Motorsykkelkjøring og fenomenet toppbloggere

Kamelryttersken kjører tung motorsykkel, og er veldig så godt fornøyd med det. Ikke har hun bil, og har heller ingen umidelbare planer om å få seg slik doning. Koster å ha bil, og det er ikke akkurat billig å kjøre 20.000 km/år på tung sykkel heller. Så da blir det en avveining mellom det praktiske og det man trives med.

Buss, tråsykkel og apostlenes hester er så absolutt gode alternativer når man bor i byen. Norsk Nettmagasins artikkel om biløkonomi gir litt perspektiv på økonomien i bilholdet kontra privatøkonomi som kan være lurt å ta med seg.

Ikke det, blondinen har hatt bilsertifikat i tredve år, så hun kan kjøre bil, og gjør det også når det trengs. For eksempel når Minstemann skal noe sted. Han har en VW Transporter med rullestolrampe slik at han kan komme seg rundt. Han må bare ha med seg sjåfør når han skal ut. Her har han inntatt sidevogna.

Klar for tur

Ei anna som trenger sjåfør er bloggeren Ida Wulff. Hun har vært ute og kjørt drosje i Tigerstaden, og er visst ikke helt fornøyd med servicen. Iallfall la hun ut en post om at Oslo Taxi ikke burde ansette voldelige kvinnehatere på bloggen sin og idag fulgte hun opp med at hun vil anmelde taxisjåføren som hun mener har angrepet henne. Innholdet i historien får stå for de impliserte parters regning, det har ikke Kamelryttersken noen formening om. Men hun reagerer på at saken får så mye oppmerksomhet. I tilfelle det var denne blondinen som fikk den behandlingen som Frk. Wulff mener seg å ha vært utsatt for, ville det knapt blitt løftet et øyelokk. Men så snart ei smellvakker blondine som har medietekke så det holder, forteller om en slik sak, da blir det oppstyr.

Rasisme skal tas alvorlig, uansett hvem det er som utsettes for den. Og det er alt for ofte at når innvandrere er innvolvert at man ikke gjør/sier noe fordi noen kan tro at man er rasist. Og at det er noen som utnytter denne politiske korrektheten, det kan vi være ganske så sikre på.

At Frk. Wulff utnytter sin posisjon som toppblogger til å skaffe seg støtte i denne saken er iallfall ganske så sikkert. Ved første gjennomlesning av frøknas siste bloggpost om emnet, fikk Kamelryttersken en sånn spørrende følelse om det er sunt for psyken å få så mye oppmerksomhet som toppbloggerne får?

Det å blogge profesjonelt som mange av toppbloggerne gjør, betyr ganske så mye oppmerksomhet fra lesere, sponsorer og media generellt. Èn ting er inntekten, Kamelryttersken kunne gjerne tenkt seg tilsvarende fra sin blogg, noe annet er om alle tåler slik oppmerksomhet? Primadonnanykker vil kanskje noen kalle det? Ikke det at ikke denne fruen har nok nykker, men spørsmålert er interessant å diskutere likevel. Karavanseraiet handler tross alt ikke bare om motorsykkelkjøring, slenger da litt personlig utvikling innimellom ;)

Venabygdsfjellet april 2009

Nå sitter sikkert du som den observante leseren du er og lurer på hva dette har med motorsykkelkjøring å gjøre? Ingenting. Og alt.

Fordi sykkelen krever at du er der, på sykkelen, fra du tar løs til du parkerer. Flytter du fokuset fra kjøringa, fra det å få sykkelen forbi punktet hvor veien forsvinner rundt neste sving, til for eksempel ei sydhavsøy med palmesus og blått hav, da går det rett “åt skogen”. Bosktavelig talt. Det samme med livet ellers, mister man fokus, da går det som oftest rett vest, åt skogen, eller det som verre er.

For det er det motorsykkelkjøring handler om. Å bli ett med seg selv og sykkelen, oppleve å bevege seg av egen fri vilje. Kjenne at man kontrollerer fysikkens lover. Kjenne intensiteten i livet på en slik måte at når man kommer hjem i kveldinga, våt og forfrossen, vet at i MORRA, da skal vi ut igjen.

Valdresflya st. Hans 2009

Hvis noen tror de lever i den villfarelsen at fruen har PMS (Parkert MotorsykkelSyndrom) så er det ingen villfarelse, men et ubestridelig faktum.

Du har sikkert andre oppfatninger av både toppbloggere og bikerbabes som du kan dele med Karavanseraiets lesere?

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :)

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet

Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre, trykker du på den blå poengboksen til høyre

Du får nye blogginnlegg direkte til din Facebokkprofil ved å trykke på likerboksen

I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken har du to muligheter:

1. Gi uttrykk for uenigheten i kommentarfeltet

eller

2. Les noen av de andre postene på Karavanseraiet

På forhånd Tusen takk :D

Og på tirsdag er det vafler i heimen, Velkommen

Flere bidrag til ordleken ABC scandinavia finner du her

Sagt om Karavanseraiet og Kamelryttersken:

27/1 – 2011 på Norsk Nettmagasin:

Denne posten er opprinnelig skrevet av Ragnhild som også skriver en masse godbiter på Karavanseraiet. Ta gjerne en titt innom bloggen hennes også.

30 thoughts on “Motorsykkelkjøring og fenomenet toppbloggere

 1. Wow! 20.000 km/år på motorsykkel er en del! Spesielt fordi det kun gjelder halve året!? (Blir vel ikke så mange mil om vinteren?)
  Det du skriver om fokus er nok viktig. Uansett hva man driver med egentlig. Men jeg tilhører altså dem som foretrekker 4 hjul, og helst med trekk på alle!

  Toppbloggere har nok sitt eget å stri med. Jeg skulle ønske jeg hadde hele Norge som lesere, men ville jeg taklet 200 kommentarer på hvert innlegg? tvilsomt. Men dette med hva pressen fokuserer på, er jo viktig. Har en følelse av at de ønsker oss så dumme i hodet som mulig.

  Vel, dette ble en litt sånn småprat-kommentar uten egentlig mål og mening, men det kan vel være greit det og, innimellom?

  1. Går så bra så, Arvid :)

   Ser at når det blir 50+ kommentarer i et kommentarfelt, at de fleste bloggere lar være å kommentere. Tror det har med at det rett og slett tar for mye tid å svare på så mange kommentarer, selv om det sikkert hadde vært bra å gjort det.

 2. Hei :)

  Motorsykkel ja… Det er vel ikke lenge før den sesongen sparkes i gang for ekte bikerbabes? Jeg er rett og slett for pysete til å kjøre sykkel jeg…
  Men men :) Ja, det er min Mattias som er i headeren med føttene foresten :)
  Ha en finfin helg.
  Lilli
  Lilli postet sist..SmiiilMy Profile

 3. Wouw det var godt nok mange kørte kilometer. :) Og sikke skønne billeder af nogle fede maskiner. Gad godt køre en lille tur på sådan én. :)

  HA’ en skøn aften ikke. :)

 4. Takk Catarina :)

  Ja, ørkendyret er fotogen, syns iallfall ryttersken ;) Og så liker vi begge å kjøre laangt, men vi var begge litt betenkte sist vi kjørte Storebæltsbroen, litt mer sidevind enn vi likte.

  1. Takk likeins Inge :)
   Ja, rart det der. Ørkendyret var inne på sin første service (1000 km) uka etter at han ble henta i Oslo. Og siden har han fortsatt med sånne unoter ;)

 5. Jeg troede det handlede om motor-blokkens topstykke, nåmen topp-bloggere kender jeg ikke til og jeg kan desværre ikke kommentere på Ida Wulff eftersom jeg ikke kender hende eller hendes opp-levelse.

  Jeg har kørt på Vespa Scooter fra København til Locarno og er meget forskrækket over at tænke på hvor mange gange jeg kunne være kommet galt afsted. Siden en ulykke, hvor jeg gled i en sporvogns-skinne har jeg ikke været så glad for at køre tohjulet – men det er smukt at gøre det, og jeg drømmer ofte om at jeg finder min gamle Vespa scooter, får pudset den og kører ad de små landeveje til Frederiksværk og svæver henover vejen! :-) Donald postet sist..M for Matematik Med MeningMy Profile

  1. Gjør ikke så farlig, den rosa toppbloggeren ble med mer for å illustrere at man må ha fokus på hvor man skal.

   Scootere har sin sjarm, og til småkjøring er de suverene. Kan tenke meg at turen København – Locarno var både innholdsrik og morsom. Scooterføreren som er innom i heimen med jevne mellomrom, drømmer om en tilsvarende tur og vil så absolutt ha yours truly med.

 6. Heisann!

  Jeg gikk meg litt vill i bloggveredenen din i dag. Det er så mange veier fram til målet, og jeg kunne jo gjerne ha blitt sittende og lese det ene innlegget etter det andre, men da ville det ikke bli tid til noen andre blogger. Leste litt om jobb og statsborgerskap…
  A propos å ha bil eller ikke, vi lot bilen stå i går, begge hadde litt lyst på noe oppi glasset . Vi bestilte drosje klokka ti på halv sju til klokka ti på sju… så langt alt såre vel. Vi kler på oss kåper, jakker, luer, skjerf og til og med hansker. Venter og venter .. klokka blir ti over sju (her går det i ti-minutter). Ingen drosje. Den blir etterlyst. Joda den er på vei.
  Vel framme i selskapet en halv time for seint.
  Timene flyr, og vi skal hjem igjen. Bestiller drosje. Får sms at den er på vei.
  Vi tar på oss kåpe,jakke, luer, skjef … og hansker. Venter og venter. Går ut og går inn, går ut og går inn. Ringer og ettersøker, og får til svar: Jeg sender en ny! Ut igjen. Den kommer omsider, og jeg spør: Har du lett etter oss? Nei, sjåføren forklarer: Den andre sjåføren fikk en tur som var nærmere, og tok den i steden. Dessuten bor dere et sted der bakken er glatt! Slå den! Skal ikke gjester som er på besøk litt utafor byen få komme hjem? Og bakken vår er skikkelig strødd. Vi kjører den ned hver dag. Er drosjesjåfører pyser?
  Og toppen av kransekaka: Turen hjem ved totida på natta var billigere enn turen på tidlig kveld. Vi burde heller hatt rabatt for all venting. Bakvendtland!
  Neste år – hvis vi blir invitert igjen, trekker vi lodd om hvem som skal kjøre egen bil! Dette var et innlegg for privatbilismen – som jeg egentlig ikke er tilhenger av!
  Ha en trivvelig kveld ;:OD)

 7. Vi er flere som lider av PMS her i huset. To stykk som gleder seg med deg og våren som kommer skal få oss ut på mange fine turer på to hjul.

 8. Det er spændende at læse om dit liv på motorcyklen, især om det fokus der kræves at styre den sikkert frem. Jeg vil fortrække dit fokus og lade topbloggeren muntre sig med de mange kommentarer det tager for lang tid at læse.
  Jørgen postet sist..MålmandenMy Profile

 9. Kamelryttersken har stor glede av sin motosykkel, som tydeligvis maler som en katt :)

  Ja akk! Den pr-en kan gjøre så mye, eller lite om en ser det slik…
  Uansett maler helt sikkert sykkelen din som en katt når du kjører :)

  God helg videre!

 10. Hehehe :lol: det var en ny og så absolutt treffende definisjon av forkortelsen PMS som jeg også forøvrig har hatt nå i et par års tid men for min del blir det vel heller SMS (SolgtMotorsykkelSyndrom)

 11. Åh, nå savnet jeg sykkelen min :) Hadde en FJ 1200 i sin tid og skulle gjerne hatt sykkel igjen.

  Ellers var det et knakende godt innlegg hos deg :) Jeg skal nok følge med!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: