Æ for Ærlig

Æ utales Ægir, sivil utgave, og Ærlig, miltær utgave av det fonetiske alfabetet. Har fra tidligere Ola-gutter hørt at det fonetiske alfabetet kalles NATO-alfabetet i forsvaret. Om det stemmer skal Kamelrytterskan la være usagt. Hu har bare sivilt VHF-sertifikat, og har derfor lært det sivile fonetiske alfabetet. Men Wikipedia sladrer om så mangt. Så da ble det den militære varianten, Ærlig i dag.

Æge (Ægir) er i den norrøne mytologien en jotun som rår over havet. (Fra Wikipedia)

Alltid hyggelig med innlegg i kommentarfeltet. Takk til alle som kommenterte Z for Zulu.

Ærlighet varer lengst heter det, men vil vi alltid vite sannheten? Og er det sunt å vite den nakne sannhet om alt. Er det ikke tilfeller hvor man kan klare seg med kortversjonen?

Eller for å ta den diskusjonen som går på Marias metode nå om behovet for å bruke fullt navn på Legetidsskriftets blogg. Vil man få en ærlig og redelig meningsutveksling hvis man tvinger deltakere i diskusjonen å poste kommentarene sine under fullt navn? Er nok mange med Kamelryttersken som heller lar være å lese den bloggen og dermed ikke delta i eventuelle gode diskusjoner der. Helse og sykdom opptar de fleste av oss, men ikke alle kan delta med fullt navn i en diskusjon på en blogg hvor det de sier kan bli brukt mot dem, enten på nettet eller i RL. Og kanskje også begge steder. Andre vil ikke utlevere seg slik, selv om de har gode argumenter og meninger å føre til torgs. Og det er en ærlig sak, som den enkelte skal respekteres for.

En annen ærlig sak, er at Kamelryttersken har begynt å innse at det er blitt mørkt i været og at det ikke blir så mange flere kilometre på ørkendyret på denne siden av vintersolverv. Frosten, med påfølgende glatte veier rykker stadig nærmere, og alt saltet veimyndighetene absolutt må strø på veiene er ikke bra for ørkendyr. Sånn er det med den saken. Men Kamelryttersken må få lurt seg på Biltema og få tak i nytt batteri, det gamle har nok mye godt gjort sitt. Kan lizzom ikke basere seg på starthjelp fra NAF, hver gang hu skal en snartur på ørkendyret.

Her hadde a svingt seg bort i Midtby’n for å få “fina” seg litt. Ragget trengte litt stell av frisèrdama, og striping var bestilt hos en lærling som er betrodd ansvaret for slikt. Ble bra òg, at dama er blond er ikke fullt så framtredende som det var etter sommer og sol hadde herja fritt.

Men akk og ve! Ørkendyret bare klikka med startmotoren når fruen med nyfrisert hår kom og ville tilbake til heimen. Telefon til NAF med ønske om starthjep, for a hadde en mistanke om at klikkinga betydde lite til ikkeno strøm på ovvennevnte batteri. Joda, en trivelig kar materialiserte seg i en gul bil etter en god times venting og enda en telefon til NAF om at hu var sulten og at det var rimelig kaldt i vinden og regnbygene på MC-parkeringa på Leutenhaven. Selv kunne fruen trekke inn i varmen på Narvesen, men ørkendyret stakkars, han måtte jo stå ute og fryse. Og så kom a til å bli våt i skrittet på vei hjem på grunn av en våt sal. Bare gråt og tenders gnidsel med andre ord. Men så snart han NAF-mannen kom med starthjep ble det bare smil og godord. Ørkendyret starta på første forsøk og fikk batterilader når han kom tilbake til Kamelhiet. Men nytt batteri må han ha. Det er en ærlig sak.

Petunias ordlek finner du flere ordspill :)

25 thoughts on “Æ for Ærlig

 1. Rigtig godt æ-bidrag.. Ærligt at sæsonnen snart er slut for Ørkendyret.. he he.. Ø bliver nok ikke svært for dig..;-)

  1. Kan være en utfordring å veie sine ord slik at de både får fram budskapet, samtidig som det ikke er nedsettende eller på andre måter støter motakeren av budskapet. Du har rett i det, Petunia

 2. I HTML skrives æ slik: æ . Pussig at de skandinaviske språkene bruker denne spesielle vokalen. Det fins jo mange lyder som det ikke er noen egen bokstav for. Hvis vi skal være ærlige, må vi innrømme at de fleste æ-lydene skrives med e, ihvertfall de korte. Det burde havguden gjøre noe med.

  1. Vet ikke om du har noen bedre forbindelser, Eyvind? Du bor tross alt nærmere Tromsø og værgudene på værvarslinga der. Så da er det en sjanse for at du også kan ha forbindelse med havguden òg, selv om du bor på innlandet.

 3. Ærlig talt så synes jeg du har fått et veldig bra innlegg ut av denne bokstaven som mange finner så vanskelig.
  Håper det nye batteriet varer lenge :)

 4. Heisann!

  Som du ser av Æ innlegget mitt, er vi av samme oppfatning.
  Noe kan/må vi få lov til å holde for oss sjøl.
  Ingen har vondt av noe de ikke vet – som regel!
  Ha ei flott uke på to bein ;:OD)
  bjorgnin postet sist..IF SpookyMy Profile

 5. Pingback: Ø for Ørnulf
 6. Pingback: Å for Åse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: