Skeptisk? Jeg? Langt derifra

Kamelryttersken har en last. Filmer med kjekke menn. Clintern, George Cloney, Bruce Willis, Will Smith for å nevne noen. Og da blir det gjerne mye unødvendig voldsbruk før Gutta Boyz har redda verden og fått prinsessa og iallfall halve kongeriket i belønning. Sånn som i går kveld. “Die Hard 4” med Bruce Willis på hvert eneste bilde, noe blondinen ikke har noe i mot, snarere tvert om ;) Og siden det var en komersiell kanal som ikke gjør noe gratis, var det reklame så det holdt mellom drapene. Og da swappes det vilt i heimen, alle 20+ kanaler sjekkes for flere manneben. Som sjelden er der, bare mer reklame :evil:

Inntil blondinen havner på et innslag med kjekkaser som viser seg å være reklame for Dove for men. Mannfolk har jo også hud de må ta vare på må vite. Ikke bare vi sylfider

Men sånn reklame kan være så mangt. Fruen driver med det selv, når hun skal ha seg arbeid, gjennomarbeidet CV og søknad med et profesjonelt tilsnitt. For å selge solid kompetanse og profesjonalitet på et fagfelt hvor det er mange om beinet.

Er andre som gjør dèt også. Bruker profesjonalitet og fagkunnskap for å selge et produkt. Men i motsetning til fruens dokumenterbare kompetanse, er det så som så med dokumenterbar effekt når folk med sansen for lettjent kronasje bruker virkemidler som har dokumentert effekt på innholdet i folks lommebøker.

Trua har hjelpt så mange, sier et gammelt ord, og noen ganger må man ha ei sterk tru for å tro at ting fungerer slik salgsapparatet sier det gjør.

Blondinen har vært mye innom alternativer til A4-skjemaet opp gjennom. Alternativt landbruk, det vi i dag kaller økologisk landbruk, alternative behandlingsformer og sånn bort gjennom. Men det som slår fruen er trua som følger med. Enten det nå er maursyre i siloen eller kunstgjødsel. Maursyre er no herk, og det å bruke noe som man ikke kan vaske hendene i byr fruen i mot. Men den har dokumentert effekt på konservering av gras i en silo. Forutsatt at man ellers gjør det som må gjøres under legginga av siloen. Jevn og rask tilførsel av gras, tett silo, godt press på toppen til slutt.

For det er akkurat det, at det er sjelden at ètt virkemiddel har effekt alene. Forholdene må legges til rette for at virkemiddelet skal fungere. Dette vet reklamebransjen alt om. Og bruker for det det er verdt. Og vel så det.

Det er her menneskets evne til å tenke kommer inn. Og vår evne til å bruke kunskapen vår når vi blir utsatt for massiv påvirkning fra storkapitalen og alle de som vil tjene til livets opphold på vår godtroenhet. For det er vi, selv om vi helst ikke vil innrømme det når vi står og kjøper Lurium og Slangeolje.

Skeptikerne som elsker å sette alskens lure duppeditter på dagsordenen har også ei tru, på fakta, at bare alt som kan dokumenteres med doble blindtester er holdbart. Alt annet er humbug. Men er det så enkelt? Blir Kamelrytterskens reklame for seg selv lest og tatt hensyn til på et faglig grunnlag? Eller er det arbeidsgivers magefølelse som avgjør hvem som får jobben? Forskning viser at det i de fleste tilfeller er det siste, at det er arbeidsgivers eget bilde av sin nye arbeidstaker som er avgjørende, ikke faglige kvalifikasjoner.

Det samme gjelder for oss som forbrukere, førsteinntrykket har alt å si, selv om magnetarmbåndet vi kjøper ikke har dokumentert virkning og kanskje også selges med villedene informasjon. Pernille Nylehn har en fin en om akkurat det

Det er sundt å være skeptisk, men er det like sundt å være mer katolsk enn paven?

 

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :)

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet

Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre, trykker du på den blå poengboksen til høyre

Du får nye blogginnlegg direkte til din Facebookprofil ved å trykke på likerboksen

I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken har du to muligheter:

1. Gi uttrykk for uenigheten i kommentarfeltet

eller

2. Les noen av de andre postene på Karavanseraiet

På forhånd Tusen takk :D

 

10 thoughts on “Skeptisk? Jeg? Langt derifra

 1. Ja der kan du se. :P Det er vår! :lol:

  Det river og sliter i skinnet om dagen. Og tv’n står plottet inn på radio hele døgnet nesten. Tåler ikke inntrykk fra hverken menn eller damer på reklamer nå på denne tiden av året. :oops:

  Det er mye rart innen alternativt, og det kan lønne seg å være skeptisk. Men det jeg er ennå mer skeptisk til, er all møkka de trøkker inn i kosmetikk. Usj!
  Har du fått lufta sykkelen i det siste? 8)

  Ha en fortsatt fin langfredag. ;))
  mirapisani postet sist..Noen gamle samiske guder 2My Profile

  1. Elias Blix og hans “No livnar det i lundar” var akompagnement når jeg gikk til/fra jobb i dag. Noe som fikk en venninde som ringte og avbrøt konserten til å få hjemlengsel.

 2. Livet er ikke så ille som man tror, men innpakningen det kommer i, har mye å si. :D
  Lekre gutter er lekre gutter og noen av de lekre guttene blir også til lekre menn. :roll:

  Så det clouet for min del; det er ingenting eller ingen som virker helt alene, selv om villedende reklame hjerne liker å innbille oss det. :oops: og vi tråkker noen ganger oppi med begge bena og tror så det svir.
  Mormor postet sist..Perler- men ikke for svinMy Profile

 3. Da jeg fikk Ms diagnosen min for snart søtten år siden kom alternativ markedet til meg. I fullt monn. Via venner og bekjente. Eller jobb eller andre jeg nesten ikke kjente. Jeg fikk sopp som skulle dyrkes. Kremer som skulle spises. Te som skulle bades i og drikkes etterpå. Jeg landet på å bli ganske moderat i forhold til reklame. Både den vi får på skjermen. Og den vi får via alle som mener det godt..

 4. Reklamens magt er stor!
  Hvis man køber en meget dyr creme, tror jeg, at man køber en god fornemmelse, ikke en flot og ung hud. En billigere creme kunne have haft samme effekt, men vi tror, at hvis en creme er dyr, er den nok også bedre.
  Og troen kan virkelig flytte bjerge – placeboeffeken kan være meget stor; både for medicin og skønhedsmidler. Men er det ikke også ligemeget, hvad effekten skyldes? Bare den er der…

  (Og jeg elsker også ‘knaldfilm’ med dejlige mænd :-D )
  Ellen postet sist..Kan det da virkelig blive vedMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: