Voksen? Jeg håper da ikke det?

Det blir en liten forandring i heimen om ei ukes tid. Samboeren gjennom to år, tar pikkpakket og flytter nå til helga. Han skal og avtjene verneplikten i Luftforsvaret, og Kamelryttersken må innrømme at hun begynner å bli voksen, når mellomsten flytter hjemmefra og minstemann blir 15 nå til Nyttår. Samtidig med at hun selv ikke føler seg èn dag over 23, er det litt sært å innrømme at hun går inn i de voksnes rekker hun også.

Men hun er ikke mer voksen enn at hun svinger seg en tur til Østersund for å spise middag en vakker torsdag. Helt uten annet mål og med enn å finne en restaurant med god mat. Noe hun gjorde sammen med Scooterføreren. De hadde med full oppakning for å ligge ute, men det ble Hotell Älgen. Med god mat følger det gjerne drikke, og med Scooterføreren som selskap gjerne i form av ei flaske rødvin, så da kunne gangavstand til etablissementer med god mat være et sjakktrekk.

Rast på Meråker før de gir seg den svenske fjellheimen i vold

God tid er et må ha på slike turer, så paret rusla seg en tur i by’n mens de så etter et passende vannhull for tørste ganer etter en dag i sykkelsalen. Etter å ha passert et utall uteserveringer, en McDonalds og et ukjent antall kebabsjapper måte fruen påpeke at han var da kresen, kavaleren, som kunne gå forbi så mange potensielle hvilesteder for salsåre bakender. Til slutt fant de da et utsiktspunkt over byens torv hvor de kunne begynne å planlegge turen hjem igjen. Diskutere avstander, se på kart i selskap og sånn over et glass cider.

Bardisken var dekorert med sitater av sir Winston Churchill, som også hadde gitt etablissementet navn. De som søkte mat til hule magesekker var så absolutt enig med den gamle kriger...

Men maten på utsiktspunktet huga hverken fruen eller kavaleren, så de fortsatte sin søken. Litt lenger ned i byen fant de Ericssons Restaurant. Som så ut som at den var stengt. Ingen gjester eller betjening å se, men døra var åpen, så de dristet seg inn. Interiøret var ikke spesielt moderne eller spenstig, så man kunne tro at her var det alminnelig svensk og jämtlandsk husmannskost å få. Sannsynligvis i et passe prisleie for halvtomme lommebøker.

Men fruen hadde bange anelser, og bestilte forrett, noe hun vanligvis ikke gjør. Reinskav med stekt løk og sopp på hvitt brød. Kjempegodt. I full størrelse hadde den gjort seg som hovedrett hvor som helst. Til hovedrett valgte hun røding på jämtsk vis, mens kavaleren ville ha lammefilet. Noe ingen av dem angret på, selv om porsjonene var i minste laget, så det var ikke så dumt med forrett, for blondinens mage var rimelig innhul etter en dag i sola over fjellet og ned gjennom Jämtland.

Blondinen er ikke særlig bevandret i restaurantfaget, og har hverken peiling på Guide Michelin eller antall stjerner i restauranverdenen. Men hun gir gjerne Ericssons Restaurant i Østersund både to og tre stjerner i Guide Ragnhild for god mat, delikat anretning av samme og utmerket service. At hele måltidet for to personer med èn flaske rødvin kom på ca 750 norske kroner for to personer tar hun med som bonus. Det hadde vært en helt annen pris i Stiftsstaden for samme matopplevelse og standard på restauranten.

Østersund er en trivelig og passe stor by, og paret fabler om flere slik improviserte middagsutflukter. De gjør godt i både kropp og sjel. Ikke sant?

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom  :-)

Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre, trykker du på den blå poengboksen til høyre

Ved å trykke på likerboksen til Facebook anbefaler du dette blogginnlegget til dine venner og du får nye innlegg på Karavanseraiet direkte på Facebooksiden din

I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken kan du

1. Gi uttrykk for dine meninger i kommentarfeltet (Du trenger ikke være uenig med fruen for å bruke kommentarfeltet, men det hjelper på diskusjonen )

eller

2. Lese noen av de andre postene på Karavanseraiet

På forhånd Tusen takk  :-)

 

15 thoughts on “Voksen? Jeg håper da ikke det?

 1. :-) jeg prøvde å legge inn en litt morsom kommentar,som kanskje ikke var så morsom,men som nå er borte.. Jeg vet ikke når man egentlig er voksen..men jeg tror man er voksen når man reiser til Sverige..ergo..du er kanskje voksen men ikke jeg. For jeg har aldri vært i Sverige.Men blir jeg voksen hvis jeg reiser til Sverige? Uff dette er bare rot..Jeg kjeder meg litt i regnvær.
  Bente postet sist..Bekymringen…My Profile

 2. Alder er et tall. :-)
  Voksen er man både som ung og gammel, alt etter omstendighetene. Mna kan møte voksne barn og barnlige voksne :lol.
  Og noen blir bare 10.
  Og noen drar til Østersund for å spise. Voksent gjort . :-)

  Mange gode turer på ørkendyret :-) Mormor postet sist..Regnvær i sommerheimenMy Profile

 3. for en flott blogg du har! Jeg liker pennen din :)
  Voksen du. . . . Jeg tror hele konseptet er en konspirasjon og at cia står bak, så det er like lurt å holde seg unna å dra på toilltur til sverige heller ;-)

  1. Tusen takk :oops: og velkommen til bloggs Trollmor :-) Håper du kommer innom flere ganger :-)
   Huff og huff, det tenkte jeg ikke på, at det er en konspirasjon fra CIA 8O Sverige er jo nøytralt, så vi slipper kanskje unna med å krysse grensen litt oftere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: