Q for Quebec

Q er Quebec på det fonetiske alfabetet.

Quebec er en canadisk provins hvor de heller snakker fransk enn engelsk. Quebec er også provinshovedstaden.

Flaggsignalet Q for Quebec forteller at skipet som fører dette flagget ikke har smitte med seg, og at det ber om adgang til havn. Lotte på Reiters Bureau har skrevet mer om dette i Petunias ordlek, ABC i ord og bilder.

Ukas bidrag til ordleken er Quiz, et helnorsk ord som betyr spørrelek på engelsk (eller var det omvendt? *tenksom mine*)

Og spørsmålet er ganske enkelt, Hvilket bygg er dette?

Og vet man det, vet man også hvilken by og navnet på elva som bildet er tatt fra?

Kan nevne at institusjonen som holder hus i dette bygget, feirer hundreårsjubileum i år, og at Kamelrytterskens grandonkel har et skjenkested oppkalt etter seg i et annet signaturbygg som ligger litt ned i bakken. Edgar som han het, var den første formannen i den sosiale institusjonen dette andre bygget huser.

Svar på Quizen kan gis i kommentarfeltet, noe som gir heder og ære til den/de som har riktig svar :)

16 thoughts on “Q for Quebec

 1. Supre løsninger.
  Quizen er slett i lett, men jeg antar det er fra Trondheim, og at vi ser deler av Nidaosdomen, elven er i så fal Nidelven men resten er meg ukjent…

  btw, Takk for hyggelig kommentar

  1. Joda, TorAa, det er trønderhovedstaden og Nidelven. Men det er ikke Domen, men en annen institusjon som har satt Trondheim og forsåvidt også Norge på kartet.

 2. Hovedbygget på høyskolen… Nærmere adresse Gløshaugen :O) Navnet på sjenkestedet e derimot litt værre, siden æ ikke har “sivil” foran tittelen æ da… og dermed ikke medlem av det gode selskap… :O)

  1. Yupp :)
   Er hovedbygget på NTNU, Norges Teknisk Naturvitenskapelige universitet (tidligere NTH, Norges Tekniske Høyskole) som kneiser over byen fremst på Gløshaugen midt mot Nidarosdomen på andre siden av Nidelva.

   Edgar Bonsak Schielderop var med og startet Studentersamfundet i Trondheim og var den første formannen. Som takk for det har han fått puben “Edgar” oppkalt etter seg på Samfundet. + ei gate på Othilienborg hvor det også er en studentby drevet av SiT.

 3. Ha! Jeg kan jo læse andre kommentarer, men allerede inden havde jeg fundet ud af at det var Trondhjem og at det ikke var NidarosDomen (for dens ejer og institutioner er ældre end 100 år :-) )

  Men nu kan man jo så finde svaret lidt længere nede i kommentarerne.

  Er det mærkeligt at jeg husker Trondhjem for havnen og de store underlige pakhuse, hvor nogle er sat istand, andre vil ikke kunne reddes, og hvor jernbanestationen står og pynter så fint ved havnen? Jeg har boet på “Scandic” hotel 2 gange og det er nydeligt men dyrere end at campere!!!

  Men trods alt husker jeg fra mine vandringer rundt i byen at der er lærdom, skoler, kultur og spændende virksomheder – og en teknisk skole må man have 8-)

  1. Donald.
   Det er ikke merkelig at du husker bryggerekkene langs kanalen og Nidelva. Selv om de er i en noe forskjelligartet stand, er de med og gir sjarme til Midtbyen som vi kaller sentrum av Trondheim. Og kanskje enda mer når utbyggere og politikere får stengt av byen enda mer fra fjorden.

   Hyggelig at du har fått med deg så mye herfra :)

 4. Heisann!
  Dette er merkelig- alle inkludert meg – fant fort ut at det MÅTTE være Trondheim – det bare “lå” i lufta, men at det skulle være NTNU… det ante jeg ikke!
  Morsomt med poster som trimmer de små, grå ;:OD)
  bjorgnin postet sist..Reinfann- ABC-tema- RMy Profile

 5. Nei, men ja F.
  Det er et landemerke i Trønderhovedstaden, men det er ikke Domen, men hovedbygget på NTNU på Gløshaugen.

  Trodde jeg la ut såpass mange hint at det burde være mulig å elliminere Nidarosdomen som jo er 6 – 700 år eldre enn NTHs (nå NTNU) skarve 100 år i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: