Egen leilighet, linedans på stram line, eller hasard?

Det å ha egen leilighet kan noen ganger føles som et casinospill. Blir som å spille hasard på høyt nivå, som Blackjack i Las Vegas eller Monte Carlo. Ikke rart at spill om penger er strengt regulert i kongeriket…

Kamelryttersken har som kjent fått vannskade i leiligheten og har måttet fortrekke til annen bolig en stakket stund. På forsikringsselskapets regning. Utgangspunktet er at fruen skal være skadesløs, men akkurat det er hun ikke så sikker på lenger. For det lille hun hadde satt av til forbedringer i leiligheten når det ble klart at badet måtte rives, gikk til å betale husleie og depositum for leiligheta som forsikringsselskapet fikk tak i. Leiligheta er fin den, det er ikke det. Bygd på 90-tallet og passe for stor for en Kamelrytterske. Men det oppleves som å spille hasard. Er nesten som et sjansespill om fruen berger pengene sine.

Nå blir det nyoppusset leilighet ut på vinteren. Alt er tatt ut og fjernet, vegger og golv iallfall. Det gjør at det er mulig å bygge den opp mer tilpasset dagens behov. Noe som har tatt opp mye av blondinens hjernekapasitet. Hennes mentale/kognitive kapasitet  er som kjent begrenset av at tomrommet under de blonde lokkene er nokså sparsomt møblert. For å si det pent, uten å fornærme noen. Møblementet består for det meste av en sytråd som er spent tvers over hulrommet inni hodeskallen. Etter en alvorlig ulykke for en tyve års tid siden, fikk fruens nakke og blonde bakhode en alvorlig smell. Legene mente det var best å åpne hodet for å få en oversikt over skadene, siden fruen beklaget seg over en h… hodepine, dobeltsyn og var generelt nokså lav på vannet en periode. Det de fant var den førnevnte sytråden og en liten haug sagflis som var pent kostet sammen i et hjørne ved siden av et grønt arkivskap. Legene ville gjerne hjelpe fruen med hennes plager, så de klippet av tråden, med den tanken at spenningene i bakhode og nakke kom av at den var for stram. Resultatet var at ørene falt av. Så mye for den teorien. De skyndte seg å knyte sammen sytråden, en anelse strammere siden de ikke hadde noe å skjøte med. Det de ikke la merke til i hattfokket, var den enslige hjernecella som holdt på å falle ned i fruens svelg når de klippet snora. Den klarte seg med et nødskrik og fikk med mye om og men kravlet seg opp til vaglen sin igjen. Som nå hadde fått en knute på seg. En knute som har voldt hjernecella mye bry når den skal turne. For det gjør den, hele tiden, farer fram og tilbake som en linedanser på stram line. Ikke rart at blondinens tanker farer hit og dit, ustanselig.

Blondinens hjernekapasitet er som man skjønner ikke særlig stor. Èn hjernecelle som er travelt opptatt med linedans og alskens krumspring og som ustanselig snubler i en knute på tråden. Er nesten et sjansespill bare å gå på butikken, vet jo aldri hva som kan skje av impulskjøp når hjernecella hele tiden snubler og bringer ugreie i sysakene. Derfor har det tatt litt tid å komme fram til løsninger for femti kvadratmeter leilighet som kan fungere både for en pleietrengende rullestolbruker og en i utgangspunktet funksjonsfrisk dame i sin beste alder. Men nå ser det ut til å løsne, bare rørleggeren har et gammeldags stålbenkbeslag med utslagsvask. På venstre side. Men det er kanskje et sjansespill det òg? Å få tak i et slikt i dagens moderne samfunn hvor alle absolutt skal ha vaskekummen nedfelt i benkplata?

 

30 thoughts on “Egen leilighet, linedans på stram line, eller hasard?

  1. Ja, hun holder på som vanlig. Springer fra den ene tanken til den andre, snubler og detter, og slår noen ganger borti bakhodet. Av vanvare, men det merkes likevel.

   Du òg :-)

  1. Tulling? Jeg? 8O
   Tuller ikke i det hele tatt, for det er et ubestridelig faktum at jeg i desember 1991 var utsatt for en ulykke og falt ca fire meter ned i et lasterom. På turen ned slo jeg hodet så grundig at når jeg våknet på sykehuset så dobbelt. Og hadde en hodepine som var en tre dagers rangel verdig. En hodepine med nakkesmerter som jeg fremdeles kjenner daglig. Det er også et ubestridelig faktum at den samlede legestand ikke er i stand til å gjøre noe med ettervirkningene etter ulykken. Så nei, det er ikke tull, men en enkel forklaring på ei stor utfordring i det daglige.

   Er en klem på vei nedover :-)

  1. Før var det vel 4A, nå er jeg ikke helt sikker, det er jo nye lover fra årskiftet, hvor de har flyttet og styrt bare verre med innholdet.

   Trodde det var i går det skulle stemmes, så det har jeg gjort i all beskjedenhet. Var ingen valgfunksjonær som viste vei til valgavlukket heller.

    1. Har jeg da som sagt over her, gjort, begge deler faktisk, i går.

     Commentluv er satt opp slik at den automatisk plukker opp den siste posten din. Sjekk at avkryssningsboksen er krysset av før du sender komentaren. Under kommentarfeltet, over “Send”-knappen (submit comment). Er enkelte som misforstår og klikker i den boksen før de sender kommentaren sin, med det resultat at commentluv ikke bryr seg.

     Hvis du registrerer deg på Karavanseraiet.no, kan du velge mellom dine ti siste poster, og kan dermed promotere den du helst vil at andre skal lese.

 1. Kroniske smerter er ikke å spøke med. Har mine erfaringer på det området. Vanskelig for andre mennesker å forstå når det ikke vises utenpå er det også.

  Har lest oppgaven din med stor interesse. Å nærme seg en forståelse av mennesker i deres kontekst, farget av fortid, men i nåtid, tenker jeg, er utfordrende, men også veldig viktig. Ser dette som en del av relasjonskompetansen, som er mitt forskningsfelt, i en litt spesiell vinkling, men dog.

  Håper det går bra med leilighetsoppussingen og at økonomien ikke går rett vest –

  1. Takk Gamle Ugle :-) Hyggelig at oppgaven vakte interesse :-) Ja, er en utfordring å nærme seg et menneske slik, men er kanskje nødvendig for å utvikle egen kompetanse som kan komme andre til gode i andre kontekster. Tenker jeg.

   Gleder meg til å få sensuren ut på januaren. Nå har jeg fått så mange gode tilbakemeldinger fra andre, som – GOD, – leser med interesse, – du har bedre grep om det faglige, så nå kan det egentlig bare bli bedre.

 2. Egentlig er jeg mest imponert over denne ene hjernecellen din, den må ha en utrolig kapasitet! Gi hjernecellen noen rosende ord fra meg :-)

  Vet ikke hvordan ditt forsikringsselskap er, men jeg fikk ihvertfall dekket boutgifter “tisvarende markedspris for det aktuelle området” da vanntilførselen til huset på fjellet frøs etter en lengre periode mellom 30 og 42 minus (eller “spek” som de sier her) for et par år siden.. Det tok noen måneder før bakken tinte igjen, for å si det sånn…

  1. Utrolig _begrenset_ kapasitet er vel mer dekkende… ;-)
   Tror hun har fått med seg komplimenten din, hun turner bare verre akkurat nå iallfall :-)
   De dekker som du sier tilsvarende markedspris, men jeg er skjepisk fram til det motsatte er bevist. Mye enklere om forsikringsselskapet gjør opp direkte med utleier.

   Skjønner etterhvert at det å bo værhardt til på kysten har sine fordeler, men har opplevd frosne vannledninger der òg. Vinteren eldstemann var spe, var det 5 cm sne og kaldt hele vinteren, gikk ikke bedre enn at vannet frøs. Vi lærte hvor mange vassbøtter som gikk med for at en AEG halvautomat vaskemaskin skulle få vasket og skyldt bleiene til guttungen for å si det enkelt og greit. Måtte hente vann i tønner hos naboen to – tre ganger i uka. Så det er et strev med det vannet. Nå studerer jeg sammen med ei fra Røros og ei som har hundekobbelet sitt på Os eller der i hogget et sted, og har hørt noen historier derfra om frosset vann som har tint i august og speika i november.

 3. Pas nu på det hovede, som du har! :) man må bruge det, man har. Og jeg skjønner at du må tale din sag med mere forståelse for forsikringsselskapets synspunkt, så vil du kunne få dækket de udgifter, som vedrører vandskaden. Jeg håper du får god hjelp av venner og bekendte.
  Donald postet sist..Vinter – StemningMy Profile

  1. Mens det sto på som værst etter ulykken spurte jeg en av legene om jeg ikke bare kunne få et nytt hode? Mnei, han dro på det. “Vi har kanskje liggende noen lite brukte 80-talls modeller på lageret?” Han ble litt usikker en stund mens han tenkte over lagerbeholdningen. Før han fortsatte med “De 80-talls modellene ble levert med et noe enkelt møblement, så et slikt blir du nok ikke fornøyd med. Og den 61 De Luxe modellen du har, lages ikke lenger …”

 4. Hvorfor skal alle have nedfældet stålvask – åh ja. Det er så svært at reparere i køkkenet hvis ikke man fornyer det hele! Jeg skal have udskiftet bordpladen, men er sikker på at jeg beholder den simple køkkenvask, selv om jeg har savnet “udslagsvask” i 25 år. Jeg må gå 4 skridt ud til bryggerset, hvis jeg har brug for en ekstra vask … men det er også godt nok :) Donald postet sist..December-19My Profile

  1. Har verken udslagsvask eller bryggers/vaskerom. Sær som jeg er vil jeg ha den typen oppvaskbenk som har utslagsvask til en side, vaskekum i midten og benkeplate i stål til den andre siden. Over tid vil det trekke vann ned ved siden av en nedfelt kum, og benkeplater kan være så ymse, mens rustfritt stål over det hele sikrer at vannet holder seg der det skal være, oppå, ikke inni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: