Mer om dype lenker

Kamelryttersken har sine laster, noen er til å leve med, mens andre er ikke like lette å håndtere. Ofte kan hun omtale dem slik:

“Lastenes sum er konstant…

Stigende…”

Ja, De kan le De, men gråten den tar meg, er også et ord som fruen kommer på i ny og ne. Særlig når hun har prøvd i sitt ansikts sved å få til noe som hun mener seg godt fornøyd med. Og så viser det seg at hun må gjøre ALT på nytt. Hun har totalt misforstått og i det hele tatt. Alt er bare sorg og idel jammer.

Misforstå fruen rett, det er ikke så galt sagt som det er ment ;-)

Dette med lenking for eksempel. Fruen syns det er greit å kunne lenke til Wikipedia og andre kilder for sin visdom, men noen ganger bommer hun, eller så dør lenken etter en stund. Bare sorgen med andre ord dette med lenker. Iallfall hvis man ikke har tunga rett i munnen og skjønner bak fram på “klipp og lim”-verktøyet. da kan det bli mye rart. At programvaren man bruker også kan finne på å lage krøll, det er ikke tatt med i regnestykket det hele tatt. Men det gjør den, til gangs også noen ganger. Det er da fruens store last, behovet for perfeksjon slår inn, og hun blir ikke bare litt med seg…

Men det var dette med dype lenker. Hva er en dyp lenke? Det er en lenke til side på et nettsted, ikke til selve nettstedet. For eksempel er lenken Bingo på nett en lenke til nettstedet Bingonett. Mens denne lenken går til en side med artikler om Bingo på samme nettstedet. Og slik kan man lenke enda mer detaljert til den siden man vil ha tak i. For eksempel til en av artiklene om Bingo. Det er det man i cyberspace kaller dyplenking. Teksten som “dekker” lenken, kalles ankertekst, fordi lenken blir forankret på det stedet i teksten.

Hvorfor man som nettstedseier/blogger vil ha slike dype lenker har Kamelryttersken skrevet om før i sin serie om bloggingens tekniske sider. En serie som oppdateres med ujevne mellomrom. Nå fikk du som leser enda et argument overfor omgivelsene som syns du bruker alt for mye tid på å lese Karavanseraiet. Kamelrytterskens innsikt og forståelse for det meste er som kjent uendelig, og den visdommen vil du, kjære leser, ikke gå glipp av. Ikke sant? ;-)

Ikke det nei?

Sukk hjerte, men brist ikke, sa Kamelrytterskens lærerinne på ungdomsskolen, når elevene hennes ikke helt holdt med sin foresatte…

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :-)

Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre lesere, trykker du på den blå poengboksen til høyre

Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine facebookvenner

I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du

1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper ;-) )

eller

2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet

På forhånd Tusen takk :D

10 thoughts on “Mer om dype lenker

 1. Klokken to i natt leste jeg dette, og hadde et glupt svar i fingrene. Nå er det varmt og alle fornuftige tanker har falt i vannet.
  Kanskje jeg finner kommentaren igjen. :lol: og da skal du få den.

  Utover det – ha en vakker dag, jeg skal gå i havet og bli avkjølt :-) Mormor postet sist..Til Nasha som bare finner kjedeligMy Profile

  1. Ser fram til dine dype tanker i kommentarfeltet. Like trivelige og gjennomtenkte hver gang. Så om du for en gangs skyld skulle spise opp en kommentar, så er du tilgitt. På forhånd :-)
   Takk. :-) Har om ikke annet hatt en rolig dag på jobb, og venninna som trenger kilometre på to hjul har fått gode tilbakemeldinger på at hun har profitert på å fortære kilometre i selskap med yours truly. Trivelig bare det :-)

   1. Der smatt tanken på plass gitt, etter is og ca 8 badeturer bak brygga og ved skjæret, satt den der :-) Merkelig hva vann kan gjøre :lol:

    Det jeg tenkte var som følger (tror jeg har skrevet det før et sted) at for klomser av 1. klasse med ekeløv og sverd i bloggverdenen og med minimal innsikt i linker og lenker, kan det være greit en gang i blant å få litt teknisk innsikt.

    Det du skrev (pluss hjelp av egen teknisk) om lenker og linker fikk i alle fall litt av hjulene til å svinge, så jeg fikset dette med å lenke til og lage blogroll.

    Så om et halvt århundre eller så der, kan jeg ha lært ennå mer av deg og teknisk. :lol:

    Når man, som mormor og jeg, egentlig blogger av glede og lyst, selv når vi er frustrerte, har vi meeeget sjelden tanke for hva som egentlig ligger bak og hva som kreves av innsikt for å få ting og tang flott, slik som her. Vi er veldig fornøyd når vi får lagt inn et innlegg og postet en kommentar uten at noe går istykker eller henger seg. :lol:

    Og så er vi behørig imponert over alle som kan så mye.

    Så om vi finner ut av hvordan et innlegg fra meg skal komme til Karavnseraiet, skriver mormor gjerne noen ord.

    Ha en vakker kveld :-) Mormor postet sist..Kanskje en is i dag?My Profile

 2. Må foreta en liten test. Hvis jeg lenker til Seraiet og så lenker til et innlegg, har jeg da en dyp lenke?

  Ps. Mormor maser, på deg :-)
  Ha en fiiin dag, gjerne på ørkendyr :-) Mormor postet sist..Mormor maserMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: