Voksenopplæring

Sist helg arrangerte Natteravnrådet og hovedsamarbeidspartneren Tryg Natteravnkonferansen 2011 og Kamelryttersken fikk sponsa hele helga av MC-ravnan. Tusen takk til Sjølingen som ville ha henne med :):)Bilder fra konferansen ligger her

Natteravning og Motorsykkelravning er et kjært tema for Kamelryttersken, som hun har skrevet mye om her på Karavanseraiet, så det klarer hun å la være i dag (selv om det er en utfordring ;) ) Skal bare ta med et funfact. Det har i de tyve årene det har vært natteravning organisert under Rådet for Natteravner vært 500.000 mennesker med på Norges største voksenopplæringsprosjekt. Som frivillig grasrotorganisert aktivitet er Natteravnene like store som Røde Kors.

Det er viktig at barn og ungdom møter voksne på sine arenaer, og alle som går Natteravn, Dagravn eller kjører MC-ravn lærer mer om hvor viktig det er . Hver gang. Er derfor natteravning kalles Norges største voksenopplæringsprosjekt.

Et annet voksenopplæringsprosjekt som er minst like viktig og faktisk enda større, er det å lære respekt og forståelse for andres kultur og tenkemåte. Både når vi reiser ut, og når vi møter mangfoldet i kulturelle uttrykk her hjemme.

Noen ganger kan det se ut som at det å være ikke-vestlig innvandrer er et carte blanche til å få spalteplass med meninger om alt. Sist ut i den kategorien er Majoran Vivekananthan som har flagget meninger basert på kunnskap som tyder på at UDI burde gjøre noe med Samfunsfagopplæringa de tilbyr innvandrere.

To av hans kunskapsbaserte meningsytringer kan leses her og her. Les dem gjerne og gjør deg opp din egen mening. Blondinen har gjort seg opp sin, basert på sine kunnskaper, men hun har erkjent at hun er blond

 

 

Ordleken ABC scandinavia rusler videre og er nå kommet til V i ABC’n. Forrige rundes bidrag på V til ordleken må nesten være med. Dèt finner du her

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :)

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet

Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre, trykker du på den blå poengboksen til høyre

Du får nye blogginnlegg direkte til din Facebookprofil ved å trykke på likerboksen

I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken har du to muligheter:

1. Gi uttrykk for uenigheten i kommentarfeltet

eller

2. Les noen av de andre postene på Karavanseraiet

På forhånd Tusen takk :D

Og på tirsdag er det vafler i heimen, Velkommen :)

16 thoughts on “Voksenopplæring

 1. Heisann!

  Det er blitt noen år sida jeg underviste på voksenopplæring. Det var en trivelig tid.
  Klassene besto av godt voksne damer med en enslig hane inni mellom som ville lære mer om tegning, form og farve.
  Ser noen av dem titt og ofte på div arrangementer og slår av en prat.

  Når det gjelder ABC – så tror jeg at jeg kanskje gir meg ved neste korsvei. Det har ikke vært den samme gamle gruppa som på ABC-tema. Et par ganger har jeg lagt igjen kommentarer på bloggene til alle deltakerne, men ingen har vist noen intersse bortsett fra de gamle kjente.
  Hva gjør du? Hadde vært hyggelig å holde kontakten….
  Ha go’ hælj…. jeg tilbringer 12 dager i Sør Franrike fra mandag av. Skal delta på malekurs. Tar med meg datamaskina, så jeg vil nok blogge og legge ut bilder etterhvert!

  1. Jobber, studerer, funderer, kjører snart sykkel igjen er vel kortversjonen av hva jeg gjør.
   Ja, nei, du har rett det begynner å tynnes i rekkene av de som holder ordleken i hevd. Er innom de jeg begynner å bli kjent med. Var lenge innom alle med noen ord, men etterhvert har det blitt færre og færre som har vært innom på gjenvisitt. Men du verden så trivelig det er med de som tar seg den tida :)
   God tur og kos deg med malekurs på fransk :)

 2. DET var mange natteravne – hold da op… tænk at I kan sammenligne jer med Røde Kors i antal.
  … og nu kan jeg komme ind på din blog igen. Det kunne jeg slet ikke i sidste uge. Gad vide hvorfor? Men fint nok… jeg troede du havde nedlagt din blog :-)

 3. Ja, det er viktig at de unge møter voksne når de er ute og at disse får opplæring til å takle ulike situasjoner. Fint at så mange er med på dette!

  Ha en fin uke du :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: