Blogger, egenterapi, narcisisme eller egotripp?

Tirsdager er det vafler i heimen. Er noe med tradisjoner, de vedlikeholder ikke seg selv, de må skapes hver gang.

Tanken er å samle hyggelige mennesker til en god samtale. Man blir gjerne sittende hjemme på kveldene i vår digitale verden, så for å skape en motvekt, ble tirsdagskveldene vaffelkvelder. I dag var det Forfatterinnen som fant det opportunt å avlegge heimen et besøk for å fortære vafler til den store gullmedalje, samtidig med at felles utfordringer i forhold til omverdenen ble behørig diskutert.

For fruerne har da sine utfordringer med dette og hint. Forfatterinnen med sin helsefagutdanning og Kamelryttersken med at noen gjør seg til hunder for et bein.

Bare for å ta de mer kompliserte utfordringene og verdensproblemene som fyller fruernes hverdag.

Denne tirsdagskvelden ble også som et lite bloggtreff, siden begge blogger om mangt og mye. Og da kan det jo være naturlig å diskutere hva som gjør at man blogger. Sånn ren generell forståsegpåing og synsing som det er mye av rundt omkring i blogglandet. For hva er det som gjør at en alminnelig nordmann/-kvinne bretter ut relativt intime detaljer om familieliv, helse og ellers ting som vi vanligvis mener er privat, og som vi ikke forteller naboen en gang?

Har det med at man har noe man ville ha sagt om Pikenes Jens, og at man ikke kommer til i leserspalta i lokalavisen med sine nøye gjennomtenkte argumenter for at kongeriket burde inngå et tettere samarbeid med USA og at overvåkningen som ble slått opp av alskens presse sist uke må trappes opp?

Er det at man har narcistiske behov for å bli sett? Og på internett kan man bli sett, samtidig som man kan holde en avstand fordi alt skjer på en skjerm.

NAV mener visst at det er en egotripp som ligger bak blogging siden de nekter en blogger ArbeidsAvklaringsPenger (AAP) med den begrunnelsen at hun blogger for mye. På tross av at frøkna selv, lege og spesialist sier at hu ikke er arbeidsfør.

Men da får det selvsamme navet en utfordring. For blogger kan brukes til mobilisering av motmakt. Noe som Virrvars utalelse til Aftenposten forteller mye om. For hvis MEpasienter kan bruke internett slik, da kan andre det. Og det gjøres i stort monn, for internett innbyr til meningsutveksling og informasjonsutveksling. Ikke bare for regjering og ting, men også for Hvermansen.

Det har kanskje  no med holdninger å gjøre? Noen blogger har mer reklame enn innhold. Bloggeier ser en mulighet for å tjene penger på nettaktiviteten sin, selv om det visst ikke er helt stuerent å tjene penger på reklame slik. Andre holdninger som utfordres kan være det med å gjøre privatlivet tilgjengelig for alle som har internettoppkobling og som vil lete opp Martine Hansens nettside/blogg.

Sosiale nettmedia gir muligheter til alle for også mene noe om det som skjer på nettet. Og det gjør de i stort monn. Og det er kanskje egenterapi for mange?

5 thoughts on “Blogger, egenterapi, narcisisme eller egotripp?

  1. Pingback: linksiden.no
  2. Å lage en blogg har med interesser å gjøre, mange vil dele sine interesser og andre vil utøve sin skrivekløe mens atter andre ønsker å kanskje være til hjelp. Godt poeng det der med hvorfor vi blogger. Jeg kan bare svare for min egen del og det er å prøve å være litt til hjelp for andre samtidig som jeg er glad i å skrive. Men jeg skal heller ikke se bort i fra at jeg har en del reklame på min blogg og det synes jeg egentlig ikke er så forferdelig som mange vil ha det til. Hvis en tenker på hvor mange timer som ligger bak alt arbeidet for å få til bloggingen så synes jeg at får man noe igjenn for det så versågod ta i mot.
    Litt merkelig med det der med reklame i bloggene, vi trenger ikke reise lenger enn til sverigie for å se store endringer på at reklamen er godttatt der som ellers i verden. Men nok snikk snakk i dag nå er det tid for olelukkeøye for meg.
    Lykkelise postet sist..Hvordan kan dine tanker og forestillinger hjelpe deg til en mer positiv hverdagMy Profile

  3. Pingback: Tusen takk :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: