R for Romeo

R er Romeo på det fonetiske alfabetet

Shakespeare får skylda for så mye, så han kan vel få skylda for både J for Juliet og R for Romeo også?

Til en avveksling har Kamelryttersken lest seg gjennom hele lista (så langt) på Petunias ordlek ABC i ord og bilder før a begynte på sitt eget bidrag.

Hadde noe med å finne roen og inspirasjonen til å skrive. Har vært ei hektisk uke og Kamelryttersken kjenner at jobben begynner å bli mer alvor og mindre sysselsetting. Og at det trengs tid for å lande etter en dag og ei uke hvor hu har vært mer på tilbudssida og engasjert seg mer i brukerne enn hu gjorde i den første tida på Skoggruppa. At a har tatt på seg et trefellingsprosjekt for en hageeier på kveldstid har ikke gjort saken enklere, eller uka mer rolig.

Anne Thompson på bloggen Vand til vin skriver om ro. Det samme gjør Mikabella på sin blogg. De har forskjellig utgangspunkt, men er opptatt av det samme.

Ja, hva er det som gir ro?

Kamelryttersken vil ikke sånn direkte si motorsykkelkjøring, men kanskje at det er et element som kan gi ro noen ganger. Er kanskje mer det å utføre en oppgave på en måte som gir tilfredsstillelse over godt utført arbeid som gir ro. Og det kan være så banalt som en tur. En tur er i seg selv ikke en arbeidsoppgave, men det er en aktivitet som oppfyller mange av menneskets krav til til en meningsfull oppgave. Fysisk aktivitet, utfordringer og mulighet for nettopp, ro. Fra andres og egne krav, og mulighet til å la tankene vandre fritt. Er man på tur med andre kan man utveksle alt fra banaliteter om været til dypsindige tanker om tilværelsen.

Eller som i ettermiddag, hvor Kamelryttersken bare har lest gjennom en masse bloggposter med utgangspunkt i bosktaven R, og finner at hun falt til ro med det.

Vil gjerne bringe Anne Thompsons spørsmål videre, “Hvor finner du ro?” og legger til Hva gir deg ro?

21 thoughts on “R for Romeo

 1. Jag finner ro då jag gör sånt som jag tycker mycket om, som att vara ute på fototurer med min kamera, läsa en bra bok, brodera eller då jag ligger på soffan och lyssnar på min favoritmusik. Att sitta vid datorn och greja med bloggen det ger också en viss ro, men av ett annat slag :)
  Trevlig helg!
  Maria G postet sist..Tema Fredag-VäderMy Profile

 2. Noen ganger trenger en litt inspirasjon, og da er det fint å lese gjennom hva andre har postet :)

  Godt initiativ å felle trær for å få ved slik dere gjør i Skoggruppen, skjønt det tar tid. Men fint er det når roen innfinner seg!

  Ha en fin helg videre!

 3. Flot indlæg! Der er mange ting der giver mig ro. At gå tur med min hund, en god middag med min mand, en god bog, ferie bl.a. God søndag til dig.
  Anette postet sist..UstabiltMy Profile

 4. Heisann!

  Ro finner jeg på vannet i båten… da kan jeg nesten ikke gjøre noe annet enn å fiske. Da kan tankene fly og dreie seg om alt og ingenting, helst ingenting – bare nyte himmelen og skyenes formasjoner. Ellers så er jeg et kanskje altfor aktivt menneske. Jeg trenger en båttur i ny og ne.
  Skal du lage en interessant forskning på dette!????
  bjorgnin postet sist..Little Shop of HorrorsMy Profile

 5. Heisann!

  Nå har det ikke vært helt klart i toppen denne sommeren, og kan altså ikke huske at du har nevnt det (gjesteinnlegg) , men når jeg får den type tillit, så pleier jeg å nikke og bukke. Noe spesielt ønske? Når?
  Fikk forresten en annen forespørsel, ang jobben, også – deltakelse i nordisk prosjekt i Ungdomsbedrift. Synes det er skikkelig koselig og ærefullt å bli tenkt på.
  Avventer mer info fra deg ;:OD)
  bjorgnin@gmail.com
  bjorgnin postet sist..Little Shop of HorrorsMy Profile

 6. Godt R-valg.. Ro må der til, jeg finder ro mange steder, nogle gange i meget larm fordybet i en bog. Den ultimative ro finder jeg i min skønne lille hytte i en skov i Sverige.
  Inge postet sist..HøstklarMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: