T for Tango, eller speilreflekser trenger også lommer

T uttales Tango på det fonetiske alfabetet, og Kamelryttersken skal la det være usagt om det er snakk om en flat sådan.

Petunias ordlek rusler videre og denne uka er det tid for T

Motorsykler kan by på utfordringer når man skal handle.

Løsningen for de fleste er toppboks, så også for Kamelrytterskens ørkendyr.

Skulderveska blir flytta over på skuldra fra sin beskyttede tilværelse i toppboksen og denne fylles med dagligvarer.

At ørkendyret er utstyrt med motorsag, kommer av at Kamelryttersken har tatt på seg et lite prosjekt hos en hageeier oppi bakken.  Kunskapen om motorsag og dertil hørende avanserte manuelle arbeidsoperasjoner er ikke så utbredt i villaene rundt forbi, og blir dermed verdsatt i firesifrede beløp pr tre som skal felles. Noe som kommer godt med i økonomisk trange tider.

Men det er med toppbokser som med håndvesker, at de fylles opp med alskens kjekt å ha der og da. Ørkendyrets toppboks er ikke noe unntak i så måte. Mannfolk flest syns det er spennende hva håndveskene til kvinnfolka inneholder, og enkelte går faktisk til ytterligheter for å fravriste oss våre hemmeligheter. Men kloke av skade holder vi GGs (Girlie Girls) KGB (Kara Gutta Boyz) litt på avstand fra håndveska. Enkelte høyt betrodde og ikke minst godt oppdratte KGBere får lov å bære sin bedre halvdels håndveske, men dem er det ikke mange av? Derfor har KGB her en unik sjanse til å være med ned i en moderne kvinnes håndveske. Toppboksen på motorsykkelen hennes.

Ja, det er ei Squire sidevogn og det er en Skruzuki GS1100GK som deler hi med ørkendyret for tida. Men ikke bli for ivrig, doningen tilhører en i Holy Riders, så man bør nærme seg med den respekt det innebærer. For den skruzukien må ha et stort antall omdreininger på startmotoren før den starter, og gjerne ei bønn eller to, bedt med innlevelse og sjelekval til herskeren over all verdens choker. Men litt mer erfarne MC-førere lurer seg til å ha en batterilader tilkoblet når doningen står slik til… Og når den først er på veien, sjangler den som en full sjømann, så man tar ikke for seg av altervinen før man kjører. Men kanskje etterpå?

Henny savner lommer som er store nok til et speilreflekskamera. Sånne lommer må da bli unødvendig store? Ørkendyrets toppboks er akkurat passe til slikt bruk. Men det er det litt utfordrende å dokumentere siden Kamelryttersken enda ikke har lært seg å ta bilde av kameraet sitt, med det samme kameraet.

Etter å ha fått unna dagligvarene og kameraet kan vi ta et dypdykk i toppboksen. I dette øverste laget av mer permanent innhold ser vi ei vannflaske av merke Pepsi. Dehydrering er ikke bra,  så den må regnes som indremedisin. Sånne boksermotorer som ørkendyret er utstyrt med trenger en oljeskvett i ny og ne. Denne oljeflaska har sikkert vært med på tur, og står vel nå i fare for å flytte inn i Kamelhiet?

Lengre ned må vi ta for oss innholdet mer detaljert, siden det er såpass sjelden at man blir gitt innsyn i en dames toppboks
Neste vi treffer på er en av Senior MCs gule vester. Denne kan vel knapt kalles gul lenger, men refleksen fungerer visst

Men hva er det som skjuler seg i den posen fra apoteket? Vi så den for litt siden på oversiktsbildet

Jo enda en Senior MC effekt. Treffgenseren fra fjorårets landstreff på Røros

Den får vi pakke pent inn igjen, slik at dama har no varmt å ta på seg når a er ute og kjører.

Litt lenger bort i et hjørne finner vi no virkelig eksklusivt. er nesten så man vil anbefale fruen å ha den på hattehylla hjemme og ikke i toppboksen. “Joda, men det er så greit å gjemme hjelmsveisen i en cap, og så er det bare vi i MC-ravnan som får bruke slike”. Kamelryttersken vil så absolutt ikke skille seg av med klenodiet. Under cap-en ser vi et ukjent antall gummihansker, antagelig kontrabande fra hennes tid i kommunal hjemmetjeneste, men de kan også stamme fra MC-ravnans grunnutrustning.

Her før så vi no rødt? Er en førstehjelpspakning som tilbringer tiden i ørkendyrets toppboks uten å bli brukt. Noe eieren er vel fornøyd med.

Lengre ned i toppboksens indre finner vi

Og der var det jaggu

Et sykkelås for å låse hjelmen hører med når fruen er på tur til Tigerstaden og andre steder hvor det kan være langfingrede innbyggere.

Kamelryttersken har ved et par anledninger blitt kalt/sammenlignet med Tante Sofie i Kardemomme by. Og hva er vel da ikke mer naturlig enn at det er en paraply i toppboksen?

Utrulig hvor mye rart som skjuler seg nedi en sånn sak

Og vi må bare innrømme at vi ikke får med oss alt, men vi må ta med

Dama har faktisk med seg instruksjonsboka . Har a tid til å lese sånt når a kjører?

Aller nederst dukker det opp en boks med no rart i. Sånt har vel ikke damer med seg når de kjører sykkel?

Men da var det tomt også

Ooops her står det no

Maks 5 kg? og ikke fortere enn 130 km/t med toppboks og kofferter montert? Kamelryttersken er ikke helt sikker, for a har ikke vekt, men det kan kanskje hende at det har vært mer enn 5 kg i toppboksen en gang i blant? Men hu har da aldri vært over 130? Ikke en gang den gangen ørkendyret var ungt og sprekt. Nå triller han jo på fjerde sesongen og bikka 76.000 km her forleden, og kan vel ikke kalles hverken ung eller sprek lenger? Ikke siden siste generasjon 12GS fikk HP2-motor?

Uansett sånne hverdagslige ting, som Karlson på taket kaller dem, overvekt (som i vekt over tyngdepunktet) fikk a testa på betongen på Valle Hovin i vår. For da kjørte hu alle kjøregårdsøvelsene med full oppakning.

Ørkendyret laster 65 kg + fører og passasjer før vektgrensen i vognkortet, slik at det skal mye til at han har overvekt i den forstand ved vanlig turkjøring (vanlig som i Kamelryttersken på tur)

Men det var kanskje en tanke mer nedlegg på ACR en måned senere?
Karavanserai har også kjøkken, og der heter det i dag at svartsvidd kjele kan bli bakte poteter og salat med spekemat. På kjøkkenet har matriarken sitt domene, og i dag fikk a en avslutning på middagsmåltidet som a sent glemmer. Om a gjør det er vel heller tvilsomt, for slike meldinger får a ikke hver dag

Dette innlegget ble først postet på MC-siden, og er omarbeidet og utvidet for karavanseraiets lesere. Håper det faller i smak :)

63 thoughts on “T for Tango, eller speilreflekser trenger også lommer

 1. Du er godt nok en imponerende dame :D Fælde træer gør du også, udover at have styr på kamelen.
  Jeg syns iøvrigt det er helt vildt smart at have en paraply med i boksen..haha, ikke lige det jeg havde forestillet mig :-) Annette’s space postet sist..ABC – TMy Profile

 2. Oi, så mye det var plass til i toppboksen!
  Ser for meg at du kjører mens du leser instruksjonsboka og holder paraplyen samtidig.

  Hihi
  Linsky postet sist..TomaterMy Profile

 3. Geniale, som våre franske blogvenner, som mandag reiste tilbake, ville ha sagt.
  Vår franske venn har også sin MC, som han bruker til og fra jobb…

  ha en flott helg -men været lover ikke det beste foren MC-tur, ei heller for en lat skogstur;))

  1. Det var det på lettmotorsykkelen jeg begynte min karriere som MC-rype på, også. Den hadde en melkekasse med hjemmelaget lokk og var festa med hurtigkobling til bagasjebæreren

 4. Heisann!

  Ja, tusen takk for serveringa. Det smakte bedre enn mye – tilberedt i svartsvidd kjele, helt supert!
  Ha go’ hæljetur med toppboksen full og det hele….
  bjorgnin postet sist..IF ImmovableMy Profile

 5. Det er svært farligt at køre mere end 130. Det er sikkert meget sjov hvis man har en god vej. Men selv i en bil er det en hastighed hvor reaktionerne begynder at ændre sig.

  Det var et flott indlæg, nu forstår jeg hvad “kamelen” er :-) Donald postet sist..Billed-ABC-T for tunMy Profile

 6. Lurt med en slik toppboks om en kjører på to hjul og skal handle, ser ut til at du får plass til en del oppi der enten det er nyttig eller ikke – akkurat som en håndveske :)
  Bra innlegg!

 7. Skikkelig tøft innlegg! Og så mye du fikk plass for i den toppboksen!
  Tøff dame du, som både kjører sykkel og feller trær for naboen!
  Takk for hilsen hos meg! Beklager sent svar, jeg har vært på hytta. I GODVÆR!!
  -Margit-
  Malys Krok postet sist..ABC runde 3 TMy Profile

  1. Stormkjøkkenet og resten av kjøkkenet er i den høyre kofferten når vi drar på tur.
   Speilrefleksen i toppboksen eller i tankveska, men da må den være med, og det er ikke alltid.

 8. Er det her en kan si : Alltid beredt;) Vi kvinner liker å ha kontroll og det er jo også derfor vi alltid må ha et visst lager av diverse i våre vesker også, sånn er det bare;)

  Takk for din kommentar ang TTT, jeg var inne og leste om dere ja. Dere gjorde det motsatte av oss, for vi bygger nå til enda flere dyr og større produksjon, men det var ikke et valg som ble tatt over natta det var mye frem og tilbake ja. Men jeg håper og tror at det skal bli bra!

  Ha en flott uke, og så kanskje vi sees på U.
  Veronika postet sist..Høsten er på veiMy Profile

  1. Syns det er godt å se at noen faktisk satser på landbruket, selv i dagens høyteknologiske og kapitalkrevende samfunn.
   Og nå går Kamelryttersken og gleder seg til årets ferske lam :)

 9. Pingback: X for X-ray
 10. Pingback: Å for Åse
 11. Pingback: Husflid er

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: