Hyggelige kort og frosne servere

Fikk sånt fint kort i dag :)

Inni sto det

Litt trivelig å få en slik hilsen :D

Tidligere på dagen hadde elevene fått så ørene flagret om hvordan de oppførte seg når Kamelryttersken hadde “Overhøring” fra NTNU dagen før. Dagens tema var “Rasisme” og blant annet ble begrepet respekt tatt opp. Var da Kamelryttersken fortalte at det var ikke bare hun som hadde blitt observert, men også hvordan elevene oppførte seg under hennes ledelse. De fikk likevel en glassengel fra Kirkens bymisjon i avskjedsgave som de satte sammen med adventstaken på kateteret.

Sier seg selv at det i en klasse på nesten 30 elever at det er en del uro. Veilederen kunne trøste med at det var bedre å starte med en urolig klasse, enn en rolig en. Sjokket ble ikke så stort da, når man fikk en urolig klasse senere.

Har vært flere hyggelige brev denne adventa. Dette fikk Kamelryttersken når hun kom på jobb sist uke:

Julenissens kontor

Skognisseavdelingen

Nissestien 4

1617 Nisser

E-post: post.skognisseavdelingen@yahoo.com

Advent 2010

Kjære Ragnhild

Først vil jeg få ønske deg en koselig adventstid som jeg håper du kan få bruke sammen med familie og venner til felles hygge :)

Vi på Skognisseavdelingen har i år fått overført noen arbeidsoppgaver fra hovedkontoret som vi håper at du kan hjelpe oss med. Det har seg slik at Julenissen i år vil gi alle en liten oppmerksomhet i løpet av adventstiden. Men som alle sjefer skjønner han ikke at man kan ikke gjøre mer enn man kan. Jeg vil derfor spørre deg om ikke du kan hjelpe oss med å gjøre det litt hyggelig for dine medarbeidere. Da tenker jeg særlig på at XX og YY vil sette pris på en liten oppmerksomhet i løpet av adventstiden. Du kan gjerne hilse fra meg :)

På forhånd tusen takk for hjelpen :)

Med vennlig hilsen

Synne Kornelia Olava Gudrun Nissen

Overskognisse

Julenissens kontor

Skognisseavdelingen

Litt hyggelig med slike brev, og ikke minst tanken bak. Elevene fikk i dag som oppgave å skrive hva de tenkte når de så ord som Respekt, Diskriminering, Likestilling, Verdighet, Hån. Tavla ble etterhvert full av ord som medmenneskelighet, holdninger, medfølelse, empati, likelønn, mobbing, rasisme. Lot dem skrive/tenke et par minutter for hvert ord, før de fikk fortelle hva de tenkte om det enkelte ordet. Ble flere fine diskusjoner i løpet av de nesten to skoletimene vi brukte på dette. Var bare et ord de ikke kom med. OMTANKE. Men det ordet fikk de som avslutning på økta.

Overhøringa med påfølgende veiledning gikk greit. Kamelryttersken vet sånn ca hvilke sterke og svake sider hun har. En – til – en veiledning og gruppeinstruksjon har hun gjort mye og med en god faglig bakgrunn tar hun de fleste slike situasjoner på strak arm. Verre med en hel klasse. Stemmebruk, få med hele klassen, se hver enkelt, er ting hun må jobbe mer med. Det å tørre å ta i overfor elevene, markere seg som lederen i klassen. Og der prøvde hun i dag å vise seg mer, bruke den stemmen hun har. Og undre over alle undre, idag var ikke halsen så sår som den har vært før etter fem sammenhengende timer undervisning. Selv om det var mer kraft i stemmebruken i dag enn tidligere.

Karavanseraiet har vært litt ustabilt de siste dagene. Kamelryttersken har en mistanke om at enten er det frost i serverne eller så er det krøll i kablene på webhotellet. Fortsetter det må hun nok ta en telefon og la sin røst høres nede hos resepsjonisten. Først må likevel Kamelryttersken be leserne om unnskyldning på vegne av Registrar.no, som huser Karavanseraiet.no. Hun håper hun slipper å ta en slik telefon, for det er så utrivelig å ta slike.

Har du fått en hyggelig hilsen i adventa? Kanskje du vil dele den med Karavanseraiets lesere?

Ny leser av Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :)

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet eller trykk på “Denne posten liker jeg” :) Gjerne begge deler ;)

Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre, trykker du på den blå poengboksen til høyre

I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken er det to muligheter:

1. Gi uttrykk for uenigheten i kommentarfeltet.

eller

2. Les noen av de andre postene på Karavanseraiet

På forhånd Tusen takk :)

Og på tirsdagene er det vafler i heimen, Velkommen :)

8 thoughts on “Hyggelige kort og frosne servere

  1. Ja, der har nok været lidt krøl i kablerne. Jeg håber du får mange flere gode oplevelser med eleverne. Jeg tror vi alle kan bruge ord-lege som udgangspunkt for reflektion over vores evne til at håndtere rasisme/racisme.

    Jeg tror også at mennesket grundlæggende er godt og at hadet udløses af frygt.
    Donald postet sist..LivsstilsyndromMy Profile

  2. Nej, det er bestemt ikke nemt, særlig ikke, når man selv bliver forarget over en klædning, som man synes er underlig eller et menneske, som siger noget forkert og som måske _også_ er lidt bange :-) Donald postet sist..LivsstilsyndromMy Profile

  3. Pingback: Jentes oppvekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: