Blinde soner, speil og blinkende lys

Var en sommerkveld ørkendyret kom bortover Kjøpmannsgata, i venstrefeltet. Han hadde tenkt seg rett fram på Brattøra og etterhvert inn på nyveien, Nordre avlastningsvei. Men før han kommer så langt som til Lilletorget/Thomas Angelsgata er det en jypling av en moped som legger seg over fra høyrefeltet. Han kan takke sin skaper for at Kamelryttersken hadde kjørt motorsykkel før. Først kneip hun inn bremsen såpass ørkendyret nærmest sto stille, slik at det ble plass til ynglingen, før ørkendyret dro på og forbi på venstre sida. For her var det farlig å være forståss.

Var tre ungdommer i følge på moped og lettsykkel som lå i høyrefeltet, og som kanskje syns bilkøen ble lang foran. Mopeden som lå først, smatt seg fram ved å legge brått over i venstrefeltet, hvor det tilfeldigvis samtidig var et ørkendyr som hadde tenkt å okkupere samme sted i tid og rom. At blondinen oppå ørkendyret begynte å lure alvorlig på om mopedusten hadde førerkort for moped eller om han hadde fått det på posten, er kanskje ikke så rart.

For ikke hadde han sjekka speil, ikke sjekka han blindsonen og ikke brukte han blinklys. Så det var fruens rutine og erfaring som gjorde at hun ikke kjørte over guttvåttens spanske industriavfall, ikke hans plikt til å opptre aktsomt i trafikken.

Valpen ble tydelig overraska og kanskje litt skremt i det samme, kunne Kamelryttersken se i speilet. Så nå går det nok enda ei historie om tungsykklers uvettige oppførsel og hvor overlegne de er de som sitter oppå, i nærmiljøet hans. Mens det da var nummeret før fruen hadde gått av sykkelen i lyskrysset ved Bakk’brua og fortalt larven litt om Adam, korte bukser og øl i Paris. Men hun fant ut at guttungen sannsynligvis ikke ville ha forstått nord-norsk, så det var ikke bryet verdt.

Men det er da fortærende at mopedister skal legge seg til samme uvaner som bilistene? De er da like sårbare de som motorsyklister? Der de farter rundt i joggesko, shorts og T-skjorte?

Bildet er hentet fra Tango MCs teorikveld på NAFs førerutviklingskurs 6. -8. mai 2011

Karavanseraiet.no er i sitt fjerde år i cyberspace. Tre år med Kamelrytterskens refleksjoner, og noen ganger skjeve blikk og sleivete omgang med tastaturet. Tittelen antyder at man kan finne mye rart her inne, i dette herberget for tanker fra mange sider av livet. Slik som Karavanseraiene var den gang de var hvilested for handelskaravaner og andre veifarende langs karavanerutene i Afrika og Sentraslsia. Mange gikk ut fra Istanbul, sørover og østover, andre gikk nordover og vestover i Europa, enten landeveien, eller med skip over Middelhavet. Uansett hvor varene skulle hen, det fulgte tanker og ny kunnskap med karavanene. Kunnskap som ble utvekslet i Karavanseraiene, for så å finne nye veier mellom mennesker. Dette Karavanseraiet er også slik, her utveksles kunnskap og erfaringer mellom mennesker, forhåpentligvis til glede og nytte for alle parter. Det er lagt inn lenker i teksten for å gjøre det enklere å se helheten i bloggen og i historiene som fortelles. Og forhåpentligvis gir de også inspirasjon til videre lesing :-)

Hvis du vil kan du gå til forsiden hvor du kan lese helt andre historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling. Eller du kan bruke søkefeltet for å søke opp eldre bloggposter om emner som interesserer deg.

Tusen takk for at du ser innom, håper du kommer tilbake, gjerne med en kommentar til det du leser, sett fra din del av verden :-)

Ha en fortsatt fin dag :-)

Kameryttersken

8 thoughts on “Blinde soner, speil og blinkende lys

 1. Så søkkanes godt sagt Kamelryttersken. …og fortalt larven litt om Adam, korte bukser og øl i Paris … Æ får reint hjemlængsel når ord får nord norsk temperatur.
  Æ kommer til å flire mæ i søvn i natt mens æ ser tegnefilm i hodet. :lol: mirapisani postet sist..Søpla e tømt. No fær æ.My Profile

  1. No va det ikkje i Nordens Paris Adam va og fekk øl, mens han David gjekk i kortbukse, men man kan ju ikkje forlange at guttlarva i Trondheimsbyen skjønne sånt. De veit ju knapt nok attfram på sine egne bukse.

 2. Jeg er ikke helt sikker på hvem Adam er – men jeg forstår nok meningen med inlegget. Det er dejligt at se, at du klarer en situation, hvor en glad ungdom kunne have mistet førligheten eller livet ved ikke at se sig for.
  8) Donald postet sist..Hvordan skræller du en avocadoMy Profile

  1. Det er den bibelske Adam, han i første mosebok som lot seg friste med et eple. Kortbuksene viser til hans barndom, og Paris til den tiden han var sammen med sin Eva i Paradis.
   Ølet det er snakk om, viser til David og hvor han kjøpte øl etter at han viste Goliat vinterveien.
   Dette er mer eller mindre stående uttrykk i det nordnorske språket, og brukes når man vil fortelle noen at nå har de lagt seg ut med større makter enn de er klar over.
   Kamelryttersken postet sist..Skinnflat i svingen, flyt, effektivt eller bare morro?My Profile

  2. Og så skal det også i rettferdighetens navn sies at det gjør godt for en rasende sjel å få gleden av å fortelle noen hvor Adam kjøpte dette ølet.
   Hege postet sist..Katt i nattMy Profile

 3. Det er fortsatt noen som har mer kjøretøy enn vett.
  Det skjer ikke bare i båtverdenen, ser det ut til.

  Må nok si at jeg trakk på smilebåndet av din beskrivelse av førere. Likte den.

  God ferd videre på ørkendyret :-)
  Vakker dag. Fikk du sol? :-) Mormor postet sist..Til den kjæresteMy Profile

 4. Har hatt to utmerkede dager på ørkendyret i sola. Var tvingende nødvendig å dra til Østersund. For å spise middag som fikk følge av en flaske rødvin delt på to. Det førte i sin tur til overnatting. Eller om det var omvendt? Uansett var det en fin tur over til Jemtland.
  Kamelryttersken postet sist..Blinde soner, speil og blinkende lysMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: