Ideologi og verdier

Adresseavisa kan i dag fortelle at Arbeiderpartiets Partisekretær Raymond Johansen oppfordrer en partifelle og Sametingsrepresentant å melde seg ut. Bakgrunnen er at Anders Mathisen mener at

– Det finnes nemlig ikke bevist at det eksisterte gasskamre og massegraver i konsentrasjonsleirene.

Mer om hva Mathisen mener kan du selv lese på avisen Finnmarkens sider

Er flere som har plukket opp Holocaustfornektelsen til Arbeiderpartpolitikeren:

Bergensavisen

VG nett

Fandens Oldemor

Vogtene

Jo Skårderud

Dagbladet

Gotiska klubben

Avisa Nordland

Som vanlig går man etter mannen og ikke ballen. Særlig det Partisekretæren sier får Kamelryttersken til å lure på hvor vi er henne i historien. Helt til hun kommer på at det faktisk er slik Ap håndterer slike ting. Det er sikkert tatt mange oppgjør med Haakon Lie, men han lever i beste velgående i korridorene på Youngstorget.

For hadde partiets holdninger og verdier blitt tatt på alvor, hadde man først sagt at det Mathisen her sier, ikke er forenlig med partiets meninger. Diplomatisk språk kan gutta boyz der i gården. Etterpå hadde man tatt seg lang, god prat med Mathisen og fått lagt saken død på kamerset. Fått fjernet de verste overtrampene fra Fjæsboka og utad stått samlet bak den villfarne sønn. I god gammel Stalin-ånd. At karen i passe tid etterpå hadde trukket seg fra aktiv politikk, tenker vi ikke over.

Men man kan jo bli litt i stuss. En ting er å fornekte Auswitch, Birkenau og Buchenwald, noe annet er å være folkevalgt på et sosialdemokratisk partiprogram. Bare det paradokset får blondinen til å løfte øyebrynet et hakk. Er faktisk en årsak til at den mangeårige statsministeren i daværende Forbundsrepublikken Tyskland (Vest-Tyskland, BRD), formann for Arbeiderpartiets tyske søsterparti, Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD), og fredsprisvinner Willy Brandt, snakket godt norsk, Han var ikke helt enig med Hitler/Nazi-tyskland i mellomkrigstiden og flyktet til Norge for å berge skinnet. Kanskje ikke så dumt, han fant kjærligheten og tok med seg ei norsk kone når han dro hjem igjen.

Kamelryttersken har vært i Bergen-Belsen, den gang en av Himmlers konsentrasjonsleirer, hvor blant 50.000 andre, Anne Frank døde. Ikke av henrettelse, men av sult og sykdom. Fortvilelsen og fornedrelsen satt igjen i veggene 40 år etter at leiren ble stengt. Nå har det gått enda 20 år, men fruen har inntrykkene derfra tett på fremdeles. Slik behandler man ikke mennesker.

Men hvordan ville Partisekretæren reagert hvis det var en Stortingsrepresentant som var så historieløs som Sametingsrepresentanten?

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :)

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet

Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre, trykker du på den blå poengboksen til høyre

Du får nye blogginnlegg direkte til din Facebookprofil ved å trykke på likerboksen

I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken har du to muligheter:

1. Gi uttrykk for uenigheten i kommentarfeltet

eller

2. Les noen av de andre postene på Karavanseraiet

På forhånd Tusen takk :D

Og på tirsdag er det vafler i heimen, Velkommen :)

19 thoughts on “Ideologi og verdier

  1. Velkommen til bloggs, Fandens Oldemor :) Hyggelig at du ser innom, håper du finner grunn til å slå deg til. Mye bra for deg her på karavanseraiet ;)

   Vi får la tvilen komme tiltalte tilgode. Han var nok bevistløs i gjerningsøyeblikket som du sier, ellers hadde han nok venta til han kom på stortinget og kunne hevet stortingspensjon når han ble sendt ut i kulda.

 1. Som født noen få år etter krigen hadde jeg tilgang til ungdom og voksne med krigstiden i friskt minne. For yngre generasjoner vil nå mer historiebøker og internett være kilden til kunnskap om dette.
  For et par år siden dukket det opp en link til en “dokumentarfilm” på ca 4 timer som gikk svært detaljert til verks for å “bevise” at mye av historien rundt ww2 var falsk. Jeg har også sett noen nettsteder som jobber langs de samme linjer.
  Og problemet er: Mye av stoffet er satt sammen og argumenterer på en svært overbevisende måte, og selv om det finnes tonnevis med seriøse historiske verk som beviser sannheten (som ingen unge gidder lese), kan altså mange i beste mening ende med å tro på det samme som AP-mannen sier. Ender vi med forbud mot slike uttalelser også i Norge, vil mange se det som bevis på at fornektelsen er sann.

  1. Konspirasjonsteoretikere er flinke sånn. Plukker ut det de mener og hopper over resten.
   Det som er interessant i denne saken, er måten Sametingsrepresentanten blir behandla på. Hadde han sittet i Fylkestinget hadde han fått så øra flagra. Nå er man mye stillere i dørene. Ikke bra,
   Er noe i det Kvarme sier om hva det sier om oss som samfunn, hvordan vi behandler tinger og tanger.

   Original Kammelrytterske, bare på Karavanseraiet.no, i dag om Ideologi og verdier

  2. Det er så sant, og så skummelt. Jeg er samfunnsfaglærer i tiende klasse, og jeg ser hvordan ulike konspirasjonsteorier øker på for hvert kull jeg har. Noen av dem omhandler det man kan kalle løgnen om konsentrasjonsleirene. Jeg får frysninger.
   Hege postet sist..Grotten og Sputnik via Levi HenriksenMy Profile

 2. Ser at debatten her er gjennomsyret av barneskoldoktrine. Våkn opp og tørr å les de spørsmålene som vår modige AP politiker har lest. Se David Cole og les hans 46 spørsmål, svar på de selv og dann deres eget bilde. Ellers kan dere fortsete som Lisa Ekdal sier i sin vakre men skremmende sang “sanningen i vitøgat”

  1. Velkommen til bloggs Kalle Kruse :) Alltid hyggelig med nye nick på Karavanseraiet. Håper du tar deg tid til å lese litt mer her, og kom gjerne med flere kommentarer hvis du ser noe du har meninger om.
   Interessant vinkel, “Barneskoldoktrine”
   Denne Cole kjenner jeg ikke, men det meste jeg har sett av kritikk mot massemyrderiene under NSDAPs styre i Tyskland fra 1932 til 1945 har ikke holdt vann.
   Det var ganske mange allierte soldater som var med når KZ-ene ble åpnet, de tok film, både offentlig og privat. Overlevende har fortalt om terroren og de planlagte drapene hele tiden fram til de har dødd av andre årsaker de siste seksti årene. Det er ganske mye arbeid som er lagt ned i å dokumentere de overgrepene som ble utført av tyske tropper under Hitlers kommando mot langt de fleste landene i Europa. Hvilken grunn skulle ellers oppegående mennesker ha til å fabrikere dette?

   1. Alle disse diskusjonene ender opp med at noe er en konspirasjonsteori. Kan noe venligst fortelle meg hva en konspirasjonsteori er? Jeg ser ingen grunn til å måtte leite etter svar på hvorfor når vi enda ikke vet er hvordan. Og viss du tør og lese Cole så vil du fort oppdage at han har lest litt mer enn grunnskolepensum når det kommer til denne saken. Han brukte flere år på å reise rundt i leirene i Europa og han videodokumenterte alt, og forskningen han var så velformulert og informasjonen var så lett tiljengelig at organisasjonen JDL valget å poste denne utalesen på hjemmesiden sin http://www.codoh.com/cole/traitor_amer.html håper du ser noen sammenhenger til det som skjer nå og sjekker ut hvordan nazi-paragrafen funker i norge, og kansje du får et lite hint om hva som er svaret på hvorfor. All dokumentasjonen du trenger er der ute, det er bare opp til deg å finne den. “Supermann” finnes ikke, det er opp til deg selv og tørre å spørre de vanskelige spørsmålene og uten at vi må ha en debatt om at noen er gal fordi de åpnet munnen sin og sa noe som ikke passet med ditt verdenssyn. For spørsmålen er der ute, de er mangen og de har vært ubesvart i nesten 50 år. Og når det da går opp for deg hvor mye som er invistert i at dette er en sannhet, så kan vi begynne å ane et lite motiv for å sable ned ethvert seriøst angrep på denne sannheten. Tørr å se litt nærmere på denne saken og du vil bli overveldet av hvilke spørsmål som faktisk står ubesvart

    1. Siden du spør, så slo jeg opp i Wikipedia på Konspirasjonsteori, hva som står der kan du lese her. Håper det er en forståelig forklaring.

     Mennesket har alltid et motiv for sine handlinger. Man spiser fordi man er sulten. Motivet er å stille sulten.
     Det samme gjelder for alle andre deler av menneskets gjøren og laden. Og jeg klarer ikke å se motivet for å fabrikere så mye data/informasjon om tyske KZ-leire, både arbeidsleire og tilintetgjørelsesleire, hvis det ikke var slik. Vernichtungslager var Himmlers og SS’ betegnelse på leire som Auschwitz-Birkenau, Treblinka med flere.

     Cole var etter eget utsagn i Auschwitz I (joda, jeg tørr å lese linkene dine), mens gasskamrene lå i Auschwitz II (Auschwitz-Birkenau) til i 1944. Da ble de destruert av SS. Wikipedia har mer. Et av gasskamrene ble ødelagt av Sonderkommando, jødiske fanger som arbeidet med å fjerne likene, under et opprør i 1943. Totalt ble det bygd seks gasskamre/krematorier.

     Som nevnt over har jeg vært i Bergen-Belsen, hvor det “bare” strøk med 50.000 mennesker av sykdom og sult. Og det jeg opplevde der, 40 år etter at leiren ble befridd, kan ikke beskrives. Fortvilelsen og fornedrelsen var etset inn i veggene, den skrek mot meg overalt hvor jeg gikk inne i de delene som i dag er museum. Den opplevelsen, satt sammen med det som noen kaller propaganda, andre barneskoldoktrine og egne samtaler med en som tjenestegjorde i Wehrmacht sier meg at det som skjedde i Tyskland og i tyskokkuperte områder i perioden 1932 – 1945, det skal ikke skje igjen. Et liv er et liv, uansett hva som er opphav til det livet. Ingen har rett til å fornedre andre mennesker slik.

     1. Så du har lest de 46 spørsmålene han skrev? http://www.codoh.com/gcgv/gc46-origi.html Prøv de og gi meg en tilbakemelding på hva svaret ditt blir, for jeg har gitt disse til mange jeg har møtt og det eneste jeg får til svar er, jeg tror engelskmennene har det best ordet for dette, disbelief. Lykke til i din søken

      1. Hadde vært en interessant tankeøvelse, men jeg har familie, jobb og studier å passe, så det får bli en kveld jeg har god tid.
       Men jeg lurer fremdeles på hvem som har interesse/motiv for å bygge opp en slik massiv løgn om massemordene Hitler beskyldes for å stå bak?

     2. Å lure på hvorfor denne sannheten blir undertrykt er veldig vanskelig å forstå uten å først vite hvordan menneskene ble utryddet og ikke minst hvor mange det var. Men viss du absolutt vil ha litt info, så les gjerne denne artikkelen av New York Time journalisten Edwin Black http://www.ibmandtheholocaust.com/ Sjekk også ut Norman G Finkelstein og den tidløse Manufacturing Consent av Noam Chomsky http://www.youtube.com/watch?v=1FKdU_xL4O8&feature=related De har alle brukt flere 10 år av sitt liv om temaet, holdt flere 100 foredrag om temaet, skrevet en hel mengde med bøker om temaet og alle er fjernet fra den main-streame debatten om temaet, go figure. Jeg har veldig stor forståelse for den tidsklemmen du er i og det er leit at 2Pacs ord blir så sanne selv når vi bruker de som et bilde på det samfunnet som vi lever i i Norge “det er billiger å leve fanget i et fengsel, enn å leve fri på gaten” Håper du en dag kan se at din egen tid er mer verdt en det som disse menneskene betaler deg i slavelønn, sånn at du kan gjøre noe mer enn å tro at du lever fri på gaten. Vil bare tilslutt si at jeg liker godt temaet på debatten, og sett i lys av debatten om DLD, noe som vil føre til at kildeværn nesten vil bli umulig!!!! Så skal bli gøy å prøve å føre en sak mot staten når det er kun de som kan skjule seg bak TOP SEACRET og “ingen kommentar”. Lykke til videre :)

 3. Hm.. Jeg har ikke lest dette i avisa, bare ditt innlegg..jeg vet ikke om jeg forstår agendaen til dette menneske..er det overskrifter han gjerne vil ha? Flere som støtter sametinget..i mitt hode har han mistet all troverdighet…for alltid. Jeg gidder ikke blir provosert engang. Men jeg er enig i at han nok burde noe annet enn å sitte i Sametinget..
  Bente postet sist..Hvem er det som bestemmer mest egentligMy Profile

 4. @bente, du virker da som du ble provosert nok til å skrive et innlegg. Er det ikke enhvers rett til å ha sine egne personlige meninger selvom man er politiker? Jeg hedrer denne mannen, som er tapper nok til å stå imot den offisielle historien om Holocaust. En historie som har mer hull enn sveitserost.

  1. Velkommen til bloggs Nordmann :) Hyggelig med nye nick på Karavanseraiet. Håper du finner mer du kan tenke deg å kommentere her.
   Holocausthistorien har mer hull enn en sveitserost? Hva er det med all den dokumentasjonen og øyenvitnebeskrivelsene som er samlet etter 1945? Er det noen grunn til å samle så mye data, hvis de ikke stemmer med de faktiske forhold? Hvem tjener på å fabrikere feilaktig informasjon?

 5. Den som leter han finner. Har lett videre på bloggen din i kveld, og fant denne svært interessante diskusjonen. Den konkrete hendelsen vil jeg ikke kommentere, jeg kjenenr den ikke godt nok og den ligger et par måneder tilbake i tid.

  Men jeg vet lit om hva norske barn skulle lære under krigen. De skulle få et nytt menneskesyn. Og undervisningshefte omtaler mennesker som dyr som må utryddes. For meg er det en konkret, lokal bekreftelse på uhyrligheten i nazismen og deres evne og vilje til å gjøre menneskelige overgep.
  Her er utdrag fra undervisingsheftet som var tentk brukt i Norge:

  http://marittotland.blogspot.com/2011/04/umenneske-raselre-til-bruk-i-norsk.html
  marit elisebet totland postet sist..Lavere fribeløp- høyere arbeidsinntekt!My Profile

  1. Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
   og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
   Du må ikke tåle så inderlig vel
   den urett som ikke rammer deg selv!
   Jeg roper med siste pust av min stemme:
   Du har ikke lov til å gå der å glemme!

   Arnulf Øverland sa det utrolig godt allerede i 1937, resten av diktet Du må ikke sove, finner du her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: