Helt vanlig helg

Er litt koselig med blogger. Plutselig dukker det opp noen fra det store ukjente cyberspace som henger seg på Karavanseraiet. Sånn helt uten at Kamelryttersken helt skjønner at der er det noen som leser det a skriver. Bente var en slik overaskende gjest som viste seg å være en trivelig gjest. Gjester er vanligvis det, bare kanskje ikke Kamelryttersken, men de andre gjestene.

Bente forteller om seg selv på bloggen sin:

Trettiseksåring som begynte som litt redd og trist blogger, som nå er glad og trygg .. Ms-rammet..og vikar..venn og kjæreste..

Og så har Bente en sånn utrolig fin poetisk prosa, som Kamelryttersken falt pladask for og bare måtte ha litt av. Og det fikk hu. Her. Nå.

Helt vanlig helg..

Det lukter Trygt i Bentebo idag. Nabokjæresten som heller vil kalles Gisle lager Pizza. Jeg sitter i det som vi kaller sofa. Men som er en seng. Noen ganger Gjesteseng. Noen ganger seng til meg som ikke får helt til å sove. I min seng. Som egentlig er akkurat passe stor.
Jeg  har solgt alkohol idag. I fem timer. Fem timer fordi jeg ikke er så pigg om morgenen. Og fordi sjefen min vet det. Derfor får jeg begynne kvart på ti. Når det blir november får jeg komme kvart på elleve. Da rekker jeg å jage Enkefru Smerte på avstand før jeg skal smile til kunder. Idag har vært en fin dag på jobben. Blide kunder. Ingen sure. Ikke jeg heller. Jeg pleeiieer ikke være så sur på jobben. Noen ganger kan kunder være litt sure. Jeg kan ikke være sur på jobben. Det får vi ikke lov til. Det er uansett vanskelig å være sur. På jobb.
Nå lager Gisle pizza. Det lukter godt. og trygt. Når Gisle lager mat blir hele han så fin. Han vet hva han gjør. Det kan jeg se. Kroppen hans er sikker. Når han steker. Henter ting i skap. Bøyer seg for å finne noe. I kjøleskapet. Noen ganger ser han på meg. Og smiler litt. Jeg kjenner at jeg liker ham skikkelig godt. Generelt. Kanskje spesielt når han lager mat. På mitt kjøkken.
Frøya sover. Hunder gjør mye det. Hun kikker også på meg. Og smiler. De som ikke vet at hunder smiler kjenner ingen hunder. Iallfall ikke så godt.
På veggen over Frøya henger det et skilt. Der står det ” Home is where your story begins” Jeg fikk det av Storsøster. Første gang hun besøkte meg i Bentebo. Det passer. Det er sant. Og hjemme hos meg lukter det trygt idag. Og Helg. Gisle er ferdig med deig, Kjøttdeig også. Jeg tror det blir en god pizza. Gisle er flink å lage mat selv om han har krystallsyka. Dette blir egentlig Svimmelpizza. Men god. Jeg synes mat andre lager er bedre. Enn min mat. Kanskje alle synes det. Egentlig. Senere skal vi spise Svimmelpizza. Kanskje skru på Tv. Vi har flyttet Gisles tv inn i Bentebo. Fordi den er større. Og har fjernkontroll. Min tv er liten. Med ødelagt fjernkontroll. Etter at den store Tv`en kom til Bentebo har jeg blitt litt for glad i å se på tv igjen. Kanskje tv ødelegger for kommunikasjon i verden. Jeg liker tv spesielt godt når jeg er sliten. Bare lulle meg inn. I Tv verden. Med fjernkontroll. Da kan jeg bytte når det kommer seriøse ting. Jeg må ta stilling til. Jeg orker ikke ta stilling til noe hvis jeg er SlitenBente.
Nå er jeg ikke sliten. Noen lager mat. Og smiler. Frøya har fått tur. Og smiler. Jeg skriver. Og smiler. Og tenker. Litt overrasket. At slike gode. Trygge helger. Begynner å bli Helt Vanlig helg….

3 thoughts on “Helt vanlig helg

  1. Pingback: linksiden.no
  2. Pingback: Å for Åse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: