Personlig stil og hårete mål

Blondinen var rimelig med seg i dag, når det gikk opp for henne at kameraet hang på plassen sin i heimen, mens blondinen selv var på vei med ørkendyret oppover Stjørdalen i retning Sverige :evil:

Med et høstvær som man bare kan drømme om, fant Kamelryttersken at en tur til Storlien for å bunkre billig mat kunne være på sin plass. Studiner har sjelden god råd, og med en svenskegrense halvannen times kjøring østover kunne det lønne seg å ta med kvota, når man først ville nyte høstværet på to hjul. Studinen lever enkelt i det daglige så det å ha hamburgere i frysen er grei skuring. Sånn rent økonomisk kan det noen ganger være litt hipp som happ. Ørkendyret er dyrere i drift enn apostelhestene, men med litt omtanke for hva som går i koffertene ble det et par hundre kroner billigere å ta turen til Storlien enn å handle på Prixen nedi gata.

Helga ble tilbragt i mer sørlige strøk, og til en avveksling ble det NRK som sto på TV-menyen. Dokumentar om Coco Chanel og “Viggo på Lørdag” med Anne Grethe Sohlberg. Hun fikk skutt bort venstre arm og skuddskader i høyre hofte i 2006. Hun fortalte ei utrolig sterk historie om det å komme seg etter så store skader, om å sette seg hårete mål og hva et menneske faktisk klarer når det må. Det som kanskje var mest imponerende og som Kamelryttersken tok til seg var det målet ABildet er lånt på Photobucketnne Grethe Sohlberg satte seg: Hun skulle bli den kuleste dama i Norge med en arm. “For jeg vil jo være ei fin, fjong dame”.

Ja, hun har helt rett. Det at hun mangler en arm blir med en gang blikkfang når hun kommer inn i et rom. Og for henne er ikke dèt et must. Hun vil bli sett som det mennesket hun er, og da er det viktig for henne å kle seg og fremstå som ei fin, fjong dame. Vise at hun har mer å by på enn bare det den manglende armen forteller.

Ble et aldri så lite spark i blondinens bakre regioner, det programmet. Ja, selvsagt, Kamelryttersken har da vært den flotteste dama i by’n lenge, men det har liksom ikke vært det store for tida. Mange andre ting å tenke på, og stram økonomi, som ikke innbyr til de store ekstravaganser i klesveien. Anne Grethe Sohlberg snakket om det å bli synlig på grunn av et påført lyte. Akkurat det vet fruen endel om. Det å være synlig fordi man ikke passer i samfunnets A4-skjema, kanskje heller tenke at: “Jo, jeg vises, da kan jeg like godt vise at jeg vet det, og at jeg respekterer meg selv”. Derfor ble dagens utflukt i godt brukt MC-bunad brukt til mer enn bare innkjøp av livsnødvendigheter som mat, det ble også et besøk på ei lita klesforretning på veien. “Henrikke” i Stjørdalen. Og det besøket sto til godkjent kunne ei imponert venninde på Byåsen fortelle når hun fikk se dagens innkjøp.

Ja, for det er no med det å ha på seg klær som man føler seg vel i, og som viser at man har stil og respekt for seg selv, ikke sant?

 

Ny på Karavanseraiet? Velkommen hit :-) Hyggelig at du ser innom :-)

Karavanseraiet.no finner du refleksjoner og historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling. Noen alvorlige, andre humoristiske eller med en liten snert til dette eller hint. Du finner også interessante diskusjoner om temaene som er tatt opp. Noe står for seg selv, andre henger sammen. Det er lenker i teksten som viser til faktaopplysninger og bloggposter med samme tema. Lenkene er lagt inn for å gjøre det enklere å se helheten i bloggen og i historiene som fortelles. Og forhåpentligvis gir de også inspirasjon til videre lesing, eller til at du som leser deltar i diskusjonen i kommentarfeltet :-)

Eller du kan gå til forsiden av bloggen hvor du kan lese helt andre historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling.

Ha en fortsatt fin dag der du er, og kom gjerne innom neste gang du er på disse kanter :-)

Vennlig hilsen

Kamelryttersken

 

 

25 thoughts on “Personlig stil og hårete mål

  1. Tusen takk, Ege Denne :-)
   Høreapparat rundt halsen? Hørat for eksempel? Dagens modell er ikke akkurat noen designperle, men den er effektiv som hjelpemiddel i samtaler med mennesker med nedsatt hørsel og som ikke vil/kan bruke høreapparat, evetuelt ikke har en slik innretning

   Beklager, men Ergoterapeuten overtok kommentarfeltet, sånn helt uten videre

 1. Jeg sitter med litt dårlig samvittighet, jeg. For jeg “fjonger ” meg ikke.

  Bevares, jeg er ren og pen (etter eget syn) i tøyet,
  Ansikt og resten av de 157 er vasket og vedlikeholdt.
  Men jeg er “naturell”. Ingen sminke og slett ingen parfyme (bruker deodorant uten duft og isj). Kortklipt hår, helt likt seg selv.
  Jeg er som jeg er, til vanlig.
  Det hender jeg kryper inn i en bunad, til stas,
  Jeg husker å ikke laffe rundt i joggiser i butikken (selv om tøflene har vært med).
  Men fjonge meg?
  Jeg liker meg egentlig slik som jeg er, jeg. Og jeg har respekt for meg :lol:
  Ha en flott tirsdag :-) Mormor postet sist..Klokken tikkerMy Profile

   1. Bry seg og bry seg, fru Blom.
    Jeg holder meg ren og relativt duftfri.
    Håret gjør som det vil for det er kort.

    Ingen tilhenger av hullete bukser (bortsett fra i hagen).
    Lit uniformert kanskje., ellers.

    Rene hele jeans, gjerne sorte, eller andre gjerne sorte.
    Nå for dagen, ull/silke topp under bluse eller tunika.
    Sutrekalt: bolero eller lang vest.

    Tja. det jeg trives i…

    Små føtter i boots eller gode sko.
    Sort merinoulljakke eller skinnjakke og et eller annet strikket rundt halsen.
    Og luer når det er kaldt.
    Fingre innpakket i hansker eller votter, alt etter humør og tilgjengelighet.

    That’s all, folks.
    Ha en fin kveld :-) Mormor postet sist..Blomstre? Alt nå?My Profile

 2. Jeg så også Viggo på lørdag. Det satte i gang ting i meg selv. Jeg leser kommentarene over og tenker at mitt svar på hva jeg vil bli, som hun jo hadde stilt seg, er at jeg vil bli meg selv. Mao, litt mindre tilpasning til andre, litt mer ut i ervden med det som er meg. For i grunnen så liker jeg meg selv ganske godt, og når det kommer til stykke, meg selv er alt jeg har.
  Fjonge klær, ja og nei, og nei og ja. Der kjenner jeg at jeg vil være raus jeg.

 3. Jeg føler meg litt rar når jeg fjonger meg. Akkurat som jeg er helt annerledes. Likevel er det hyggelig hvis jeg har funnet noe som passer. Noe som jeg synes er fjongt ;-)
  Jeg burde kanskje pynte meg litt oftere..?
  Jeg har fremdeles ikke vært i Sverige..
  ;-) Ha fin dag.
  Bente postet sist..HvilepauseMy Profile

 4. Denne gongen seier eg emd Ole Brum: Ja, takk, begge deler. Ofte er det godt å hiva på det som ligg nærast på stolen, andre gonger trengst noko som gjer at eg synest på ein god måte, og at eg kjenner meg vel.

  Når eg ligg på kommunestyremøta, kan eg velja å gøyma meg. Men då kler eg meg i sterke fargar, ofte kongeblått. Kleda må vera mjuke og krøllfri, dermed blir eg stadig på jakt etter akkurat det; kongeblå mjuke, varme klede. Og eg blir glad når eg finn noko.
  Intervjuet hos Viggo var sterkt! Men ein treng ikkje vera så sterk som denne dama som sprang maraton for å vera nøgd med seg sjølv.
  marit elisebet totland postet sist..Kan nokon bruka mi arbeidskraft?My Profile

 5. Ikkeno galt med å kle seg litt bra, jeg begynte med det selv like før sommeren med litt mindre “ta på meg det første jeg finner” og med mer “på tide med litt stilige skjorter når jeg er ute blant folk”. Er faktisk litt moro å prøve nye ting og se om de passer sammen. Klær skaper folk.

 6. Klær skaper folk, helt klart!

  Jeg så også intervjuet med Anne Grethe Sohlberg, tydelig at hun har snakket om dette mange ganger. Jeg tror nok hun inspirerer mange, hun er en god forteller og flink til å vektlegge muligheter og håp. Det er flott!

  Likevel, når det blir veldig positivt og grenseløse muligheter, tror jeg hun mister noen. Bearbeidelsen av det som skjedde både forut for tragedien og selve hendelsen, virker ikke som blir tatt på alvor.

  Hun er heldig som har redskapene som trengs for å kunne leve videre med det. Hva slags hjelp for alle de andre?

  Godt du ble fornøyd med fornyelsen av ditt ytre!
  Lammelåret postet sist..Hva er det med norske babymødre? Far: Krev din rett!My Profile

  1. Jeg funderte også litt på dette med hvordan hun bearbeidet traumet sitt, og hvor alment man kan oppfatte hennes tilnærming. Og jeg kom vel etter hvert til at dette er veldig individuelt. Problemer oppstår vel om man snakker som om denne måten er løsningen for alle. Jeg er ikke sikkert på at jeg oppfattet at hun generaliserte, men det er noe med disse eksemplene, mennesker som mestrer så over alle grenser, de setter liksom en slags standard, om ikke vi vanlige mennesker passer litt på.
   Jeg synes ellers at en del psykologer og psykiatere som uttalte seg i media etter 22.07 var flinke til å peke på mangfold i reaksjoner og måter å takle traumer på.

   Jeg tenker også at det er stor forskjell på denne typen traumer, voksentraumer, og barndomstraumer, når det gjelder tilnærminger. Det er ikke bare å gå inn i hvilken som helst gjenopplevinger, alene. Det er en del nyanser her, som jeg tror kan utgjøre store forskjeller for folk.

   For øvrig liker jeg å sprite meg selv om med farger av og til, også med tanke på mennesker jeg skal møte i løpet av dagen.

   1. Det er helt klart en forskjell på traumer og hvordan de skal håndteres. AGS er en unik person som er svært selvstendig og som antakelig har en sterk indre kjerne som gjør at hun er istand til å komme ut av traumene på egenhånd (jeg kan ikke huske at hun snakket om terapi). De færreste er slik.

    Profesjonell hjelp er nødvendig for å forstå og komme videre, iallfall hvis bearbeiding er et mål og ikke fortrengning. Å ønske mareritt velkommen er jeg skeptisk til, det forutsetter en god del ting.

    Jeg synes ikke det er riktig å gi råd til folk man aldri har møtt, som til Utøya-ofre. Jeg skjønner at det er fristende å fortelle og gi råd til andre når en selv har klart seg så bra, men det er mer riktig å holde seg til å fortelle sin egen historie. Andre som trenger hjelp til å “komme videre” kan heller ta til seg noe av det hun sier dersom de ønsker det.

    Jeg vet at noen som har gjennomgått mange traumer opplever det nærmest som forakt at hun kvitrer ivei om hvordan andre skal reagere og takle ting. Jeg opplever henne ikke som forenket og belærende, men andres reaksjoner sier meg at man skal trå varsomt.
    Lammelåret postet sist..Hva er det med norske babymødre? Far: Krev din rett!My Profile

    1. Tror nok at når man stiller opp i et program på TV slik, da tar man fram glansbildet, man tar ikke fram alle skuffelsene, alle traumene som må bearbeides. Alle kampene med omgivelsene. Det er noen som i kraft av sine egne erfaringer forlanger å mene noe om andre og hvordan de skal gjøre tinger og tanger, uten egentlig å være innblandet i en sak. Men jeg vet ikke om Anne Grethe Sohlberg har hatt kontakt med ofrene fra Utøya, eller om hun bare synser fra sidelinjen.

 7. Jeg har ikke hørt om Anne Grethe Sohlberg, men det er en forfærdelig skæbne, og jeg synes også det er flott, at hun sætter det mål at være den flotteste dame med én arm.

  I en dokumentar, “Kirurgiens Historie”, fortalte i sidste avsnit en kirurg at han ønskede at hjælpe trafikofre med ansigtstransplantation og viste som eksempel en ung pige, som p.g.a. en fuld chauffeur var blevet 60% forbrændt, lægerne havde reddet hendes liv og forsøgt at rekonstruere et ansigt. Det var ikke et godt ansigt, og hun ville selvfølgelig ikke gå ud på gaden eller andre steder. Hun blev i sit hjem eller plejehjem, og hun måtte klare sig. Måske kunne hun gå med tørklæde og halstørklæde over hagen, så hun ikke skræmte folk, men det var synd at hun ikke kunne leve bare lidt normalt, og det var tankevækkende, meget tankevækkende, at se nogle forsøg med kranie+anden ansigtshud. Problemer er at hud ikke er hud og ansigtet har mange forskellige typer hud, som ikke findes andre steder, man kan ikke reparere med hud fra lår/mave.

  Men man må aldrig give op. Vi er en kerne af ånd og sjæl, og det ydre må vi så tilpasse efter omstændighederne. Jeg synes Mormors kommentarer er gode :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: