Når personalet må legge vekt på verdighet?

Karavanseraiet har gått inn i et nytt år. Det totusen og tolvte året i vår tidsregning.  I Det Herrens år (Anno Domini (A.D.)) sa man gjerne i den tida kirken var en ledende makt og Høvedsmannen var nest Gud på sjøen. Senere ble det  etter Kristi fødsel inntil man fant ut at han sannsynligvis var litt eldre enn som så, en seks -sju år cirka. Nå sier vi gjerne i vår tidsregning eller noe tilsvarende verdi-/livssynsnøytralt.

Ved et årsskifte er det ofte at man sumerer og dividerer litt om hva som skjedde det siste året. Somalieren gjør det veldig fint her. Hun tar likegodt de siste ti årene med i sin oppsumering. Perpelle har sett på statistikken og besøkstallene sine, noe som også kan være interessant for dem som har sans for telling. Sånn som geitekillingen som kunne telle til ti.

Karavanseraiet som jo er bare ba’nsungen har også en statistikk og de mest leste innleggene ligger ut til høyre på forsida. Mens da dagens mest leste ligger til høyre for den enkelte bloggpost. Tenker litt sånn at når man har lest et innlegg kan det vare trivelig å se hva andre har lest i dag. Og da får man kanskje lyst til å lese det andre har lest for å se om man har samme smak eller no sånt.

Mer interessant er det hvilke søkeord som fører til Karavanseraiet.

Dette for eksempel, “Når personalet må legge vekt på verdighet?“. Google vil gi Karavanseraiets post NAV eller ikke NAV som første søkeresultat hvis du spør den søkemotoren

Dette sitatet

“man har ingen kultur for å følge disse reglene. nyutdannede som begynner i nav blir ikke lært opp i dem – naturlig nok prioriterer man å lære bort det materielle regelverket først, a”

Gir dette resultatet fra Google

Kanskje ikke så rart, for det er et sitat fra bloggeren Krikkerts kommentar på posten NAV, Kinderegg eller skuffelse som er det mest leste innlegget på Karavanseraiet i høst. Sitatet ga støtet til en heftig diskusjon på bloggen Lailand.net hvor også Kamelryttersken ga sine 25 øre.

Andre søkeord som førte fram til karavanseraiet på nyåret, kanskje ikke alltid øverst men ofte på første sida av resultatlista til Google:

Nevnte Krikkert skapte litt diskusjon som sagt, så mye at han så seg nødsaget til å si noe mer når Kamelryttersken fortalte at hun var inspirert av hans kommentar til et blogginnlegg:

Ikke enda et? Jeg håper du har forståelse for at jeg er litt lei av å inspirere til andres blogginnlegg.

Ja,  med den oppmerksomheten som hans andre kommentar (delvis sitert over her) har avstedkommet, kan man forstå at han syns det er mye oppmerksomhet rundt hans kommentarer. Likevel er det bloggens natur at interessante tema taes opp og drøftes. Og med den innsikten som Krikkert har gitt Kamelryttersken (og kanskje andre også) kan han ikke regne med at det han skriver ikke inspirerer til tankeaktivitet og mer blogging. For diskusjonen rundt NAV og hvordan etaten håndterer tinger og tanger er viktig og den må vi ta. Og da er stemmer som Krikkerts viktige for å forstå hvordan NAV fungerer.

Ellers har jo Karavanseraiet tatt opp mangt og mye, og har etterhvert fått en liten leserskare som legger igjen sine meninger i kommentarfeltet til Kamelrytterskens store glede. I dag var faktisk Christine Lövendahl innom med en liten hilsen her. Frk Lövendahl regnes som en av de mest leste bloggerne for tiden, så det var jo litt trivelig, at en heltids blogger ga seg tid til en liten bikers logg :D

For det er ikke til å komme fra at det å blogge litt seriøst, med tanke for å få lesere, og spre sannheten (i henhold til Kamelryttersken) krever arbeid. Det å få leserne til å se lyset og veien, slik at de fortsetter å lese nye blogginnlegg, det krever innsats, mye innsats, selv om ikke Kamelryttersken bruker cafèlatte som drivstoff, slik som førnevnte Frk. Løvendahl.

Bareblogg.no er et bloggerforum som Kamelryttersken ble invitert til å delta på. Og som nok blir frekventert med ujevne mellomrom. Tips, ideer og ikke minst kontakt med andre bloggere utenfor åpningstid kan være godt.

På det mer private plan ser det ut som at det er noen lysninger på jobbfronten. Kom noen signaler denne uken om ny arbeidsplass og litt mer forpliktende uttalelser i forhold til at den også kunne bli fast. Og det hadde ikke gjort noe, er litt slitsomt å være fast ansatt og ha en midlertidig tjenesteplassering på tredje året.

Karavanseraiet er bare ban’sungen som sagt over her. Et halvt år på nett er ikke lange tida. Det har likevel utvikla seg og gitt mye kvalitetstid ved skjermen. Og det er Kamelryttersken veldig så glad for, på tross av at det er flere arbeidstimer som er lagt ned i bloggen, enn fruen vil telle. Er du fornøyd med bloggen, og ikke minst har du forslag til forbedringer, temaer eller annet som kan gjøre Karavanseraiet.no til en blogg du kan tenke deg å fortsette å lese?

 

4 thoughts on “Når personalet må legge vekt på verdighet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: