Natteravn på motorsykkel, et Kinderegg uten sidestykke

Fikk e-post sist uke

Ungdommmens bystyre inviterer Natteravn Trondheim til å informere om natteravnbevegelsen 17. novembe kl. 10 i Bystyresalen.

Det var litt trivelig i novemberkulda med en slik invitasjon, så Kamelryttersken sa seg mer enn gjerne villig til å representere og presentere MC-ravnan for Ungdommens Bystyre. MC-ravninga for i år slutta vi jo med sist på september’n, men vi skal ut igjen når det begynner å bli siste helga på april.

Natteravn på motorsykkel? Har jeg da aldri hørt om” spør noen, andre sier “Godt jobba, fortsett med det”, mens da èn vi traff på gangstien rundt Blyberget, var totalt uenig i at vi kjørte motorsykkel på gangveier og stier i Bymarka. Det var pedagogisk feil at vi brukte motorsykkel når vi oppsøkte ungdommen som Natteravner. Kona fikk ham bort fra stien etterhvert, men vi husker episoden som en anekdote i vår historie.

For vanligvis når vi kommer slik på gangveier og stier hvor det vanligvis ikke er motorisert ferdsel (I Norge er det ikke lov for mopeder/scootere (knallerter) å kjøre på sykkelstier og gangveier, slik det er enkelte andre steder) stopper vi for turgåerne og forteller at vi kjører Natteravn, og får bare smil og lovord tilbake.

Er noe med at folk på store sykler blir sett på som litt utenfor det det vanlige, og mange ungdommer er ikke helt med på alt som skjer i samfunnet og føler seg utafor. Ser ut for at den kombinasjonen funker, at motorsyklene blir en slags “icebreaker” som gjør det lettere å komme i snakk med ungdommen.

Ørkendyret ble en vår tagga av russen, og kjørte hele våren med denne påskrifta

Kamelryttersken påstår hardnakket at det står “De hær e Kult :)” mens da MC-ravnsjæfen like hardnakket påstår at det står Knut. Han er jo unnskyldt siden han heter Knut …

MC-ravning er nyttig, det er nyttig og ikke minst er det artig (morsomt) :D

Det er nyttig fordi vi som kjører får kjøre mer motorsykkel. Og for en motorsyklist er motorsykkelkjøring en meningsfull aktivitet, og derfor nyttig.

Natteravning er samfunnsnyttig fordi vi er edru voksne som er ute på gata og viser at vi bryr oss. At vi syns at det er viktig å møte ungdommen der de er, og tilby voksenkontakt og trygghet. For det ungdommen forteller når vi kommer er at de føler seg tryggere, særlig når vi kommer på steder hvor det samles mange ungdommer. Sånn som på Marinen maikveldene, hvor det kan være flere hundre som samles på plenen ned mot Nidelva. En vellykket ravnekveld/-natt er når det ikke har skjedd noe på hele vakta. At alle har kost seg og trivdes med sine ting.

MC-ravning er derfor et utmerket påskudd en fredagskveld hvor Gullrekka ikke er det helt store, eller lørdagskveld med svigers. Selv om resten av familien gjerne vil se mer av motorsyklisten.

Og så er MC-ravning artig. Èn ting er at vi har et godt miljø blant oss som kjører MC-ravn, en annen ting er at vi treffer mye trivelig ungdom, som setter pris på at vi kommer og ser til dem der de er. Uansett hvilken forfating de er i, om de spiller Kubb på ei slette ved Ladestien eller har bært en ølkasse med seg opp til Estenstaddammen, så syns de det er trivelig med besøk av voksne folk på store motorsykler eller ikke fullt så store scootere.

Ett av Bystyremedlemmene lurte på om vi hadde møtt noen store utfordringer med ungdommene vi traff? Mnei, når vi ser bort fra han kverulanten oppe ved Blyberget her på vårparten, så har vel største utfordringa vært å få med seg store motorsykler rundt Baklidammen? Iallfall syntes “Sjølingen” (Knut) at det var vel trangt for GoldWingen et tak på baksida av den dammen. Vi andre så for oss at han kom til å bli våt, men det ble han ikke.

Med andre ord så er MC-ravning et stort Kinderegg, tre ting på en gang. Nytte for oss som kjører sykkel, nytte for samfunnet og det er artig :D

Er litt koselig i Hansbakkfjæra ei mainatt, også for en MC-ravn

Er ikke så mange norske ord på C, og Charlie Brown var med sist gang, så da fikk det bli en vri på den tredje bokstaven i ABC-en, med tre ting som blir et Kinderegg :D

Flere bidrag i ordleken ABC-Scandinavia finner du her

Og på tirsdagene er det vafler i heimen, Velkommen :)

51 thoughts on “Natteravn på motorsykkel, et Kinderegg uten sidestykke

 1. Pingback: linksiden.no
  1. Alle Natteravngrupper som er tilknyttet Natteravnrådet, ca 500 på landsbasis, får 3000,- kr fra forsikringsselskapet Tryg hvert år. + jakker med Natteravnlogoen som bare brukes under ravning. MC-ravnene har egne vester med MC-ravn på ryggen. Tryg betaler også for informasjonsmateriell og holder også sekretariat for det nasjonale Natteravnrådet.
   Kjøringa dekker vi selv, og det går snart en hundrings i bensin på ei helg.
   Når vi begynte å kjøre MC-ravn for tre år siden hadde vi en underhånden forståelse med politiet at vi kunne kjøre på gangveier og skogsveier som ikke er åpne for motorisert ferdsel. Men det var liksom ikke mer enn det. Etterhvert har de tint mer opp, og nå hilser de på oss og slår av en prat når vi tilfeldigvis treffes.
   I hele byen er det 21 Natteravngrupper, og moralsk støtte er det nok av rundt omkring. Men trenger vi egentlig mer?
   Det er frivillig arbeid, og det fungerer best slik.

 2. Jeg kan godt forstå, at MC-ravning giver et samtale-emne og hjælper med at skabe kontakt. Hvis jeg var ung ville jeg da også tage til Trøndelag og snakke med ravnene (nej – vi har også ravne her i byen især sommeraftener, hvor der har været tilløb til slagsmål og vold – der er nogle drenge og piger, som ikke forstår, hvad de lægger op til, og det får de at vide af damerne i gule jakker fra rådhus, skole og andre steder :-) Donald postet sist..Nybygning eller bevaring – eller måske begge deleMy Profile

  1. Vi går ikke mellom. Hvis noen vil sloss, får de det. Men som oftest er det lite knuffing når Natteravnene kommer. Ungdommene roer seg. Moralpreknene overlater vi til øvrigheta. Vi skal bare være edru voksne som er der i tilfelle.

   1. De gule natteravne i Helsinge går heller ikke ind og blander sig i slagsmål, men de kan se, når der er optræk til noget, fordi folk råber eller fordi de unge mennesker måske bare er lidt for berusede. Det er et godt initiativ, men selvfølgelig er de gule natteravne ikke istand til at “udøve magt” – er det ikke sådan, det hedder, hvis man fysisk skal arrestere en person?
    Donald postet sist..Nybygning eller bevaring – eller måske begge deleMy Profile

 3. Heisann!

  Så lenge det er så meningsfylte “ting” i Kinderegget, går dette utmerka..
  av og til må man være litt kreativ, og bonusen er at vi som leser innlegget ditt, trekker på smilebåndet …. go’ hælj til deg fra meg ;:OD)
  bjorgnin postet sist..Galleri NoirMy Profile

 4. Får dere lov av onkel til å kjøre på gangveier eller er det bare en stilltiende overenskomst?

  Jeg er forøvrig enig i at det står KULT :)

  1. Takk, selvsagt står det Kult :)

   Vi vil ikke få en skriftlig tillatelse fra onkel. Men det er greit så lenge vi har MC-ravn vest, fører logg over hvor vi har vært og kjører i tilnærmet gangfart.

 5. Høres veldig bra ut med natteravn på to hjul,
  og da er det synd at dere møter slik motstand som på den gangveien! Men heldigvis er de fleste positiv til dette tiltaket, noe som igjen vil generere en god kontakt med ungdommer. DET er pedagogisk :)

 6. Pingback: Deltagelse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: