Et realt kvinnfolk

Kom en sms for ei tid tilbake, fra en elev på Media og kommunikasjonslinja på ei videregående skole i by’n. Om fruen kunne tenke seg å bli intervjuet til en skoleoppgave?

Frøkna hadde googla og funnet et av fruens gamle stunts i mediebildet. Gamle synder er ikke så enkle å gjøre noe med i vår digitale tidsalder, så det må man nesten bare regne med, at noen finner fram til en den veien.

Mja, mjo kunne jo det. Hyggelig å få en slik forespørsel og den saken som sto i Adresseavisa for fem – seks år siden er fruen fremdeles opptatt av, naturlig nok. Hun har gåttt noen runder med seg selv, blondinen ned egen motorsykkel, med sjelegransking rundt temaet, før hun kunne stå fram slik. På forsida av den lokale blekka.

Er det for å skryte av egen evne til å stå han av, eller er det for å gi saken et ansikt, slik at flere med tilsvarende utfordringer ser at de er ikke alene med sin skamfølelse over å være anderledes enn “alle” andre? Har aldri klart å finne et svar på det spørsmålet, for Kamelryttersken vil helst være med å organisere, legge til rette for at andre skal få gjort det de kan og vil. Men samtidig ser fruen at det å eksponere seg selv slik er litt artig, få tilbakemeldinger fra omgivelsene. Som den hun fikk etter den nevnte førstesida i Adressa. Kamelryttersken skal på forelesning om “Mentoring og motivasjon” på NTNU den dagen. På vei inn i klasserommet sier professoren som holder forelesninga; “Her kommer forsidepiken” :-)

Joda, blondinen er ikke helt fri for lyst til å være i rampelyset, men da må det være for noe som teller, noe hun kan stå for. Det å være ei lita nett blondine i hodet og ha en kropp som overhodet ikke stemmer med eget selvbilde er et “reinhekla hundhælvet” for å bruke et godt Nord-Norsk uttrykk. Derfor har Kamelryttersken stått fram som den flotte dama hun er i lokale media, ikke for å sutre om egne nedturer, men for å si at “Jo, noen av oss er faktisk født med en tiss som peker feil vei i forhold til hvordan vi selv oppfatter oss som mennesker”. Verre er det ikke, tar bare noen runder med seg selv før man vil/kan innrømme at slik er det. Bildet blondinen har av seg selv som liten og nett, dèt har hun i hodet, og det er det hun er. Likevel måtte hun i en periode fronte sin egen sak daglig, og måtte nærmest lære hver enkelt hun møtte, at hun er dyktig, trivelig og omtenksom, selv om kroppen er 1,86 M lang og skriker mann så det holder. Og det må hun til tider fremdeles, selv om det blir fler og fler åpne dører hun slår inn. Og godt er det.

Johanne Veiteberg har kalt oppgaven sin “Et realt kvinnfolk” og du finner den her


Ny på Karavanseraiet? Velkommen hit :-) Hyggelig at du ser innom :-)

Her på Karavanseraiet.no finner du refleksjoner og historier om blant annet motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling. Noen alvorlige, andre humoristiske eller med en liten snert til dette eller hint. Du finner også interessante diskusjoner om temaene som er tatt opp. Noe står for seg selv, andre henger sammen. Det er lagt inn lenker i teksten for å gjøre det enklere å se helheten i bloggen og i historiene som fortelles. Og forhåpentligvis gir de også inspirasjon til videre lesing, eller til at du som leser deltar i diskusjonen i kommentarfeltet :-)

Eller du kan gå til forsiden av bloggen hvor du kan lese helt andre historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling.

Ha en fortsatt fin dag der du er, og kom gjerne innom neste gang du er på disse kanter :-)

Vennlig hilsen

Kamelryttersken

12 thoughts on “Et realt kvinnfolk

 1. Hei du Kvinne..
  Kan man også si. Kanskje et realt kvinnfolk er noen som tør og mene, og som ikke mener hvis det ikke er nødvendig. Og som liker seg selv. Og tror på seg selv. Og noen om ikke alltid vet svaret , men som undrer.. Det er jo du det?

 2. Åh… Nå måtte jeg le litt her jeg sitter. Ja ikke hånle altså, men på en god måte. :)

  Her har jeg fulgt bloggene dine i.. tja… et og et halvt år – to år?! (Kanskje ikke godt nok? hehe) Og aldri, aldri, aldri har det fallt meg inn at du kunne være noe annet en hundre prosent kvinne i en hundre prosent kvinnekropp. :)

  Min teori om det å bli født med feil kropp er forøvrig denne: Produsenter tilsetter (før uvitende, i dag med viten og vilje) hormonforstyrrende stoffer i nesten alt av produkter som finnes. Det er forsket på det nok til å vite at det er skadelig, men vi vet enda ikke hele omfanget. Jeg har, siden jeg fikk høre om det, satt meg inn i hva som er trygt og utrygt, og holdt meg langt unna hormonforstyrrende shampoo, kremer, makeup osv… Tenkte spesielt mye på dette da jeg nylig gikk gravid med en liten sønn i magen. Jeg er nemlig helt overbevist om at dette kan være noe av grunnen til at det til tider slår feil når kroppen skal utvikle kjønn. Og, som du sikkert er enig i, selv om man blir rik av erfaringer, og også vokser på å oppleve ting andre ikke får oppleve, ville jeg ikke at ungen min skulle risikere å måtte gå gjennom noe så tungt. All ære til alle som har gjort det, og spesielt deg og de som har kommet så utrolig godt ut av det. Det er jo mange som ikke klarer det også…

  For meg ser du fremdeles ut som hundre prosent kvinne på alle måter. Jeg klarer ikke å se for meg at du noen gang kunne ha vært noe annet heller. Du tenker og skriver jo som den dama du er, så hvordan i alle dager skulle noen ha gjetta seg til noe annet? Gla jeg titta innom bloggen din i dag. Jeg ble i godt humør her jeg sitter. Håper din dag også er god! :) Hilde postet sist..Trost og snedig måtte flyMy Profile

  1. Takk Hilde :D

   Er noe i det du sier om hormoner. Utviklingen av kjønnsorganene i fosterlivet henger sammen med timing av de enkelte hormonene som produseres i morkake og foster. Er ikke denne timinga riktig, vil ikke hjernen utvikle seg sammen med kjønnsorganene og omvendt.

 3. Blir spennende å lese artikkelen :)

  Du er forøvrig et av de tøffeste kvinnfolka jeg kjenner :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: