Er ikke så enkelt alltid

Advarsel! Denne bloggposten er sensurert med tanke på at det kanskje kan forville seg en sart sjel som ikke tåler sterke uttrykk  inn på Karavanseraiet.no.

Er surt i Tigerstaden, tenker Kamelryttersken, på sin vei over brua fra Oslos S og til Bussterminalen. Ingen med pappkrus som ber om en slant, bare en bunke av magasinet «Oslo S» ligger henslengt inn mot ene rekkverket. Kan se ut som at det har vært brukt til sitteunderlag.

Fruen drar på mer bagasje enn hun liker, og ser seg om etter en oppbevaringsboks. Tenker på sette fra seg skulderveska og ta en runde for å se etter vinterfottøy. Hennes eget ligger på lager et sted i Trønderheimen, godt slitt er det òg, så det kunne være greit å finne noe nytt. Er ei skosjappe oppe bak gamle Schous bryggeri hvor de har sko av passe størrelse. Blondinen lever på en stor fot, må vite, og sliter litt med å finne noe som kler rasebena uten å klemme sammen alt som heter tær og fotblad.

Oppbevaringsbokser fant fruen, men etter å ha kasta bort tyve kroner på å finne ut boksen iallfall skulle ha førti, gikk hun heller og fant seg en buss. På plattformen var det en som skulle i retning vinterboet til Mormor også, men den fikk gå uten Kamelryttersken. På neste plattform var det en Nettbuss som skulle om ikke samme veien som den første, så iallfall et stykke av veien vestover. Deretter en liten tanke nordover. Tror fruen.

Blondinen kommer seg ombord og har funnet seg vel tilrette, før Nettbussen begynner å bevege seg. Først rett vei, men i første rundkjøring tverrsnurr Nettbussen og kjører PH! 8O stikk motsatt vei! Over banegården til NSB og ned til Operahuset, før den tar av østover! Vel, «har jo betalt helt fram, og billetten har jeg, så havner jeg på Mysen, får Nettbuss ordne opp», tenker blondinen og lurer på om det blir noen tur til Tigerstaden neste sommer. Tør da ikke kjøre oppi alt det her? Over og under og rundt og forbi. «Dette må da være Mosseveien» tenker hun før Nettbussen tverrsnur enda en gang og legger til å kjøre rett inn i Ekebergåsen. For den vet blondinen hvor er. Ekebergrestauranten så hun akkurat før Nettbussen svingte ut på Mosseveien, med Sjøguttskolen litt lenger bort i lia. Var det ikke der Max Manus & co lå og spanet på tyskerne under krigen? God utsikt må de hatt iallfall. Men der forsvant alt som kan kalles utsikt og retningssans inni et langt og ikke minst svingete hull i Mor Norge.

Hjernecella under fruens blonde lokker får tid til å filosofere mye over om sånne trafikkmaskiner er no lurt? Blir det ikke til at blikkboksene bruker enda mer tid på veien? Slik at de inni får enda mindre tid til å ligge på siden bak ryggen til sin kjære? Eventuelt ha sin kjære liggende på siden bak seg? Type tett sammenklistret-uten-plass-til-undertøy-under-ei-dyne-med-dobbel-bredde. Sånn spooning som det kalles på ameriutenlandsk?

Kan ikke være bra med sånne nymotens bygater finner hjernecella ut i det Nettbussen dukker opp av Mor Norges skjød og Frognerkilen ligger stille og rolig til venstre i blondinens synsfelt. Der et par biler på vei ut til Bygdøy er det eneste som forstyrrer freden og roden.

Før Nettbussen tverrsnudde og forsvant inn i Mor Norge, tenkte den samme hjernecella på at sist hun var her, streva ørkendyret bare verre med å finne fram fra Operaen til Østensjøveien litt lenger opp i lia. Destinasjon NAFs førerutviklingskurs. Han fant fram, men det var bare såvidt han rakk det. For han måtte stoppe et par ganger og be Kamelryttersken om å spørre etter veien. Og nå har han PH! :evil: bestemt seg for at han skal dit til våren igjen. En ekspedisjon hjernecella ser for seg med gru og tenders gnidsel. For sånne opp-og-ned-og-rundt-og-forbi-inn-i-fjell-mellom-andre-veier er ikke no stas  :evil: Bare en masse blikkbokser på fire hjul som vet hvor de skal og som bryr seg døyten om en liten hjernecelle som klamrer seg til en tynn sytråd inni et blondt hode med hjelm på.

Førerutviklingskurs på Valle Hovin 7/5 - 2011
Førerutviklingskurs på Valle Hovin 7/5 – 2011

Men, ørkendyret vil ha revansj for at han ikke fikk kjørt mer enn ett pass på Vålerbanen i vår, og måtte halte hjem med et nærmest utslitt bakdekk, så da må nesten hjernecella være med, selv om hun ikke liker seg i sånne nymotens bygater. Og så var det den lille detaljen at Bimma gjerne vil ha selskap …

Bimma på Vålerbanen 8/5 - 2012
Bimma på Vålerbanen 8/5 – 2012

For det er snålt det der, dess større byen er, dess mer bygger de av sånne gater og streder som ikke er til å forstå seg på. Kjører inn et sted, og så vet man ikke ordet av det før man kommer ute samme sted, eller et helt annet sted. Og iallfall ikke der man skulle. Èn ting er når de er ute i det fri, men når de er inni noe, for eksempel Mor Norge, da er det iallfall plent umulig å vite om man kommer dit man skal.

Ned mot Dalen i Telemark
Ned mot Dalen i Telemark

Nei, hjernecella takker seg til Valdresflya, Venabygdsfjellet og Kvikneskogen. Eller som over her ned hårnålssvingene til Dalen i Telemark på årets siste langtur i 2011. For da vet hun hvor hun er og hvor veien går. Og ikke minst hvor hun skal. Saltfjellet er heller ikke å forakte i så måte. Verre når Kamelryttersken slår på GPS-saken, DA kan det bli mye rart da. Veier som er mer som elveleier, eller veier som er i terrenget, men som ikke finns på kartet. Kan’ke være sunt? sang Lars Kilevold den gang Livet var for kjipt.

 

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :-)
Lenkene i teksten er der for at du kan forske videre på grunnlaget for Kamelrytterskens tanker
Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre lesere, trykker du på den blå poengboksen til høyre
Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine facebookvenner
I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du
1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper ;-) )
eller
2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet
Tusen takk for at du tok deg tid til å stikke innom. Håper du kommer innom neste gang du er på disse kanter :D

 

12 thoughts on “Er ikke så enkelt alltid

 1. I vår tid som reisende fanter måtte vi passere det som kalles hovedstaden ganske ofte. Egentlig altfor ofte i følge vår lille asconine og hennes sjåfør. Mange triks og omveier ble funnet for å unngå å havne i sjølve gryta. Men den siste omkjøringen var så på vidda sprø at neste gang ble gryta passert. For når du står på toppen av en dal, og det er masse nedoverbakke og svinger så skal ikke skiltet påstå at man er på Flatdal!
  Cassandra postet sist..Rådyr i hagenMy Profile

  1. Eneste plassen jeg vet om som passer til den beskrivelsen, er Flatdal på E134 mellom Notodden og Seljord. Hvis det var der dere var, så var det en rimelig lang omkjøring. Som kanskje kommer i klassen for sprøtt når man kjører doning med fire hjul. Kjører man sykkel derimot, høres det rimelig normalt ut.
   Kjørte faktisk ned gjennom Flatdal bare timer før bildet fra Dalen ble tatt.

 2. Været i store byen med lite flyt? 8O
  Jeg visste det var en grunn til at jeg er fotgjenger. :lol:
  Det har sine bakdeler, men man slipper å ta hensyn til upp-, ned-, ut- og inn-ganger i det som kalles trafikkbilde og mormor definere som FALI. :roll:

  Flat dal er ikke flat, men meget kupert, det er ikke så svart i Svartdal heller og om Seljord er så sel skal jeg ikke uttale meg om. Om Nuten er heime, strides de om. Men at Dalen er en dal, det er sikkert.
  Ha en fin dag :-) Mormor postet sist..For travel???My Profile

  1. Bare på gjennomtrekk, og det er helst med privatsjåfør fra NSB.

   De få gangene jeg tør meg på egne hjul i det kaoset er det med mye beven og omtanke ja. Tilogmed onkelen min, som har drevet med bil i all sin tid, og har pendlet med bil til/fra andre siden av Oslo i femogtyve år syns det er for mye nå.

   Dalen er DAL, det er helt sikkert :D

 3. Måtte bare trekke på smilebåndet!
  Du beskriver så herlig og morsomt og lett gjenkjennelig. :D
  Tigerstaden = kaosby for utskremte som meg, de få gangene jeg beveger meg dit. Blir svett bare på tanken. Uten retningssans i storby, med mer bygging og omkjøring enn godt er. Det er en utfordring.
  Hva er opp- ned, frem og bak, sør- øst- vest- nord, der liksom?
  Kart og GPS hjelper av og til da. :?
  Ha en fin dag!
  Madam Ink postet sist..Igjennom kjærsilden.My Profile

  1. Velkommen til bloggs, Madam Ink :-) Hyggelig at du ser innom Karavanseraiet :-) Håper du finner mer av skjemt og alvor som du kan tenke deg å lese :-)
   Ja, klarer meg lenge med trafikken i Trønderheimen, er liksom nok for slike gudsord fra landet som meg.

 4. Oslo er ganske svær at navigere. Du ved måske at der er to skibe til Bygdøy, den ene koster, den anden er på Trafikselskabets buss/sporvognsbilet-system. Den private går 10 minutter før den anden og således får de ram på uvidende turister :) Donald postet sist..Schwamm DarüberMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: