir bare dummere og dummere etterhvert som jeg fortærer pensum

 6. Heisann!

  Nå,NÅ fikk jeg litt tid til å lese…. pleier å holde det jeg lover (nyttårsløftet, om jeg skal ha ett, bør være å ikke love så mye!)
  Egentlig har denne jula vært urtolig rolig. I kveld skal vi to ‘gamle’ – rart å tenke på at nå er vi de eldste, bare være hjemme , krype opp i sofaen med sokkene på og nyte stillheten avbrutt av brak og knall på himmelen!
  På DVDen skal Babettes gjestebud surre. Det blir vårt selskap!

  Lykke til med studiene og håper hjemmet snart er bolig!

  Ønsker deg alt godt for 2012,
  ♥lig hilsen Bjørg Nina

 7. Jeg bare lurer: Er det noen bestemt grunn til at fruen ikke ser for seg et liv bak kateteret i den videregående skolen? Er det utelukket? Med din bakgrunn og en dæsj pedsem måtte jo det være en ypperlig arbeidsplass. Helse og sosialfag kunne komme til å vise seg som en drømmearbeidsplass. Bare pass på at du ankommer første arbeidsdag på ørkendyret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: