Pre påsketur post scriptum

Kamelryttersken studerer som kjent til å bli faglærer. Egentlig har a nok utdanning, men sliter urelite med å få brukt sin eminente (i egne øyne) utdanning. Kombinert med en kaut og kravstor personlighet kan det føre til noen vandringer til Canossa, men det er en annen historie.

Fruen har også en hobby som nok ikke er blant de vanligste blant voksne damer, turkjøring på motorsykkel. Og  idag møttes de to aktivitetene, pedagogikkstudier og motorsykkelturer i en meget reflektert sammenheng på skrivekurs.

Oppgaven var å reflektere skriftlig over en hendelse eller situasjon studenten hadde opplevd. Kamelryttersken var Palmelørdag et år på Harrytur, og brukte denne turen som utgangspunkt for nevnte refleksjon. Vanligvis er det denne turen fruen forteller om når det er snakk om vinterkjøring, men den gikk noen dager senere enn Harryturen. Til de som tar seg tid til å trykke på lenken og lese innholdet vil fruen få lov til å stille et spørsmål. “Er det ikke godt å få bekreftet mistanken? At kjerringa er stein hakke tullete?”

Men det var liksom refleksjon rundt den Harryturen som var tema. Påskeføre  på alle vis. Sol fra høy skyfri himmel, tørr asfalt, ikke for kaldt for kjøredress, varmekjeldress, islender og ullundertøy. Svenske veier er vanligvis ganske så kjedelige, iallfall de som har fartsgrense 110 km/t. Ned fra Storlien til Åre og Østersund for eksempel. Eller opp Härjedalen til Funäsdalen. Men småveiene mellom der er noe helt annet. Der kan man sitte og virkelig få en flytfølelse i rytmen sykkelen har gjennom og mellom svingene. Samme på norsk side når man kommer fra Funäsdalen. Fra grensen og ned til Brekken

er det en annen kvalitet på asfalten, det er faktisk svinger som utfordrer sykkel og fører. Og tollere som kan finne på å vifte en enslig Kamelrytterske til side for å sjekke om det er kontrabande i koffertene. Var ei halv flaske whisky, men den opplevelsen hører hjemme i en helt annen historie, sammen med bildet over.

Men det er følelsen man har når man kommer over en bakketopp og får se et nytt landskap, en ny blåne hvor veien svinger seg og man er helt alene i hele universet. Og man føler at man har kontroll over sin egen skjebne samtidig med at man vet at man er bare et støvfnugg i det samme universet. Men et støvfnugg som kan og vil fram dit over den neste blånen.

Her på veien fra Brekken og over til Tydalen og Selbu. Vanligvis er man seg ikke tilbake, men her er Femundsmarka og grensefjella sett nordfra. Over her vet man ikke om det kommer en rein eller fire opp av grøfta. Eller noen ålreite dyr med bjølle og gule øremerker.

Men det er smått med slike veivoktere en aprildag. Videre ned mot Tydalen med hele dalen foran seg kan man bli helt lyrisk, eller bare bli sittende og ønske at noen ringte værvarslinga i Tromsø og ba dem om å ordne med oppholdsvær og en tanke høyere temperatur.

Etter en flott tur Trondheim – Storlien – Åre og nesten ned til Østersund. Over til Härjedalen og opp til Funäsdalen – Brekken – Tydal – Selbu – Trondheim viser telleverket at ørkendyret har kjørt 666 km den dagen. Og man begynner å lure på om tallene seks seks seks betyr noe. Er det dyrets merke, eller er det bare en tilfeldighet?

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :)

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet eller trykk på “Denne posten liker jeg” :) Gjerne begge deler ;)

Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre, trykker du på den blå poengboksen til høyre

I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken er det to muligheter:

1. Gi uttrykk for uenigheten i kommentarfeltet.

eller

2. Les noen av de andre postene på Karavanseraiet

På forhånd Tusen takk :)

6 thoughts on “Pre påsketur post scriptum

 1. At kjerringa er stein hakke tullete?”

  På det der spørsmålet så kan en vel kanskje svar JA, at han som svarer på spørsmålet er vel å definer i samme klasse….. altså gal. Men i hvem bestemmer om en er gal eller ikke, for må en vær like A4 som alle andre ?. Eller er det tillat å vær litt kjerringa i mot strømmen. Æ liker meg best som litt små gal og kan gjør ting på sparket, eller kanskje det beste å gjør stikk motsatt av det de alle andre gjør…… ;-)

 2. Heisann,
  flott d
  tur du hadde her.
  Du skal vært med over til Texas Hill Country. (Rett nordvest for Austin).
  Må være en Bikers paradis. Her går det opp og ned og veiene svinger hele tiden.

  btw. Ferger – lørdag var vi på herlig båttur på Lake Travis – 23 C og sol fra klar himmel.

  PS. Ble litt kort. Akkurat kommet inn døren etter 22 reisetimer.
  TorAa postet sist..Short Vacation report from TexasMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: