L for Lima

På det fonetiske alfabetet uttales L, Lima.

Lima er hovedstaden i … Chile? I tilfelle du tror det bør du sjekke her.

Langtursseileren Lotte (hun med Reiters Bureau, du vet) skal sikkert i den retningen, og det spørs om hun skal anløpe byen på sin planlagte seiltur?

Og vi skal heller ikke se bort fra at TorAa har noen gullkorn om en by på L, om ikke Lima så sikkert en annen by og land det er verdt å avlegge et besøk.

Ukas L er Læreplan, siden Kamelrytterskens hode løper over av tanker om høstens store utfordring. Hu skal undervise fem t/u i Helsefremende arbeid for en klasse Barne- og Ungdomsarbeiderelever på en videregående skole.

Spennende og utfordrende. Har sett på læreplanen i dag, og det bør være overkommelig å få til noe av de stikkordene som sto der. En av utfordringene blir å forenkle stoffet såpass at ungdommene skjønner hva det er snakk om. Og dette faget er endel anderledes enn det Ergoterapeuten vanligvis tenker på som helsefremende arbeid. Og det verste med det hele er at det kan bli artig :)

Som du sikkert har lagt merke til, har Kamelryttersken satt opp en ny blogg. Håper du stikker innom senere, selv om det ikke er i anledning Petunias bokstavlek. Flere innlegg på L finner du her.

12 thoughts on “L for Lima

 1. Heisann!

  Joda, har alt vært innom TorAa. Han og kona kan det der med å reise.
  Nå lengter jeg bare etter en enkel båttur. Det skjer forhåpentligvis i morra, for nå har sommeren endelig kommet for å bli, vites det ;:OD)
  Så gøy at du synes det skal bli gøy å teste ut ungdommene i Barne og ungdosmarbeiderfaget!
  Vi får kanskje ukesrapporter utpå høsten?

  Ha en skjønn uke ;:OD)

 2. Du er jo bare helt vidunderlig herlig.
  Jo, jeg vet jo at Lima og Chile ikke hører sammen.
  Men, det kan jeg ha som ett av mine potensielle temaer for ABC3-S: Stillehavskrigen, som er så godt som ukjent her i Norden. Og ikke kan vår felles danske ABC-venninde seile til Lima heller. Muligvis da med knøttsmå båter….
  Og Læreplaner, kan du tro min adjunkt m.o. jeg er gift med, er riktig så lei de byråkrater, som selv ikke greidde å undervise?

  Ha herlige sommerdager

 3. Det læses som et spændende og udfordrende efterår for dig. Det må være moro at ændre en læseplan så den faktisk kan forståes af de som skal lære. Ret væsentligt, syns jeg :D

  Ha en fantastisk uge

 4. L er fint! Høres ut som du får en veldig trielig høst i møte. Men først er det sommer og vi må nyte leker og lin (eller reker og vin om du vil)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: