Verdensproblemer

løser Kamelryttersken gjerne ;)

De fleste av dagens utfordringer er av det relativt greie slaget.

BP brenner havskilpadderharde livet. Hittil har de klart å avlive eller skade over 400 skilpadder. Til en stykkpis av $ 50.000 er det egentlig bare blåbær mot utgiftene til å holde en oljeutblåsning i live.

Mer lokale verdensproblemer som det ser ut som at øvrigheta er beredt til å overta, er saken med dokumentfalsk i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH). Kamelryttersken er lettet over at administrasjonssjefen ble ansatt lenge etter at hennes autorisasjoner ble utstedt (2003 og 2007). Og uttaler til Karavanseraiets avdeling for verdensproblemer: “At det skal vel godt gjøres at fruen klarte å forfalske andre papirer enn sine egne før a ble ansatt i SAFH. ”

Stygt sagt om en stygg sak. Får tro at hodejegere og andre som holder på med ansettelser begynner å sjekke papirene til folk de ansetter. Det er hardt nok å få seg jobb, om man ikke skal konkurere med folk med papirer som ikke holder mål.

Paven har hatt en hard vinter. Ikke nok med at at han måtte be Irlenderne om unnskyldning for at prestene hans forgrep seg på landets fremtidshåp. Nå må han også finne seg i at Belgisk politi konfiskerer den katolske kirkens arkiver om lignende saker i Belgia. Vi får tro at hans stedfortreder her til lands får beholde sine arkiver om overgrepssaker. Får jo være måte på legge skam til skade lizzom. Not.

I en annen religion har de verdensforsamling i Sør-Afrika for tida. Representantene for religionens opphavsland, England ble ydmyket av Tyskland, hvor de også er minst like religiøse. Kamelryttersken har ikke helt skjønt vitsen med at 22 halvtamme karfolk skal springe livskiten av seg etter en ball. De har da to hver seg, hva skal de med den tredje? Den må da bare bli i veien?

Selv om Midt-østen konflikten ikke er av det helt enkle slaget, klarer ikke Kamelryttersken å komme seg unna den. Etter at Haaretz ble en del av den daglige lektyren har også forståelsen for konflikten blitt dypere. Og spørsmålet om hvor sterkt demokratiet faktisk står i Israel er langt framme i bevisttheten. Ikke bare hos Kamelryttersken, men også blant bidragsyterne til Haaretz.

Ett av dagens oppslag er et referat fra en rettsak i høyesterett hvor palestinere  saksøker staten for å ha bygd en kloakkrenseanlegg på deres eiendom uten å spørre først. Staten vil godkjenne byggingen i etterkant, siden anlegget allerede er bygd. For det er den eneste løsningen. Dommeren i saken spør hvordan dette kan stemme med en forsvalig saksbehandling? Og om  det utfra vanlig saksbehandlingspraksis kan forsvare at en ulovlig løsning er den eneste løsningen.

Andre oppslag viser at respekten for høyesterettsavgjørelser ikke er så alt for utbredt i Israel.

Det positive i den indre konflikten i Israel, er at også moderate grupper begynner å vise at de har sine meningers mot. I Jerusalem vil de jødiske myndighetene kaste ut et antall palestinske innbyggere for å bygge et turistsenter. Her har jøder med ortodoks bakgrunn slått seg sammen med palestinske aktivister for å protestere mot denne avgjørelsen.

Haaretz dokumenterer/forteller om forhold i Israel som Kamelryttersken ikke var klar over. Og som ikke er alt for godt egnet til å bygge et demokrati. For eksempel kan en jøde som kan bevise at det har bodd jøder i en bygning eller eiendom for opptil 100 år siden kreve eiendomsrett over den eiendommen. Noe en palestiner ikke kan, selv om han og hans familie har bodd der de siste 60 årene. Er det rart det er krig?

Ikke det at Kamelrytterskenskal legge all skylda på Israel i denne konflikten, palestinske ledere har virkelig gjort sitt for å holde terrorbalansen i ubalanse, men det må være lov å si at det er mye som blir gjort av israelske myndigheter, som ikke akkurat bygger fredelig sameksisitens. Og da er ikke nybyggerne og dermed Israels okkupasjon av store deler av Vestbredden tatt med i regnstykket i det hele tatt. Burde man det?

8 thoughts on “Verdensproblemer

  1. Heisann!

    Der har vi deg….. jeg prøvde å lime inn navnet direkte i adresselinja også, men pila gikk bare rundt og rundt. Nå skal jeg lese, og skriver igjen!

    1. Ja, har blitt litt skriving denne helga, men nå er det jobb fra i morra igjen, så da begrenser det seg av seg selv.

  2. Heisann!
    Som jeg skrev i stad: ikke nødvendig for meg å gjenta hva du har skrevet. Jeg bare underskriver!
    Har alltid hatt et ønske om å dra silkeveien, men ikke tenkt på hvordan. Det er vel ikke helt trykt å bare kaste seg ut i det. Det er så mange kriger på veien. Og det skal jammen ikke mye til for å starte en krangel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: