V for Viktor

V uttales Viktor på det fonetiske alfabetet

Det var virkelig trivelig at så mange ga seg tid til lese U for Uniform :) som var forrige ukes bidrag til Petunias ordlek, ABC i ord- og bilder. Og ikke minst at det kom så mange gode og gjennomtenkte kommentarer. Er visst flere enn Kamelryttersken som har gjort seg tanker om det temaet.

Kamelryttersken og familien bodde på Vinkenes i mange år. Mer om den tida kan dere lese på nettsida Vinkenes.no. Det er Ynglingen som har laga sida mens Kamelryttersken har stått for innholdet. Og mer kommer, bare hu får satt seg ned i ro og fred.

I en bloggpost her tidligere var det snakk om altere, og denne gangen skal vi være med Kamelryttersken til hennes alter, hvor hennes (og kanskje vår) opplevelse av være naturens herrer blir utfordret. Bildene ble tatt sist hu var hjemme.

Vi skal være med opp dit, til Middagsfjellet og vi begynner med å gå opp Raven. Et stykke oppe kan vi se ned til gårdene og utover mot Køvihågen og Heian

Vi fortsetter opp Raven og over til Jektvika og Jektvikhammeren hvor vi må ned ei bratt li, før vi kan gå opp Skavikheia til Sellirønnvatnet, hvor vi får et nytt glimt av målet for turen. Slåttviktinden til venstre

Ser vi andre veien, østover, får vi Stavnesfjellet og fjella på østsida av Mørsvikfjorden mot Hamarøya

Herfra går vi over til Småvatnan som ligger under Ingeritinden

Hvor vi tar en pust i bakken og gjør et innhogg i nistepakken ved bekken mellom øverste og mellomste Småvatn

Herfra har vi utsikt mot Fonnknubben. Går en gammel sausti på framsida, men det er ti – tolv år sida Kamelryttersken sist leita sau her, så vi går på baksida, mot Brattfjorden.

Men før vi kommer så langt ser vi ned i Dalan og gårdene. Man får en viss forståelse for hvorfor den store leira heter Storosen, når man tenker på at det er ca 4 km over fjorden til Åbornes til venstre for Storosen. Husene i Nordfolda til høyre. Den store lysegrønne sletta midt i bildet er på ca 80 Daa (8 Hektar), og for ti år siden bled hugd ca 3.000 M3 gran på den og et par mindre felt litt lenger til høyre. Bilder fra den skogsdrifta ligger på Vinkenes.no

På baksida av Fonnknubben begynner vi å få syn for hvorfor vi tar denne turen. Her ser vi ut Brattfjorden og har Brennodden rett fram. Lofoten ligger i skodda bak

Ser vi andre veien får vi Brattfjordskaret og Heldalisen (1352 M)

Det er lite is på Isen i år.

Over Bjønnstia er det ei enslig ørn som skriker

Var det eneste fuglelivet på hele turen

Vi nærmer oss, nå er det bare over Bjønnstia og opp langs kanten

Men før vi kommer oss over Bjønnstia blir vi heftet

Men molta er ikke moden enda. På Heian derimot

var det bær til

Så vi fortsetter uten bær

Sett fra bygda ligger varden rett i sør, og er et godt merke for når på dagen det er

Men vi har et stykke igjen

Før vi kan ta en rast og nyte landskapet og naturen vi har gått i

Hjertøya rett fram, Brennodden til høyre. Karlsøyvær ligger i skodda. På en klar dag kan vi se Værøya og hele Lofotveggen innover.

Mens vi raster ser vi ned på et par fiskebåter som har et steng med makrell i Brattfjorden

Og vi kan se tilbake på hvor vi kom fra. Småvatnan i søkket til høyre, Sellirønna og Sellirønnvatna til venstre

Ser vi på andre sida av det trigonometriske punktet vi har slått oss ned ved, får vi Tortenlia og Jektviknova rett fram, med Raven som går ned mot gårdene. Bak ser vi Lakså, Alvenes, Bælkjosen og Nøttnes. Nede i dalen ser vi hugstflatene

Men vi må ned igjen og turen ned Rø’liskar og Rø’lia er ikke helt så enkel med stive slitne bein.

Vel nede i Dalan finner vi kjøreveien, eller det som en gang var en kjørevei for hest

Takk for turen. Hyggelig at du ville være med hele veien rundt :)

Karavanseraiet.no er i sitt fjerde år i cyberspace. Tre år med Kamelrytterskens refleksjoner, og noen ganger skjeve blikk og sleivete omgang med tastaturet. Tittelen antyder at man kan finne mye rart her inne, i dette herberget for tanker fra mange sider av livet. Slik som Karavanseraiene var den gang de var hvilested for handelskaravaner og andre veifarende langs karavanerutene i Afrika og Sentraslsia. Mange gikk ut fra Istanbul, sørover og østover, andre gikk nordover og vestover i Europa, enten landeveien, eller med skip over Middelhavet. Uansett hvor varene skulle hen, det fulgte tanker og ny kunnskap med karavanene. Kunnskap som ble utvekslet i Karavanseraiene, for så å finne nye veier mellom mennesker. Dette Karavanseraiet er også slik, her utveksles kunnskap og erfaringer mellom mennesker, forhåpentligvis til glede og nytte for alle parter. Det er lagt inn lenker i teksten for å gjøre det enklere å se helheten i bloggen og i historiene som fortelles. Og forhåpentligvis gir de også inspirasjon til videre lesing :-)

Hvis du vil kan du gå til forsiden hvor du kan lese helt andre historier om motorsykkelkjøring, samfunn, helse og personlig utvikling. Eller du kan bruke søkefeltet for å søke opp eldre bloggposter om emner som interesserer deg.

Tusen takk for at du ser innom, håper du kommer tilbake, gjerne med en kommentar til det du leser, sett fra din del av verden :-)

Ha en fortsatt fin dag :-)

Kameryttersken

29 thoughts on “V for Viktor

 1. Tak for din kommentar :-)
  Sikke dog en stribe pragtfulde billeder. Jeg vil godt opleve det i virkeligheden, men det skal i hvert fald ikke være på stålhesten (cyklen)
  Rimkogeren – Danmark postet sist..1093My Profile

 2. Wauw…sikke en fantastisk tur som jeg er fornøjet over at være med på :D
  Er ikke helt sikker på at mine knæ kunne klare sådan en udfordring længere.
  Og billedet af multebær får jeg mine tænder til at løbe i vand…..mums, vafler med multecreme (alt for længe siden sidst).

  Nu håber jeg bare jeg kan få lov at poste denne kommentar. Sidste uge gik det slet ikke og jeg havde ellers en masse at sife om dit indlæg om uniformer…

  Ha en fantastisk uge :-) Annette’s space postet sist..ABC – VMy Profile

 3. En ganske så fantastisk tur i et usedvanlig vakkert terreng – og for en utsikt. Nesten til å miste pusten av.
  Det er deilig å kunne følge med hele veien ved hjelp av dine flotte bilder – ble ikke en gang stiv eller støl.

  btw. Takk for hyggelig kommentar vedr. Vancouver. Naturen der, med fjell, fjorder og øyer er jo ikke helt ulikt vår egen – bare det at fjellene er høyere og at byen har flere innbyggere enn noen av våre byer. Og de har også sin urbefolkning, som har satt spor etter seg. GOD HELG

 4. Tusen takk for en flott tur i en vidunderlig natur! Det gjorde godt å se fjell, fjord og skog igjen… selv om det bare var på bilder.. Jeg har nemlig lagt syk denne uken med en kraftig forkjølelse og har ikke orket å tenke tur. Bare det å bevege på lillefingen, får svetten til å renne… Puh!!

  Ha en strålende helg!
  Petunia postet sist..ABC i ord og bilder runde 3 VMy Profile

 5. Takk for en nydelig tur! Tror neppe bildene klarer yte rettferdighet over landskapet- selv om de var helt skjønne. Kjenner suset i magen over den langstrakte utsikten. Herlig! =D

 6. Tusen, tusen takk for ein strålande tur ! Så vakkert der er ! Herlig å bli tatt med på fjelltur når ein sjølv ikkje lenger har muligheit til det !

  Likte alle bilda dine, men skal eg plukke ut ein favoritt, må det bli det første bildet du har tatt i Rø`lia. Det var det skikkelig Trollsk !!
  gunknitter postet sist..V for veg eller vei om du vilMy Profile

 7. Rigtig mange tak fr en dejlig tur, jeg er stadig helt forpustet.. :-) Det må da ha’ været en dagstur vi har taget her..
  Dejligt V-indlæg og rigtig god weekend
  Inge postet sist..Vandvittigt…My Profile

 8. Så fine bilder! Vi bodde i Sørfold før, på Straumen, og jeg kjente igjen navn -men ingenting ellers, så nå har vi og Nordlandsgjesten sitti og lett opp plassene på kartet. Kjempeartig!
  Hilsen Hanne

 9. Tak for turen i det fantastiske landskab! For en sølle ‘fladlænding’, der må nøjes med at bestige bjerge som Himmelbjerget (på ikke engang 200 meter), er dine ture lidt af en eventyrrejse ;-) Ditte postet sist..ABC-tema VMy Profile

 10. Pingback: W for Wisky
 11. Pingback: Tusen takk :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: