Nett lita blondine kontra ei stor og flott ei

At Kamelryttersken er blond, har hun ettertrykkelig fått fastslått rett opp i sine himmelblå. Den historia kan du lese her

At blondinen også er liten og nett, dèn sitter nok lenger inn hos mange og fruen må innrømme at det er et bilde hun har i hodet sitt. Et bilde som ikke helt stemmer med den fysiske sannhet. Men som selvironi har det fungert godt å spille på det å være blond, lita og nett. For eksempel som den amerikanske hverdagsfilosofen Dolly Parton. Hun som mener at det koster utrolig mye å se så billig ut.

Det har noe med prosesser å gjøre, og noe med at det bare er en selv som kan ta vare på seg selv. En Kinesiolog sa en gang at “Du må arbeide varsomt med deg selv”. Derfor tar fruen seg den tiden hun trenger, og vet at et skritt fram ofte fører til to tilbake og et til siden. Da først kan hun ta det ene skrittet fram igjen. Fram mot hva?

Mot det mennesket Kamelryttersken er ment å være, mot det hun er, ei stor flott blondine som har at byde, men ikke at nøde.

Og på den veien var bildet av ei lita nett blondine en nødvendig del av prosessen. For det krever noe å bygge opp trua på seg selv og fjerne den overflatiske selvsikkerheten som har preget fruen i alle år. På de hundre milene som Kamelryttersken kjørte i helga, var det bare èn gang hun tenkte “Hva gjør jeg her?” Da hadde hun mista fokuset på punktet forbi der veien slutter og havna helt ut i yttersvingen. Det kunne gått riktig ille, med passe styrefart blir møtet med asfalt, autovern eller hva det nå er ganske så ubehagelig og noen ganger fatalt. Og det er hun stolt av, at det ikke var flere ganger fokuset svikta så totalt. Hundre mil er langt, og 16 – 17 timer på sykkelen er lenge å konsentrere seg. Derfor blir det hvilepauser etter 10 – 12 – 15 mil med beinstrekk og drikke. Kanskje en matbit. Noen ganger kan det bli en strekk i et bakkehell èn times tid. For fruen vil hel frem, hver gang.

Det vil hun i livet også, hel fram til sine mål, og da blir det noen hvileskjær på veien og noen feilskjær hvor hun mister fokus og må ta seg inn igjen. I en prosess hvor man arbeider med seg selv, blir man lett sårbar og noen ganger lar man seg såre. Ikke fordi man vil, men fordi man ikke får hele bildet av situasjonen. Og fordi man ikke har fokusert på det som teller for en selv.

De som har lest Karavanseraiet en stund har fått med seg at fruen har noen små utfordringer i hverdagen som hun takler på forskjellig vis. Mange av de reaksjonene hun har formidlet bunner i manglende fokus og i at Kamelryttersken ikke har klart å heve seg over det som skjer. Egenbildet av ei lita nett blondine, kan også påvirke hvordan man overtolker andres handlinger og tar dem til seg. “Det er så synd på meg siden jeg er så lita” blir gjerne fokus. Istedet for

(Lånt av Photobucket)

Et stort skritt fram, og definitivt ikke to tilbake, var å legge ut intervjuet “Et realt kvinnfolk”. Det faller sammen med andre ting i RL som også er en del av prosessen med å skifte fokus fra lita og nett til “Den store flotte dama med mørk stemme” som en arbeidsgiver en gang omtalte Kamelryttersken som.

Det har noe med selvbekreftelse å gjøre, hvordan man ser på seg selv. Hvor mange ganger du får høre at du er flott. Eller?

35 thoughts on “Nett lita blondine kontra ei stor og flott ei

 1. Fikk så lyst til å legg igjen en ny komentar som en av dine trofaste læsere så bet æ meg merke til de siste ordene:

  Det har noe med selvbekreftelse å gjøre, hvordan man ser på seg selv. Hvor mange ganger du får høre at du er flott. Eller?

  Hvor ofte får en posetive tilbakemeldinger, ja si det. Æ vil vel si at vi er alt for lite flink til å gi posetive komentarer til hverandre, det er lettere å gi negative….
  For en ting er sikkert, alle treng vi å få posetive tilbake meldinger i hver dagen. Posetive tilbake meldinger gjør en ellers grå og trist hverdag lysere og bedre. Får en posetive tilbake meldinger av sjefen på arb så yter en litt mere på arb.

  Æ prøver å vær posetiv men greier det ikke bestandig. Æ prøver å gi posetive tilbake meldinger til mine venner, men æ greier ikke det heller bestandig.

  Men en ting vet æ, og det er at æ e utrolig gla i mine venner. Om dem er stor og blond eller små og mørk.
  Så kanskje bør vi bli flinkere til å gi hverandre en klem og si, Æ E GLA I DEG….. :D:D:D

 2. Jeg er liten og nett. Og har alltid vært det. Jeg tror det tok 35 år før jeg kjente at jeg faktisk er det…
  Noen ganger er jeg tøff i pysjamas osv..vi er det vi tror, tenker jeg. iallfall ofte. Og så tror jeg at jeg blir ekstra flott hvis jeg tror det selv..
  Kanskje vi i perioder bare vil være noe annet enn de vi er..jeg vil gjerne har krøller og større pupper og lenger bein..iallfall noen dager..
  God påske til deg..om du er liten og nett..eller det store flotte dama med mørk stemme..
  :lol:

  1. Har lange bein og mine egne krøller, og ble spurt i dag om jeg kunne gi bort litt av lengden min. Mnei, tror ikke det, tror, nei vet at jeg vil ha alle hundreogåttiseks centimetrene + de fire – fem jeg får med hæler på skoa.

   Men noen dager vil jeg ha laangt glatt hår som kan legges med krølltang i fine lokker langs kinnene. Slike jeg kan gjemme et flørtende blikk i, og en perlerad bak et par fyldige lepper som kan sende en perlende latter eller et lite knis i retning en kjekkas.

   God påske til deg òg Bente :)

 3. Jeg tror det er ganske innarbeidet i oss å skulle være søte, små. Og finner vi oss en mann skal han være større og iallfall høyere enn oss. Tenk så mange som har hatt det vondt med seg selv fordi de ikke passer inn i standarden!

  Hvordan jenter skal være, henger sammen med den rollen vi skal passe inn i. Er vi små og yndige, slipper vi samtidig ansvar og vi kan bli passet på. Vi går inn i en rolle som passer noen perfekt, men som for andre blir for snever.

  Er det enda slik at jenter med vilje, pågangsmot og ambisjoner som går utenfor hjemmets grenser, anses for mindre kvinnelige? Kan det være en grunn til at vi jenter (eller: Da vi var jenter), ikke viser vår fulle bredde og styrke, men reduserer oss selv til å passe inn i et mønster som anses som feminint nok? Er det derfor vi ikke snakker høyt nok og ikke sørger for å bli hørt vedrørende uakseptable arbeidsforhold, men heller mumler i kulissene?

  Når vi ikke kan gjemme bort kroppen vår, gjemmer vi istedet bort meningene og stemmen vår slik at vi beholder noe av det yndige, forsiktige, en slags kompensering for lavere selvfølelse.

  .. ser at dette ble langt svar, men du traff engasjementet mitt og nå klarte jeg å sette ord på noe av det også. Temaet er interessant og spennende!
  Lammelåret postet sist..Den stille dagenMy Profile

  1. Ja, temaet er veldig spennende :)

   Det er enklere å være bakspiller og la andre stå fram. De får oppmerksomheten og dermed all rosen, men de får også all bakoversveisen. Og den vil vi selvfølgelig ikke ha. Så det har også noe med redsel å gjøre, angst for å mislykkes. Jenter/kvinner er ofte flinkere faglig enn de gir uttrykk for, rett og slett fordi de vil ikke dumme seg ut med å ta feil. Gutta Boyz går rett på uten å bry seg om de kan ta feil. Blir noen kuler i panna av slikt, men også masse kudos når det går bra, og det gjør det jo som oftest

   I mine øyne er det en god blogg når leserne gir uttrykk for at innleggene fenger og legger igjen sine 25 øre i kommentarfeltet. Karavanseraiet kan bli mye bedre og det er like mye leserne som former bloggen som jeg.

 4. Jeg vil bare nevne at jeg liker bloggen din. Har ikke så mye å ytre om blondiner, men takker for at du la igjen spor etter deg i Bjørnehiet slik at jeg ble oppmerksom på kamelrytterskens blogg.
  God påske. :wink:

 5. En kommentar litt på siden av hovedinnholdet: 100 mil på motorsykkel må være knalltøft. På min retur fra Senja i fjor sommer (gjennom Sverige med bil), bestemte jeg meg for å knipe inn en dag ved å kjøre 100 mil på en dag. Jeg var så svimmel etter turen at jeg måtte støtte meg til butikkens hyller da jeg skulle handle nødvendige varer. Jeg klarer rett og slett ikke å forestille meg hvordan en liten blondine kan gjøre en slik langdistanse på motorsykkel! 8O

  1. Er da enkelt 8)
   Kjører femti mil ene dagen, og de andre femti dagen etter :-)
   Og så har det sine fordeler å ha en sykkel som er bygd for lange turer. Var mer sliten etter samme distansen på Panther’n

  1. Emner glir over i hverandre og utløser nye tanker rundt forbi. Det er noe av tanken bak Karavanseraiet, at vi kan utveksle tanker og ideer og la oss inspirere av hverandre :)

 6. Hyggelig at du stakk innom meg. Tenkte jeg skulle gjengjelde tjenesten. Her var det mye å lese.

  Hva skal en si? Selv har jeg fått beskjed om at det må da finnes en hel masse basketballspillere som burde passe for meg. Har vel hatt tider der jeg ønsket å være liten og nett, men kun i korte perioder. Det er nå en gang mye mer naturlig for meg å være xena-like.

  Vi har alle våre utfordringer, men etterhvert som jeg blir eldre skjønner jeg at det er færre av de som skyldes utseende enn jeg trodde.
  Siven postet sist..Jeg har vasket meg inn i et hjørne…My Profile

  1. Velkommen til bloggs Siven :-) Hyggelig at du ser ut for å trives, håper vi får se mer til deg i kommentarfeltet, for det dukker stadig opp nytt lesestoff på Karavanseraiet :-)
   Basketballspiller? Hmm, kanskje noe å tenke på ;-) Du har nok rett, har nok gjort meg flere bekymringer på grunn av utseendet enn jeg har trengt oppover årene, men samtidig har nettopp utseendet vært grunnlag for mange rare opplevelser også. Fra fliring rett opp i ansiktet til regulært yrkesforbud.
   Karavanseraiet.no er en del av arbeidet jeg gjør med å flytte fokus fra det å kreve til det å gi respekt, kanskje mer enn det motakeren er verdt eller forberedt på, samtidig med å se at den personen/situasjonen er det ikke verdt å bruke tid/energi på å løse.
   Og så er det så forbandet irriterende at jeg mangler fire lusne centimetre på å kunne bli medlem av høye kvinner klubb, Minstekravet er 1,90…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: