Frivillig?

MC-ravning er i høyeste grad frivillig. En dugnad for et triveligere samfunn.

Liu Xiaobo sitter fengslet fordi han frivillig arbeider for demokratiske rettigheter.

Denne helga har Kamelryttersken tatt på seg å lese en eksamensoppgave for ei venninne, helt frivillig.

Ofrene, hvis man kan kalle dem det, som MC-ravnan og Kamelryttersken gir er små. Liu Xiaobo kan rissikere å ofre helsa si.

Demokratiet er bygd på frivillighet og individets frihet til å ta ansvar for egne valg.

Frivillige organisasjoner som Røde Kors forteller om mindre frivillig arbeid. Men vi gir av vår overflod i form av penger.

Er det riktig at det er mindre frivillig arbeid, færre dugnader til felles beste i vårt moderne samfunn?

Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene på forrige ukes bidrag til ordleken ABC Scandinavia :)

Ny på Karavanseraiet? Hyggelig at du ser innom :)

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet eller trykk på “Denne posten liker jeg” :) Eller begge deler ;)

Hvis du ønsker å anbefale dette innlegget til andre, trykker du på den blå poengboksen til høyre

I tilfelle du er uenig med Kamelryttersken er det to muligheter:

1. Gi uttrykk for uenigheten i kommentarfeltet.

eller

2. Les noen av de andre postene på Karavanseraiet

På forhånd Tusen takk :)


35 thoughts on “Frivillig?

 1. Frivillig – fint F.
  Det er trist, at Nobel-fredsprismodtageren ikke kan være der og modtage prisen – og trist, at både familie og tilhængere har husarrest eller det der er værre.
  Alting virker bedst, hvis det gøres på frivillig basis.
  Godt indlæg og god weekend fra et snedækket Danmark :-) Ellen postet sist..F skal stå for…My Profile

 2. Det blir kreves mindre og mindre for å skaffe seg litt god samvittighet. Å *kjøpe* seg “god samvittighet” er selvfølgelig enklere enn faktisk å *gjøre* noe frivillig med sine egne hender.
  Verre er det at mange unge i dag ikke engang føler at de trenger å avse en slant for å føle at de bidrar med noe for dem som har det vanskelig. Å avse en statusoppdatering eller et profilbilde for en god sak holder visst i massevis, og så har man god samvittighet, når alle ens 348 nærmeste venner kan se hvor engasjert man er.

 3. Med frivillighed når man længst.. ærgeligt at han ikke kunne være i Oslo i dag og modtage sin fredspris..
  og flot ny header du har fået.. :-)

 4. Heisann!

  Ja, det tror jeg sannelig! Særlig blant den yngre garden, men kan hende de forandrer seg med åra ;:OD)
  Hyggelig med litt frivillighet, men det er noen ganger jeg må tvinges til å betale, f.eks. miljøavgift på fly. Legg den heller inn i prisen, sier jeg, vi mennesker er ikke så ansvarsfulle at vi gir hvis vi kan la være!
  Jeg ligger litt etter i ABC på grunn av at jeg ikke har vært hjemme. Dessuten herjer forkjølelse i kroppen, men håper å få tatt de siste bildene til F i morra!
  Ha go’ hælj ;:OD)

 5. Det kanske är så att det är mindre av frivilligt arbete nu. Inte bland dom som lider av socialt patos, men många idag är fruktansvärt egoistiska och ser bara till sina egna intressen.

 6. Frivillig kan man være på mange måder. Man kan f.eks. være frivillig på en lektiecafé og hjælpe indvandrerbørn med deres hjemmearbejde.
  God weekend til dig

 7. Fantastisk flott F ord ! En har jammen vært med på mye av frivillig arbeid og dugnader opp igjennom. Men det blir i lokalmiljøet.

 8. Frivillig är man också när man tränar barn i olika idrotter….men också när man har barngrupper t.ex. här i Sverige i Mulle-grupper (naturgrupper). Det ena förtar liksom inte det andra tycker jag-det behövs både frivilliga och gåvor.

  Jag arbetar dvs jag är anställd i en frivilligorganisation idag (kommer absolut inte att säga vilken) önskar vara anonym så…..och har varit frivilligt ca 15 år av mitt liv i olika sammanhang när mina barn var små. Det är också viktigt att föräldrar engagerar sig i sina barns intressen….det är också ett frivilligt arbete.

  Tror att jag kommer att engagera mig frivilligt igen när jag har sådan tid….det faktiskt orkar jag inte nu OCH det handlar inte om att jag förminskar dess värde!
  Pysselfarmor postet sist..Fingerborgsblomma – ABC scandinaviaMy Profile

  1. På 1990-tallet var slagordet, “Handle lokalt, tenk globalt”. Tror det er mange som tenker som du, at vi arbeider lokalt med det vi ser har verdi for oss. Og det er vel egentlig sånn vi vil ha det?

 9. Helt frivillig dumper jeg innom og leser om frivillighet og smiler :D ja… hvor ble frivilligheten av, tenker jeg, i samfunnet hvor vi stadig oftere ser at de frivillige må trekkes og dras, puffes og dyttes igang for å få nesen sin bort fra navlebeskueriet og selv kan jeg nok signere inn i navlebeskuelsens endeløse tilstand med stor iver mens den frivillige deltagelsen glimrer med sin storslåtte fraværsagenda… *sukk* jeg gremmes over meg selv til tider. MEN… helt frivillig tester jeg nå din lille finurlige …. postet sist-dings i kommentarfeltet om den fikser å se min bloggfeed :D God adventsklem herfra!

 10. Frivillig arbeid er en god ting jeg selv er litt for dårlig på – rent bortsett fra litt snømåking foran naboenes garasjedører…

  Men har det vært krøll på kablene i det siste? Har hatt probl med å komme inn på bloggen din selv om jeg har prøvd med jamne mellomrom i flere dager…

  1. Tror Registrar.no som huser Karavanseraiet har hatt frost i serveren, eventuelt krøll på kablene, for det har vært ganske så ujevnt den siste uka med adgang til nettets desidert beste karavanserai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: